Автор: LTG
Дата: 07-01-09 00:01
Мда... накрая пак ний го отнесохме...
Вече в стаята ми е 12 градуса и продължава студ да става, а не смея да оставя печката цяла нощ да грее за да не реши да ме подпали.
И като няма кой да се сети от "управляващите", по добре от тук да започнем:
Гасете де що има излишни лампи и коледни украси. Празниците с елхичките и гирляндите свършиха и е време да се замислим за икономии.
Спрете фризера и изнесете това от него на балкона - тия дни все ше е под нулата.
В офиса климатика от 28 градуса го заковете на 18, сложето га се пуска 5 мин преди да идете на работа и половин час преди да си тръгнете и скрийте дистанционното.
На тъщатата и скрийте дистанционното от телевизора да не зяпа по цял ден сапунките, ел. възглавничката и машата за коса (може да и дадете свещи да се топли).
Бойлера - само понеделник, сряда и петък - на нощна - къпане след 3:00 на свещ или челник.
Храна - само студени сандвичи, туршия и винце/ракийка, чесън и компоти - никакъв разход на енергия.
Асансьора - те сега е времето да се научите как се вземат 6 етажа за 27 секунди.
Другата седмица тръгвам да търся кюмбе, кюнци, кюмур и да избивам дупката на комина, дето миналата година при ремонта я запуших и шпакловах най-прилежно. Ако нема кюмур - тамън ше премахна храсталака зад блока, а после тайно ше нацепя старата врата на комшията от междуетажната площадка, дето я заряза там като си тури супер-дупер сигурната жилезна врата дето през седмица апашите му я тестват за неприкосновеност.
Пък после ... ше трябва да свалям нафтовата печка от тавана и с шейничката да ходя за нафта от другия край на квартала - също като през 1977-80 с тати, само че тогава се возех на аванта...
Зимата тепърва предстои, а газа я го пуснат, я не.
Айде да гася компа, че и той ток кльопа пък под юргана на кълбо ше си мисля пак за кой ще гласувам лятото, но със сигурност няма да е за 3-ката.
|
|