Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 новите санкции на кат...
Автор: papi   
Дата:   13-11-08 19:03

...

Отговори на това съобщение
 Re: новите санкции на кат...
Автор: georgi969   
Дата:   13-11-08 19:08

Пълна глупост е да глобяват и шофьора,за това ,че пътника до него или зад него е без колан.
Ако не иска да си го сложи(Колана де[smilie5] ) аз кво да се бия ли??

Дата:   13-11-08 19:13

нема да го качиш
или няма да тръгнеш докато не си го сложи

Автор: exile   
Дата:   13-11-08 19:15

я раздуйте, че не съм се правил на шофьор от месец, да не ме изненада някой чичка за нещо, дето не го знам [smilie21]

Автор: vinse   
Дата:   13-11-08 19:16

принципно всички трябва да се препашат, без значение дали са седнали отзад или отпред. Това, че се возиш на задната седалка не значи че си защитен кой знае колко.papi написа:

> Министерският съвет прие широкообсъжданите напоследък промени в Закона за движение на пътищата, които затагят изискванията за млади шофьори.
Част от промените се доуточняват и не са окончателни. Целта е да се да повиши контрола върху поведението на водачите, съобщиха от пресцентъра на МС, цитирани от БТА.
Младите шофьори ще карат с придружител, ако возят лица до 18-годишна възраст. Млади водачи са тези, които са взели шофьорска книжа преди по-малко от една година и все още не са навършили 25 години. Тоест шофьор, който вземе книжка на 26 години, няма да се смята за млад водач, уточниха от МС.
Друга мярка срещу младите участници в движението е те да получават контролния си талон с 26, а не както останалите с 39 точки. Отпаднало е обаче предложението младите зад волана да не могат да карат през нощта,

Публикацията е редактирана (13-11-08 19:18)

Автор: shama   
Дата:   13-11-08 19:17

... още един коз за рушвет

Дата:   13-11-08 19:19

"

По предложение на МВР министрите одобриха промени в Закона за движение по пътищата.

Целта им е да се повиши контролът върху поведението на водачите и спирането на практиката с купуването на книжки.

Занапред снимките на нарушители, направени от видеокамерите на КАТ, ще се използват за издаване на фиш за превишена скорост.

Младите водачи ще получат книжките си с 26, а не както останалите - с 39 точки, но отпада първоначалният замисъл да не могат да карат през нощта.

Правителството реши още, че младите водачи ще карат с придружител, ако возят лица до 18-годишна възраст.

Все още в период на обсъждане е идеята за въвеждане на ограничение на мощността на двигателите на автомобилите, които ще се управляват от младите водачи.

Уточнението е, че за млади се имат тези водачи, които са взели шофьорска книжа преди по-малко от една година и все още не са навършили 25 години.

Тоест шофьор, който вземе книжка на 26 години, няма да е млад водач, уточняват от МС.

Неясен обаче остава случаят, при който 25-годишен, семеен с болно дете и книжка на половин година не може да отведе детето си до болницата, защото няма опитен познат, който да го придружи.

Занапред за срок от 1 до 3 месеца ще бъдат спирани от движение автомобили, които са били предоставени за правоуправление от неправоспособен водач.

Промените в закона задължават велосипедистите да носят каски, а през нощта – и светлоотразителни жилетки.

Сегашните 10 лв. за превишение с 10 км/ч стават 20 лв., за превишение с 11-20 км/ч глобата става 50 лв. (от 30 лв. сега).

Запазват се глобите от 100, 150 и 200 лв. за превишение от 21 до над 40 км/ч, но се предлага промяна при следващата стъпка.

Сега за превишение на скоростта с над 50 км/ч се налагат глоба от 250 лв. и три месеца лишаване от правоуправление. Предложението е всеки следващи 5 км/ч превишение да се сакционират с по 50 лв.

На 50 лв. се увеличават глобите за неправилно паркиране, неспиране на знак „Стоп”, шофиране в бус-лентата, неправилно движение назад, неправилно изпреварване, управление на неизправно МПС.

Санкцията за неправилно преминаване през пешеходна пътека, покрай автобусна спирка, на червен светофар или паркиране на пешеходна пътека става 80 лв."
цитат от сайта :http://www.dnes.bg/

Дата:   13-11-08 19:20

аз не казвам,че не трябва да се връзват и преднитеи задните.Казвам ,че всеки трябвада отговаря сам за себеси.

Дата:   13-11-08 19:20

"Младите шофьори ще карат с придружител, ако возят лица до 18-годишна възраст. Млади водачи са тези, които са взели шофьорска книжа преди по-малко от една година и все още не са навършили 25 години."

Тва пък е пълна полуидиотия, ебати малоумщината [smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10]
кво общо има с другото!? [smilie10] Ся кво, не мога да карам брат си на хор, примерно?

иначе за останалите съм съгласен, въпреки, че 40 км/ч ограничение си е перверзия, дори да си на 8 години.

