Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ЕКОНТ? НИКОГА повече.
Автор: freebie   
Дата:   30-09-08 15:57

Да споделя с вас пресните си впечатления от тази "куриерска" фирма...
В петък от Пловдив ми беше пратена раница за фотоапарат. В понеделник до обяд така и не беше пристигнала... Регистрирах се на сайта на Еконт, защото беше написано, че след регистрация може да се проверяват пратки.

<offtopic>Регистрацията може да бъде тема на друго писание, но... накратко: изискват ми ЕГН-то, връзката изобщо не е криптирана, а на всичкото отгоре и няма начин да се уверя, че "Еконт" е регистриран оператор на лични данни...</offtopic>

След регистрацията сайта упорито отказваше да приеме за валиден номера на товарителницата, и бях принуден да звънна на националния им телефонен номер. Звъннах. Държаха ме достатъчно дълго, за да ме изнервят допълнително. Накрая ми заявяват, че раницата е в техния офис. На въпроса "а какво прави там" отговора беше "ами сигурно са я забравили"... След още 5 минути на изчакване оператора ми казва, че нямало куриер в офиса, и ако чак толкова държа да си я получа раницата в деня, в който и без това бяха ДЛЪЖНИ да ми я доставят - да съм отидел в офиса им. Затворих...
На сайта на "Еконт" има форма, през която пуснах оплакване. Получих отговор от Пламена Цонева, Директор отдел "Консултативен Център Еконт" към Дирекция Пазари, в който пишеше, че се извинява, че щяло да има вътрешнофирмено разследване и че ще бъда запознат с резултата от него. И че днес преди обяд ще си получа раницата. В 13:00 реших, че е достатъчно следобяд, и пак АЗ звъннах да се поинтересувам дали изобщо тази раница ще стигне при мен. Отговора беше "раницата е в офиса, сигурно следобяд ще ви я донесат".
Донесоха я... в 15:25. На въпроса към куриера защо толкова се забави тази пратка, куриера ми се разкрещя, те той няма вина, че бил само куриер, и че му било писнало клиентите да му викат на него, а всъщност склададжиите били виновни. И за капак продължи да ми се кара защо съм бил нямал дребни, и че не можел да ми върне...

Уважаеми "Еконт", НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА кой е виновен. За мен парите, които платих за тази доставка, са НАЙ-ГРЕШНО изхарчените пари през живота ми. Забравете за мен като клиент. И без това един бърз въпрос към Google осведомява, че много ваши клиенти са минали през същите неволи с вашите "услуги".

Съфорумци, да ме прощавате за досадното писание, но... Исках да споделя. И да имате едно наум какво може да ви се случи ако ползвате "Еконт".

Отговори на това съобщение
 Re: ЕКОНТ? НИКОГА повече.
Автор: Safira   
Дата:   30-09-08 16:02

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=48&i=992300&t=992259&phorum_uriauth=#reply_992300

linkovete ne izlizat otnovo :)

Автор: Снежанка   
Дата:   30-09-08 16:10

Safira

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=48&i=992300&t=992259&phorum_uriauth=

"Европът-2000" АД

Автор: Георги   
Дата:   30-09-08 16:19

аз пък съм доволен

пича дето обслужва офиса ни във варна цепи секундата, и винаги го е правил, последните 3 години

[smilie21] [smilie10] [smilie5]

ей преди малко пратих една пратка за софия [smilie24]

Автор: xaerial   
Дата:   30-09-08 16:26

аз съм изключително доволен от Еконт - 6 години ползвам доста често услугите им - никакви проблеми, нито закъснения ... [smilie24]

Автор: Todd   
Дата:   30-09-08 16:28

Аз пък получих товарителница вместо пратка .На нея пишеше ОТКРАДНАТА!!!

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Ко ти пука ???

Ако не беше се случило какво щеше да разказваш сега ....

