Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Камъни в бъбреците
Автор: fine   
Дата:   02-12-08 13:54

Разбивали са на някой камъни в бъбреците в България? Някакви мнения и препоръки [smilie11]
Става въпрос за доста голям камък, който неуспешно е 'бит' няколко пъти [smilie2]
Токуда и Александровска гледам имат апаратура, но дали си разбират от занаята [smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: Камъни в бъбреците
Автор: мара   
Дата:   02-12-08 13:55

да.

Автор: Dobermann1   
Дата:   02-12-08 13:56

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: мара   
Дата:   02-12-08 13:57

и александровска. е, далеч е от лукса.

Автор: Нереален   
Дата:   02-12-08 13:58

Колко ти е голям камъка? И какъв е. Аз три пъти съм изпикавал камъчета, но най-големият беше около 1 см. - оксалатен. Не е най-приятното изживяване. Няма ли друг начин, освен с разбиване? Тръгнал ли е да излиза? Предизвикал ли е хидронефроза?

fine написа:

> Разбивали са на някой камъни в бъбреците в България? Някакви
> мнения и препоръки [smilie11]
> Става въпрос за доста голям камък, който неуспешно е 'бит'
> няколко пъти [smilie2]
> Токуда и Александровска гледам имат апаратура, но дали си
> разбират от занаята [smilie11]
>

Автор: Amigo   
Дата:   02-12-08 14:05

зависи колко е голям камъкът и какъв вид е[smilie8] оксалатните са кофти работа [smilie8]

Автор: IvcheTo   
Дата:   02-12-08 14:10

и много бира
но отиди на преглед де

Автор: elrisha   
Дата:   02-12-08 14:10

като човек,преживял супер гадна бъбречна операция и лежал месец в Александровска,мога да кажа само едно - ЗАБРАВИ ЗА ТАЗИ БОЛНИЦА!!!!
Некадърност,мръсотия,отвратително отношение!!!!
Нагледах се всекидневно как чакат опашки от народ за разбиване на камъни и след процедурата постъпваха по спешност за операция с усложнения!!!
Да не говориме,че ордите от хлебарки,които денонощно лазеха по пода,тавана,уредите за кислород,по леглата,по храната и т.н., съм ги виждала преди това само в "Индиана Джоунс и храма на обречените"[smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23]

за жалост на мен тази болница ми беше препоръчана и бях оперирана от "светилото на България",който не само ,че допусна лекарска грешка,но и категорично отказваше да си я поправи не,ами изобщо да ме види! Криеше се като мишка в кабинета щом се появявах наоколо![smilie23] [smilie23] [smilie23]

Моята препоръка е да отидеш в Окръжна болница,нямам представа дали разбиват бъбреци там,но определено лекарите са в пъти по-добри и ако се наложи престой - стаите са чисти,сестрите мили и отношението е на едно доста по-високо ниво.
Мисля,че в четвъртък имаше приемни часове за прегледи.
Желая ти късмет!

Дата:   02-12-08 14:11

бирата и водни удари само ако се знае, че камъкът е достатъчно малък, за да излезе сам [cool]

Публикацията е редактирана (02-12-08 14:11)

Дата:   02-12-08 14:11

28мм оксалатен
за токуда казвате, значи.
някой д-р да препоръчате?

Дата:   02-12-08 14:13

до колкото знам ако камъка е голям изобщо не се препоръчва разбиване,защото има огромна вероятност от напрежението да се повреди сериозно бъбрека...
моят беше като отливка на бъбречното легенче,оскилатен и единственият вариант беше операция.

Дата:   02-12-08 14:13

от прегледи няма нужда. имам епикриза и снимки безброй от немските доктори. трябва ми успешно разбиване [smilie9]

Дата:   02-12-08 14:14

Файн, имаш ли болки,спешно ли е това разбиване?
Опита ли разни варианти да го стопиш..колкото и да отричаме бабешките илачи,понякога помагат..[smilie2]

Дата:   02-12-08 14:18

От личен опит знам, че точно бабешките лекове помагат за камъни в бъбреците. Слава Богу моите камъни не са били толкова големи.

elrisha написа:

> Файн, имаш ли болки,спешно ли е това разбиване?
> Опита ли разни варианти да го стопиш..колкото и да отричаме
> бабешките илачи,понякога помагат..[smilie2]

Прегледа е за да те насочат и да ти обяснят правят ли тази процедура и ако да - да ти се назначи час. Не се нерви!

охх ми то не беше ряпа то не беше бабешки зъби.. кое е туй 'светило' да го пробваме? и някое друго светило няма ли? не трябва да е доцент моцент, само да разбира от машината [smilie11]

Дата:   02-12-08 14:19

Нереален, я сподели твоя илач,че последно като се преглеждах..имах пясъци..дюни..

Дата:   02-12-08 14:19

Токуда ли?! [cool] [smilie8] Имам особено мнение по въпроса, но може и да съм в заблуждение. [smilie8] Имаш ли оплаквания изобщо[smilie8]

Дата:   02-12-08 14:22

Иначе процеудрата по разбиването е свързана с опасността да се отчупи някое достатъчно голямо парче, което не може да премине през уретера и да се наложи да го вадят с примка, а това става с обща упойка. [smilie2] [smilie8]

Автор: urbangrey   

[smilie24] s po-chesta konsumacia na mineralna voda [smilie24] shte imate i paveta [smilie5]

Файн, аз на моето "светило" в Александровска бих му светила маслото.

За жалост доцента,който единствен ми помогна от Окръжна от две-три години вече не практикува,но другите също са добри.Иди до там,потърси Нефрологията и разпитай.

Дата:   02-12-08 14:24

Едното е билковата смес на проф. Ламбрев. Дейста силно диуретично и е на основата на Мечо грозде. Има и една друга рецепта, която в момента прилагам отново, че съм пред изкарване (надявам се) на около половин сантиметров камък. Състои се от глюкоза, мед, кори от лимони, както и самите лимони, сухи смокини и май имаше и още нещо. Ще трябва да проверя рецептата и ще я пусна ако мога довечера. Това нещо стои в хладилник и преди всяко ядене хапваш по 100 гр. Преди това обаче пиеш чаша сравнително топла вода.

elrisha написа:

> Нереален, я сподели твоя илач,че последно като се
> преглеждах..имах пясъци..дюни..

Дата:   02-12-08 14:25

Ще проверявам за рецептата[smilie24]

Дата:   02-12-08 14:26

амиго, не разбиването на камъка, води до спирането на бъбрека. може да се отстрани оперативно, но никак не е препоръчително в комбинация с другите болежки.
ами тръгвам от Окръжна пък докъдето стигна.

Дата:   02-12-08 14:29

Нереален, смокините не са за препоръчване при оксалатни камъни. [cool] [smilie8] Както и спанак, стафиди, сини сливи и шоколадови изделия... [smilie8]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.