Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 Избори в Щатите. Избори. Какво избираме.
Автор: muter   
Дата:   05-11-08 08:44

http://yaninamanolova.blogspot.com/2008/11/blog-post.html

Отговори на това съобщение
 Re: Избори в Щатите. Избори. Какво избираме.
Автор: ejko   
Дата:   05-11-08 09:38

[smilie24]

Автор: arriah   
Дата:   05-11-08 09:44

може да е дребнаво, обаче
Атинс на български се пиша Атина, а
Африкан - африкански или афро-американски (предвид контекста), и се използва малка буква в началото.

Освен това, може да съм одъртял, но такъв патос от хора над 20 годишна възраст, свързан с политика ми се струва меко казано нездрав.

Автор: Todd   
Дата:   05-11-08 09:55

Ами държавата е такава каквито са хората в нея ......нашите младежи ги хранят майките и бащите им .Как така ще казват кво ,що и къде...

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Ко му пука на нашенеца кой ша го управлява ако нема далаверка нещо????
Ако има някой да го опрай па той да си пие ракията......

Нема толкоз смотано племе .....

И така е от стотици години ,не е от сега .

А американците ....майната им .Те ша им бутнат кулите пак !!!

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: canonio   
Дата:   05-11-08 09:56

Ми честито.
Имате си черен президент, с "Хюсеин" по средата.[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   05-11-08 09:58

Град който е в америка и се казва Атинс, се казва така и на български... За това не си прав.
"такъв патос от хора над 20 годишна възраст, свързан с политика ми се струва меко казано нездрав." нездрав е, но е показателен, че хората искат промяна и въпреки възрастта си, все още могат да вярват че тя е възможна. Българската ни житейска мъдрост е, че нищо не може да се промени и няма значение какъв е изборът. Е аз им завиждам, че на 40-50-60 години, все още могат да вярват, че животът се променя и изборът им има значение...
Ако Обама наистина погледне проблемът с екологията по начина, посочен в предизборните платформи, то и аз ще се радвам, че са го избрали...

Автор: itilien   
Дата:   05-11-08 10:05

човек като чете тая статийка аха аха да си помисли, че в щатите са цъфнали и вързали :)

Автор: vasil.varbanov   
Дата:   05-11-08 10:06

Дано всеобщата американска радост не излезе напразна [smilie8]

Дата:   05-11-08 10:07

ми дано, но и да излезе..., какво пък един радостен ден в живота повече- безценно :)))

Автор: black_swans   
Дата:   05-11-08 10:09

Предизборната платформа на Обама крие две възможности [smilie5] -
1/ да бъде изпълнена - това ще означава тотална катакстрофа за САЩ, респ.за целия демократичен свят и
2/ да надделее здравият разум, което пък ще покаже, че Обама е най-семпъл евтин популист, мошеник и лъжец.

Как радващите се ще коментират факта, че Обама получи и изхарчи 605 000 000 (шестотин и пет милиона) щд и че има пълната подкрепа на спекулантите от Уолстрийт - подкрепящи (и финансиращи) традиционно всякакви леви мошеници и престъпници, в т.ч. и тов.Ленин и Троцки?

Автор: HP   
Дата:   05-11-08 10:13

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: meri_an   
Дата:   05-11-08 10:18

Публикацията е редактирана (22-01-09 11:01)

Автор: Георги   
Дата:   05-11-08 10:22

е сега ги чака интересното [smilie5] [smilie10] [smilie10]

Автор: black_swans   
Дата:   05-11-08 10:23

Независимо колко места ще получат, обаче, възможностите им за действие ще бъдат ограничени от рекордния бюджетен дефицит и тежкото състояние на икономиката. Вероятно ще се наложи демократите да ограничат или отложат някои програми, свързани с големи разходи, като тези за подобряване на здравната система, образованието и за развитието на технологиите за добиване на енергия от възобновяеми източници.

Значи довчера всичко беше ок, и милиардите за леки коли и здравеопазване щяха да се излеят обилно връз гражданството, както се изливаха в предизборната каса на Обама, но снощи изведнъж стана ясно, че "възможностите им за действие ще бъдат ограничени" [smilie5]

Автор: boink   
Дата:   05-11-08 10:24

общо взето ми е интересно кой изигра тимо глок в тази продукция с президентите.

