Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Аналогова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Купувам Carl Zeiss Jena Flektogon 20mm f2.8 MC M42
Автор: fastman   
Дата:   24-12-09 14:26

Смятам да си поиграя с новото ми 5Д и търся евтин вариант на нещо широко. Не очаквам кой знае какво качество, по принцип обмислям една Сигма 12-24...
Междувремено, ако някой проявява интерес, продавам като "излишен" един много запазен Flektogon 35mm f2.4 MC M42.

Отговори на това съобщение
 Re: Купувам Carl Zeiss Jena Flektogon 20mm f2.8 MC M42
Автор: lipostok   
Дата:   24-12-09 14:31

Имам Flektogon 20/4 за Екзакта, ако ти се занимава да го преправяш. А колко е Flektogon 35mm f2.4?

Дата:   24-12-09 14:56

Не ми се занимава[smile] . Съжалявам, че не уточних още в началото, но ще разкарам 35-тата само след като си намеря по-широкия. Така че бартери разни ме устройват:) 35/2,4 е в перфектно състояние, почти като нов.
[shtrak]

Дата:   25-12-09 16:41

Понеже получих доста запитвания на лични за Flektogon 35mm f2.4, ще уточня, че ще го пусна в продажба, след като намеря ( ако ) 20мм-тровия. Готов съм обаче на размяна с известно доплащане от моя страна за 20мм.
[shtrak]

Автор: deniac   
Дата:   25-12-09 17:48

Трудно ще намериш читав такъв в България. Част от тези форумци, които са те питали за 35 милиметровия флектогон, експортнаха през ибей голяма част от старите Цайс обективи. Изкупуват флектогона 20/2.8 от България по 200лв и го продават в ибей за 500лв. Но няма лошо, щом има кой да им ги продава на тази цена в България. Търговията не е забранена, само за етусиастите тук не остана...

Дата:   25-12-09 18:02

Като няма, здраве да е:) Искаше ми се малко да си поиграя. Не по-късно от лятото ще имам нещо съвремено и с АФ. Може да е дори някоя Л-ка от щатите, знам ли:) Общо взето парите не са кой знае какъв проблем, но да дам за 100 годишен обектив 500лв, дето не е кой знае какво-няма какво да се лъжем, ми се струва глупаво.
Весели празници на всички![beer]

Автор: deniac   
Дата:   25-12-09 18:07

Това за "100 годишните" обективи не е съвсем вярно.
За източногерманския Цайс 20/2.8 не мога да се изкажа със суперлативи, но за някои стари механични Олимпус или Цайс Контакс мога да ти кажа, че сгазват всичко ново автофокусно.
Втора употреба Zeiss Contax 21/2.8 e 2000лв, a Olympus OM 21/2 e 1500лв. Цените не са толкова високи само заради колекционерската им стойност [smilie5]

Автор: iordanov   
Дата:   25-12-09 19:27

Пич, има бе, пуснах ти ЛС.
Да имаше кой да отговори [smilie23]

Автор: veteran   
Дата:   25-12-09 20:13

иммам 5д и снимам с флектогон абсолютно не съм съгласен със мнението че карл цайс е лош обектив напротив не бих го заменил на никаква цена.А новите карл цайс са също със ръчен фокус което лично на мене не ми пречи само дето цената е от 1000 евро нагоре.е сигурно имат подобрения в сръвнение с флектогона но пък и цената си е бива

Дата:   26-12-09 10:29

Не твърдя, че е толкова лош господа:) За 300лв да кажем е достаъчно добър. За 499лв има една Сигма 15-30 в момента в базара, която не е по-лоша обаче. За Никон за съжаление:( Колкото повече цената на Флектогона се доблизава до горната, толкова по-посредствен започва да ми изглежа:) Не коментирам цените на продавачите-те са такива каквито те си решат.
[shtrak]
Много се напих снощи...[smilie6]

Дата:   27-12-09 18:20

[smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР