Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Шофьорски церемониЙ.
Автор: asahi   
Дата:   14-03-09 16:12

Възраждат церемония за младите шофьори

Генералният комисар на МВР Павлин Димитров разпореди свидетелствата за правоспособност на младите шофьори да бъдат връчвани по специален ред, съобщи пресцентърът на МВР.
Целта е да се внуши на новите шофьори отговорно поведение на пътя и да се намалят катастрофите, предизвиквани от водачи без опит и стаж зад волана, се посочва в съобщението, предаде БТА.

Церемониите ще бъдат въведени от 30 март и ще са в предварително разгласен ден и час в отделите "Пътна полиция" на СДВР и областните дирекции в страната. Преди връчването ръководителите на "Пътна полиция" по места ще правят анализ на причините и предпоставките за катастрофите, предизвикани от млади водачи. Ще бъдат показвани снимки и документални филми от такива произшествия, ще се раздават брошури със съвети.

Такава практика е съществувала преди години като специален текст в Закона за движение по пътищата и е имала положителен ефект, посочват от МВР. По вина на водачи през 2008 г. в страната са регистрирани 7537 тежки ПТП, при които са загинали 988 и са ранени 9432 души. От тях по вина на водачи със стаж до 1 година са предизвикани 780 тежки катастрофи, при които са убити 124 души и са ранени 1060, сочат данните на МВР. Водачи със стаж до 3 години носят вина за 20 процента от тежките злополуки, за 22,4 на сто от загиналите и за 21 на сто от ранените. Фактически всеки пети загинал и ранен е при катастрофа по вина на водач със стаж до 3 години, отбелязват от МВР. Водачите със стаж до 5 години са виновни за 27 процента от тежките катастрофи, за 30 процента от загиналите и 28 процента от ранените, пише още в съобщението. Основните причини за тежките ПТП с млади водачи са превишена скорост, неправилно изпреварване, отнемане на предимство, употреба на алкохол, отклоняване на вниманието, движение на минимална дистанция.

Отговори на това съобщение
 Re: Шофьорски церемониЙ.
Автор: Lalinda   
Дата:   14-03-09 16:29

Ще излезе сега, че водачите със стаж над 5 години са виновни за смъртта на (100 - 22.4 - 30) = 47.6 % от загиналите?

За тези опитни водачи, причинили смъртта на близо 50 % от загиналите церемонии ще има ли, и какви?

От депешата не става ясно дали тези със стаж до 1 година са вкл. в броя на водачите със стаж до 3 години.

Иначе, статистиката за най-младите водачи, тези със стаж до 1 година, посочва, че те са предизвикали смъртта на 12.55 % от загиналите... Може би затова процентът не е даден отделно...

В краен случай, дори да извадим тези 12.55 от 47.6, пак остават около 30 %, чиято смърт е причинена от опитните водачи...
[smilie10] [smilie10] [smilie10]

Което ме навежда на твърде мрачни изводи за опитните, не за младите водачи.

Автор: asahi   
Дата:   14-03-09 17:22

Аз бих повярвал на статистика, основаваща се на изминатите километри, а не на годините, отделящи ни от връчването на свидетелството за управление на МПС.

На серемониите ще има и снимки, сигурно.

Автор: cicomanco   
Дата:   14-03-09 17:50

Асахи!!!![smilie24] Ама градско в пиков трафик - "широк" център на София!!!!

Автор: Matheya   
Дата:   14-03-09 18:54

на мен вече ми се отщя да си взема книжката..... не стига , че кьсат за пари като за последно ( после не се знае кой ще изпитва), ами и после ще ме третират като опасна и малоумна [smilie8]

Автор: alsash   
Дата:   14-03-09 19:03

унизително....

Автор: papi   
Дата:   14-03-09 19:20

АЗ ИСКА ЦЕРЕМОНИЯ

Автор: Vinsent   
Дата:   14-03-09 19:30

Е да, ама на некои, дето им взимат книжката чат-пат, друг ще им плаща 30 ли, 50 ли % от глобите! [smile] [smilie25] [smilie18]

[beer] [beer] [shtrak] [beer] [beer]

Re:
Автор: hash   
Дата:   14-03-09 20:33

може би просто като ме спират да карам със над 100 км в града да не ми взимат парите, ами да ми пишат акт и да ми взимат книжката ще е с по-добър възпитателен ефект..

Автор: simpleman   
Дата:   14-03-09 22:01

Вчера бях в КАТ да взема талона на дъщеря си. Беше към 10 и нещо, вървеше № 300 и нещо, моят бе 537. Взех талона в три часа, това отне не повече от минута. Хората вече теглеха № 700+. И тъй всеки ден повече от 3500-4000 човекочаса загубени на опашка в КАТ. Всеки ден. Вместо да оправят бюрокрацията си те тръгнали да харчат пари за церемонии. Извратено мислене.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.