Автор: freebie
Дата: 30-09-08 15:57
Да споделя с вас пресните си впечатления от тази "куриерска" фирма...
В петък от Пловдив ми беше пратена раница за фотоапарат. В понеделник до обяд така и не беше пристигнала... Регистрирах се на сайта на Еконт, защото беше написано, че след регистрация може да се проверяват пратки.
<offtopic>Регистрацията може да бъде тема на друго писание, но... накратко: изискват ми ЕГН-то, връзката изобщо не е криптирана, а на всичкото отгоре и няма начин да се уверя, че "Еконт" е регистриран оператор на лични данни...</offtopic>
След регистрацията сайта упорито отказваше да приеме за валиден номера на товарителницата, и бях принуден да звънна на националния им телефонен номер. Звъннах. Държаха ме достатъчно дълго, за да ме изнервят допълнително. Накрая ми заявяват, че раницата е в техния офис. На въпроса "а какво прави там" отговора беше "ами сигурно са я забравили"... След още 5 минути на изчакване оператора ми казва, че нямало куриер в офиса, и ако чак толкова държа да си я получа раницата в деня, в който и без това бяха ДЛЪЖНИ да ми я доставят - да съм отидел в офиса им. Затворих...
На сайта на "Еконт" има форма, през която пуснах оплакване. Получих отговор от Пламена Цонева, Директор отдел "Консултативен Център Еконт" към Дирекция Пазари, в който пишеше, че се извинява, че щяло да има вътрешнофирмено разследване и че ще бъда запознат с резултата от него. И че днес преди обяд ще си получа раницата. В 13:00 реших, че е достатъчно следобяд, и пак АЗ звъннах да се поинтересувам дали изобщо тази раница ще стигне при мен. Отговора беше "раницата е в офиса, сигурно следобяд ще ви я донесат".
Донесоха я... в 15:25. На въпроса към куриера защо толкова се забави тази пратка, куриера ми се разкрещя, те той няма вина, че бил само куриер, и че му било писнало клиентите да му викат на него, а всъщност склададжиите били виновни. И за капак продължи да ми се кара защо съм бил нямал дребни, и че не можел да ми върне...
Уважаеми "Еконт", НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА кой е виновен. За мен парите, които платих за тази доставка, са НАЙ-ГРЕШНО изхарчените пари през живота ми. Забравете за мен като клиент. И без това един бърз въпрос към Google осведомява, че много ваши клиенти са минали през същите неволи с вашите "услуги".
Съфорумци, да ме прощавате за досадното писание, но... Исках да споделя. И да имате едно наум какво може да ви се случи ако ползвате "Еконт".
|
|