Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Гласуваха закона за лова
Автор: falcon   
Дата:   09-10-08 16:01

Днес окончателно бяха гласувани всички текстове от предложените промени в закона за лова.
Отпада удължаването на ловния сезон за водоплаващи до 28 февруари и остава стария срок до 31 януари.

http://dnes.dir.bg/2008/10/09/news3456849.html

Честито на всички природолюбители[smilie24]
[beer] [beer] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Гласуваха закона за лова
Автор: IvcheTo   
Дата:   09-10-08 16:03

обаче се увеличава периода , в който е разрешен отстрела на българския народ [smilie23]

и супер браво за животинчетата[smile]

Автор: Henaro   
Дата:   09-10-08 16:18

Браво ама кой ще го прилага.Докато ловното оръжие не се прибере на склад от дружинките и се раздава само по време на излетите няма да има абсолютно никакъв напредък.Но все пак Венсеремос[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: ecobo   
Дата:   09-10-08 16:25

Започва разграбването да държавните ловни стопанства (бившите Дивечовъдни станции)... [smilie23]

Re:
Автор: Chitsujo   
Дата:   09-10-08 16:28

[smilie23] [smilie23] [smilie23]

Дата:   09-10-08 16:32

Изобщо, прави ми впечатление, че природозащитниците прекалено пристрастно милеят за птиците, а нехаят (в някаква степен) за останалия дивеч.

С новия закон се узаконяват "частните" ловни полета. И наред с няколкото добре гледани стопанства, ще има масово изтребване на дивеча от други.
Пример: Усилено се говори, че Венцислав Върбанов, собственика на тухларната фабрика от Сливен, е получил благословията на министъра Чакъров да "наеме" отстрела в Котел. Това означава в района да не остане ни един елен и нито един сръндак, защото въпросния изрод е бракониеровълк до кожата на костите си - трепе абсолютно безугледно де-що се изпречи пред пушката му. Същия човек беше залавян няколко пъти с убити сърни и елени, два пъти точно в района на ДДС Котел, но последствия за него НЯМА. Пак си е законен ловец, ходи си на лов...., вместо да е в кауша. [smilie23]
Убеден съм, че същия този човек (а като него има стотици), е убил повече сърни и елени, отколкото птици са убити от ВСИЧКИ ветрогенератори в БГ.
Но ние пак си говорим за птиците............

Публикацията е редактирана (09-10-08 16:34)

Автор: Chitsujo   
Дата:   09-10-08 16:35

Бе кво ти пука, еколозите нали млъкнаха. Сега кво? Нищо. Всичко било наред, абе аре майната им на всички! Ебала съм ги у еколозите, дрън! [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Автор: Kanonir   
Дата:   09-10-08 16:45

Екобо е прав - не трябва да се гледа едностранчиво, закона като цяло си е закон за легализиране на безогледното ползване на природен ресурс с цел лични облаги, за кой ли път....
Що се отнася до бракониерството. Тука двама руснака ги хванаха с 10 килограмова моруна на брега на реката. Единия е бил с въдицата във водата и моруната до него другия е бил в колата. Бързо производство - тоя с въдицата 2г ефективно другия в колата 8месеца, че не е казал на първия да си пусне рибата обратно... Заключителните думи на съдията - "вижте господа ако бяхте наранили човек, можеше да минете и с по ниски присъди, ние хора има откъде да си внесем, но моруна няма"... И това се случва на място където рибата кълве почти на гола кука, все едно в БГ да ловиш в рибарник, ама е така, щото закона е суров и се прилага....
Да не говорим какъв е закона само за да си изнесеш ловната пушка от къщи....

Дата:   09-10-08 17:03

Не е едностранно,действията ни бяха насочени срещу определени текстове,бях пуснал линк,сега го пускам пак.[smilie3]

http://forthenature.org/petitions/НЕ_на_измененията_в_Закона_за_лова_

Дата:   09-10-08 17:12

Това за което говорите също беше включено в протестите ни и подписката[smile]
Просто го приеха а другият текст не.
За нас това е частична победа.
А хората коитоискат да ебат еколозите щяха да идват за подкрепа,ама не дойдоха,така че подобни обиди за безмислени.
За разлика от много хора които се включват когато им е изгодно ние сме последователни в опитите си да ограничим негативното влияние върху природота[smilie3]

Дата:   09-10-08 17:17

Ами защо се радвате тогава - за десетките (може би стотици) хиляди едри бозайници, които няма да са живи след 1 година ли?
Правете пак протести, вдигайте врява... Този закон обрича АДСКИ МНОГО животни на смърт само заради кефа и печалбите на шепа хора, близки до правителството...
По една случайност познавам доста от хората, които се точат за определени ловни полета. От тях само един има наистина намерение да развъжда дивеч и да провежда цивилизован лов, както е в "нормалните" държави...

Но едва ли някой ще тръгне да се бори срещу тези хора - няма какво да се лъжем дУпЕтатите гласуват това, което им наредят. А нареждат силните. Затова най-вероятно няма да има никакви протести, а природозащитните организации гордо ще се тупат в гърдите, че са спасили птиците и ще продължат да усвояват европари... А другите животни - те не са толкова важни...

[smilie23] [smilie23] [smilie23]

Автор: Todd   
Дата:   09-10-08 17:17

Автор: Chitsujo
Дата: 09-10-08 16:35
............
Ебала съм ги у еколозите, дрън!

[smilie24]
Еколог съм , еколог съм......