Дата:   05-11-08 10:28

То и без това политическите и икономическите мерки на правителствата имат някакъв ефект 2 години от управлението на кабинета и 2 години от управлението на следващия кабинет. И тук е така, затова 2 години комунистите се бият в гърдите и после следващите правителства падат заради техните бакии...

Автор: pmartinov   
Дата:   05-11-08 10:29

Честито на американците за избора на демократичен кандидат президент, честито на всички които вярват в ръководителите на страната си. Къде сме ние. Кои сме ние. Кога ще се случи и в България младите хора да ходят в екстаз, вяра и удовлетворение по улиците и да очакват с усмивка бъднините си..

[smilie8]

Това в България няма как да се случи ...

Автор: Todd   
Дата:   05-11-08 10:31

Няма , ама ша дойдат да ни оправят....

[smilie7]

Автор: tnt   
Дата:   05-11-08 10:40

[smilie24]

Автор: papi   
Дата:   05-11-08 11:00

какво ще се промени в световен мащаб след избора на барак обама за президент на сащ?

Автор: slivenski   
Дата:   05-11-08 11:02

http://www.barackobama.com/issues/

http://www.johnmccain.com/Informing/Issues/

[smilie21] [smilie21]

Публикацията е редактирана (05-11-08 11:06)

Автор: Lalinda   
Дата:   05-11-08 12:02

Струва ми се, че тукашната младежка еуфория се падна между 1990 и 1991 г. ("Победихме с малко, но завинаги" и "Утре времето ще е синьо" са култови фрази от изборите през 1991 г.)

През 1989 г. все още нямаше еуфория, ако не се брои "еуфорията" между 10 и 17 ноември, но тя не бе "младежка" (Ж. Желев и Г. Спасов дори посетиха нашия институт между тези две ключови дати, както и да е, бе вълнуващо да ги видиш в онези техни окъсани интелигентски палтенца). Всъщност, възможно е някои да са я преживели и в аванс... Аз я преживях по време на перестройката в Ленинград, но като се прибрах у нас през 1988 г. заварих обичайното за родните простори мъртвило (ако не се брои четенето на перестроечни издания, много еуфорично, но не за всички, а само за посветените).

Да е имало "големи идеалисти и ентусиасти" някога у нас също не помня... Просто хората се събираха заедно по разни митинги и толкова... (уви)

Автор: HP   
Дата:   05-11-08 12:14

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: IvoZafirov   
Дата:   05-11-08 12:22

Янина, България е такава каквато е... българите са такива каквито са...

Аз лично намирам много красиви неща тук и такива, които ме радват. Искам да живея тук. Имах много възможности за емиграция, но предпочетох собствения си живот.

България никога няма да бъде Америка, България никога няма да бъде Германия. България винаги ще си е България. С хубавите и лошите си страни.

Незнам защо споменаваш еуфориите около 89-та? Тогава много хора просто бяха използвани и излъгани. Можеш да се убедиш само от факта, че тези които управляваха тогава го правят и досега. Но те са българи, те са едни от нас. Колкото и да не ни харесва това е факта. Моята ценностна система и морал може да не ми позволява да лъжа, мамя и крада, но много българи не страдат от такива предрасъдъци. Това не означава, че няма и много достойни хора в България и точно това ме кара да се чуствам добре тук.

Живял съм (за кратко) на много места по света, бил съм къде ли не. И колкото повече пътувам толкова повече осъзнавам, че моето място е там където са ми корените...

За американците се радвам искренно, че са пълни с оптимизъм и се надявам да се оправдае. Ако се оправдае ще има ползва и за всички останали хора.

Автор: dinkoff   
Дата:   05-11-08 12:23

"Автор: Todd
Дата: 05-11-08 10:31

Няма , ама ша дойдат да ни оправят...."

кои? тези, които се ометоха при първите трудности и сега реват от няколко хиляди километра колко сме били прости тука, че не можем да се оправим и колко е трагично положението в Бг, а самите те, видиш ли, са голема работа щото били постигнали еди-к`во си?

първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.