Автор: djogata   
Дата:   13-11-08 19:22

Моята кола има сензори на седалките - ако пътник седне в колата, не си сложи колана и скоростта е над 10 км/ч - почва да пищи много гадно [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   13-11-08 19:22

ами повечето катастрофи ги предизвикват младите...

Автор: vinse   
Дата:   13-11-08 19:23

Всеки не отговаря сам за себе си в тази ситуация, шофьора отговаря за всички в колата. А и непрепасания пътник може да нарани други в колата при евентуална катастрофа.

Автор: djogata   
Дата:   13-11-08 19:24

Ексайл, в цял свят застраховката на колата зависи от възрастта и опита на шофьора. Това го приемам.

Ама това за възрастта на тези, които возиш - ми добре бе, представи си, че съм на 25, и имам 2-годишно дете - и к'во, не мога да го закарам на ясла или на доктор?

Автор: Marillion   
Дата:   13-11-08 19:25

Автор: papi
Дата: 13-11-08 19:22

ами повечето катастрофи ги предизвикват младите...

Хич не си прав Папи.

Повечето катастрофи ги правят джигитите, дето карат като обезумели и бутат по 20 кинта на ченгетата.

Дата:   13-11-08 19:26

Кавото и да правят,каквито и ограничения да въвеждат една от главните причини за катастрофите са пътищата.Другата са джигитите

Дата:   13-11-08 19:26

аз си мислех, че повечето катастрофи при предизвикват пияните и преуморените.
това, че тези двете често съвпадат с "млади" - друг въпрос.
ти като се нафиркаш няма значение на колко си години.
трябва да взимат книжка директно и да затварят зад решетки за поне три денонощия за каране с промил над 0.7 - 0.8
Ама тва за карането с придружител...

иначе за точки, ограничение - ок, проблем няма, и без тва повече от 55-60 в града не вдигам и то само в мноо редки случаи.

Дата:   13-11-08 19:28

а джигитите не са млади...

"24-годишният неправоспособен водач Илия Антонов от Павликени загубил управление върху своя Опел, който се обърнал в селска нива край пътя. На място е загинала една от пътуващите в автомобила - 18-годишната Соня Пламенова"-това се е случило около 01.06.2007

кой е виновния в случая

Дата:   13-11-08 19:29

и коя от новите наредби има нещо общо със случая?

за мен ключовата дума не е 24-годишен, а неправоспособен, ама както и да е.

Дата:   13-11-08 19:31

и изобщо няма смисъл от нови санкции - докато не влязат старите в действие.
в момента в който катаджиите спрат да взимат рушвети и си вършат задълженията, пък и са достатъчно като бройка, катастрофите ще намалеят сигурно наполовина.

Дата:   13-11-08 19:31

аз съм за промените
ако те направят шофьорите дисциплинирани
и от там се спрат катастрофите
омръзна ми да чета -еди къде си е станала катастрофа-
писна ми като гледам новините да съобщават еди къде си еди какъв си предизвикал катастрофа с жертви

не искам като изляза на пътя някои неразумен шофьор да ме блъсне
аз пазя околните и искам околните мен да ме опазят
много ли искат с тези промени ...

Дата:   13-11-08 19:33

как да спрат катаджиите да взимат рушвети като такива като теб им ги дават...
по скоро трябва шофьорите да правят нарушения
и тогава катаджиите няма да имат причина да спират
когато няма нарушение ще те спре ли катаджия...

Дата:   13-11-08 19:35

изровено от нета-старо но...

Дата:   13-11-08 19:36

е

Дата:   13-11-08 19:38

какви като мен бе пич.
аз не съм дал една стотинка на никой за нищо под формата на рушвет през живота си и не мисля да давам и първата ми мисъл като правя нещо е как да избегна да се поставям в ситуации, в които това ще ми се наложи.

има една приказка - не е луд тоя, който яде баницата, а тоя, който му я дава - е тая "мъдрост" е едно от най-тъпите неща, които съм чувал през живота си и само съжалявам, че толкова народ си я е приел като житейска философия.

щото ако няма кой да яде баницата изведнъж ще се окаже, че никой не се бута да си я дава.

задължение на полицая е, мхм, да НЕ приема подкупи и не само, ами да приложи нужните мерки в случай, че му е предложен такъв.

Дата:   13-11-08 19:42

с всеки от линковете съм съгласен, просто протестирам срещу това да не мога да возя брат си, примерно.
както нагоре е писано - ми аз на 25 мога деца да имам и кво, трябва с тъщата ли да ги карам на лекар [smilie5]

то трябва първо да изринат правилника за автошколите и изпитите, да изринат половината автошколи и изпитващи, да пренапишат половината закон за движение по пътищата, да оправят въпросните шибани пътища и да ги достроят, да изринат половината КАТ...
и едно поколение по-късно може и да си оправим навиците на шофиране.

ти, между другото, ква кола караше и не се ли хвалеше по едно време колко дигала и не знам си кво, преди година може би съм гледал такива теми? може и да се бъркам де, ама ми е интересно всички "стари автомобилни кучета", дето го раздавате мноо ларж и си чиповате колите - частни писти ли си имате, или кво?

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.