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   09-10-08 17:20

Сори, ама така стоят нещата. Нищо лично. [smilie24]

Победата относно сроковете за ловуване на водоплаващ дивеч си е факт и останалите проблеми съвсем не я омаловажават. [smilie24]

Дата:   09-10-08 17:20

Абе как да не са важни чуваш ли се какво говориш,просто пуснах темата защото този текст по предварителна информация е отпаднал,до вчера мислехме че и него ще го гласуват.
А закона така или иначе отива с жалба до европейската комисия.
Не бързайте да скачате и да правите грешни изводи[smilie2]

Автор: Todd   
Дата:   09-10-08 17:22

А ко стана с отстрелването на депутати ????

Разрешиха ли го ? До кога е сезона ???

[smilie7]

да ида да купя фишеци....[smilie19]

Публикацията е редактирана (09-10-08 17:23)

Дата:   09-10-08 17:32

Фалконе, накои от пичовете в Котел, дето хранеха (и май продължават) лешоядите, си купиха джипове, коли и мотоциклети. ЛИЧНИ!!! А те друго не бачкат...
Така се борави с парите за еколкогия в БГ. [smilie23]
Ако всичката работа на еколкозите е такава - е*ал съм ти екологията [smilie23]

И пак ти казвам - не те обвинявам в нищо. Напротив. Доколкото мога да съдя от изявите ти във форума, ти си свестен човек... [beer]

Но има нещо гнило в цялата тази природозащитна дейност в България. Може би е страх от силните на деня... Може би е страх от репресивния апарат на държавата, който определено го има. Може би е в нечистите намерения на част от хората, които се занимават с това... Но определно има нещо гнило...

Дата:   09-10-08 17:35

Няма лични джипове,има служебни,знам човека и незнам за какво си толкова настроен...ти проверяваш ли всяка информация или обичаш да повтаряш чуто от някой.
Що се отнася до фондовете там се следят парите през лупа,защото се дават от световни организации особенно за реинтродукцията на белоглавия лешояд,а работа се върши с пари и техника[smile]

Дата:   09-10-08 17:42

Аз човека даже не го познавам. Просто си седяхме с приятели от Котел на едно кафе, когато пича профуча с някакъв мотор и хората започнаха да коментират как довчера "гладния" младеж си е напазарил доста неща и живее видимо охолно, същото кометираха и за друго някакво момче...
Това е много малък град, там всичко се знае, а слуховете обикновено са леко изкривиени истини. Нищо лично нямам към момчето, казах ти - дори името му не знам... Просто съм бесен, когато се злоупотребява с пари, дадени за хубави каузи.
Дано, както казваш, всичко да е слух...

Автор: Kanonir   
Дата:   09-10-08 17:53

Фалкон, това, че се върши с пари и техника реинтродукцията или запазването на колония на белоглав лешояд е така, само че подобни неща дето пише Екобо за Котел, на мен са ми ставали пред очите по време на БШП в Маджарово (а и там уж всичко се гледаше под лупа - все пак швейцарска програма), трябва ли да ги разказвам тука от първа ръка, за да се съгласиш че има и злоупотреби и харчене на пари за неща встрани от предназначението им, пък и други кофти изпълнения, дотам, че местното население да се настрои негативно срещу цялата програма....

Дата:   09-10-08 17:55

Всеки има глава на раменете си и съвест,аз не мога да отговарям за другите,не съм и сатавл свидетел на такова нещо,но не в това е въпроса,говорехве за конкретни неща тук свързани с закона за лова.

Дата:   09-10-08 18:00

falcon написа:

> Всеки има глава на раменете си и съвест

Така е [smilie24]

Автор: val2007   
Дата:   09-10-08 18:22

ecobo написа:

... ще има масово изтребване на
> дивеча от други.
> Пример: Усилено се говори, че Венцислав Върбанов, собственика на тухларната фабрика от Сливен, е получил благословията на министъра Чакъров да "наеме" отстрела в Котел. Това означава в района да не остане ни един елен и нито един сръндак, защото въпросния изрод е бракониеровълк до кожата на костите си - трепе абсолютно безугледно де-що се изпречи пред пушката му.
Същият човек беше залавян няколко пъти с убити сърни и елени, два пъти точно в района на ДДС Котел, но последствия за него НЯМА. Пак си е законен ловец, ходи си на лов...., вместо да е в кауша. [smilie23]
Убеден съм, че същия този човек (а като него има стотици), е убил повече сърни и елени, отколкото птици са убити от ВСИЧКИ ветрогенератори в БГ.
> Но ние пак си говорим за птиците............
Публикацията е редактирана (09-10-08 16:34)
--------------------------------

[smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23]
Това онзи ексминистър ВЪРБАНОВ ли е? Човекът на Маузерката, дето му сваляха имунитета, ли???...

Дата:   09-10-08 18:44

val2007 написа:

> Това онзи ексминистър ВЪРБАНОВ ли е? Човекът на Маузерката,
> дето му сваляха имунитета, ли???...

Не, това е местен кадър. Съвпадение на имената [smilie5]

Автор: orlovski   
Дата:   30-10-08 18:09

Министър Чакъров няма начин как да "благослови" наемането на отстрела в Котел, защото тази дейност е извън правомощията му. Благословията се дава от горските, т.е. от шефа на Държавната агенция по горите. А за злоупотребите с пари по различните еко-програми - темата е доста дълга и обширна. Мнозинството от хората са много съвести, но както навсякъде има и мошении...

Автор: fundamental   
Дата:   30-10-08 18:13

todd [smilie24] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.