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: DidiAndreeva   
Дата:   30-09-08 16:31

Зависи явно от персонала по офисите. За тези, които аз ползвам не мога да кажа лоша дума. Естествено за толкова години съм имала дребни проблеми, но такива съм имала и с другите куриерски фирми .

Автор: xaerial   
Дата:   30-09-08 16:34

точно щях да пиша, че от регион до регион разликата в обслужването им явно варира в големи граници :)

Автор: boink   
Дата:   30-09-08 16:43

да [smilie24]

Дата:   30-09-08 16:48

Todd, ами можеше например и аз да напиша, че съм доволен от тях [smile].
А за регионите, персонала и т.н. - от Пловдив до София все си мисля, че не е нормално да има такива оплаквания... Както и да е, де.
На доволните - честито [smilie24]

Дата:   30-09-08 17:03

И аз се повеселих скоро с тях [smilie5] Само,че моя случай беше с пари...2 пълни дни чаках и си приказвахме по 2/3 пъти дневно [smilie5] накрая един приятел звънна на свой познат там и О!Чудо..."след 15 минути сме при вас..." и след толкова дойдоха. [smilie6]

Дата:   30-09-08 17:04

а бе...те и заглавията на темите са еднакви бе [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   30-09-08 17:17

Съвпадение някакво [smilie5]
Поне да не се чувстваме сами [smilie18]

А тва за познатите... надявах се да е отминало времето, когато най-страшното проклятие беше "да ти умрат връзките"...

Дата:   30-09-08 17:19

а бе...прав си,ама не е вярно все още[smilie8]

Re:
Автор: BOrisoFF   
Дата:   30-09-08 17:22

май само в Сф има проблеми с Еконт

Автор: feliz   
Дата:   30-09-08 17:26

Нашата фирма работи с тях от години.
Имаме огромни пратки почти всеки ден.
Имало е изцепки, но не чак такива, че да прекратим работата с тях.

Автор: Marillion   
Дата:   30-09-08 17:41

От 2004 год ползвам ЕКОНТ - имал съм дребни проблеми с изпращане на пратки, тъй като по едно време бяха назначили куриери от други градове. Имам си и клиентски номер - нямал съм проблем с доставка на пакет. Всичко зависи от коректността на офиса, който обслужва твоя район. Пиши оплаквания. Хич да не ти пука.

Дата:   30-09-08 17:59

Marillion, писах...

Здравейте г-н Николов,

моля да ни извините за причиненото неудобство.Очакваната от Вас пратка с тов. ******** ще бъде доставена утре до обяд. По случая ще бъде заведено вътрешнофирмено производство за резултата, от което поемаме ангажимент да Ви информираме допълнително.

С Уважение,

Пламена Цонева
Директор отдел "Консултативен Център Еконт" към Дирекция Пазари

Е, пратката не дойде "утре до обяд".
Платих си за "услугата".

Ще чакам писмо от Пламена Цонева, ще видим какво ще ми каже, ако изобщо продължи кореспонденцията.

Автор: solo5   
Дата:   30-09-08 20:22

аз казах, че няма да работя с тях никога
но в четвъртък ще получавам пратка пак чрез тях
просто фирмата, която ще ми я праща имат договор с Еконт
питам го не може ли с друга фирма, че не искам да ги видя тия повече
и той каза: "и ние не сме доволни, много лошо обслужване, но шефовете са направили договор с тях. А Спиди искат да се прави договор, че да да пращаме чрез тях"
За една пратка няма да го правя на проблем, но се надявам да не и се случи нещо, че...

Автор: Блясък   
Дата:   30-09-08 20:55

Колкото пъти съм ги ползвал, толкова пъти са се опитвали "да си вземат" бакшиш. Веднъх даже се опитака да ме метнат с 10 лева. Толкова ли ахмак изглеждам... [smilie5]
"Успокоително" е че това не е само с Еконт [smilie5] [smilie5] [smilie5]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.