Автор: d_ave
Дата: 22-07-09 10:28
Малка разпродажба на обективи
- Pentacon 30/3.5 – реално става въпрос за Meyer Lydith 30 3.5 с изцяло ръчна бленда с много ламели. Обектива е много добър, в много добро състояние, външно и оптически, не е минавал профилактика, защото няма нужда! С предна и задна капачка. Цена – 70 лв.
- Pentacon 50/1.8 – Отново в прекрасно състояние, външно и оптически, минавал е профилактика, фокуса се движи плавно, скачащата бленда е идеална. С предна и задна капачка. Преди време го бях пускал отново, беше запазен за някой, който така и не се обади. Сега се продава за 40 лв.
- Pentacon 200/4 MC – Много добър външен вид, оптиката е без грешка. Отново е минавал профилактика, плавен фокус, бърза бленда. Пръстена за избиране на бленда върви малко тежко, но съм го забелязвал и при други подобни обективи и не е никакъв проблем. Цена 65 лв.
- Sunagor 200/4 – По-малък и лек от Пентакон-а, но със същите оптически качества. Идеален външен вид, в момента му тече профилактиката отново, защото от седене без капачка прахоляса. Доста рчдък обектив, но опеделено за размера и цената си заслужава – не е по-голям от Пентакон 135/2.8 и струва само 45 лв.
- Yashica Yashinon DS 50/1.7 – Много хубав обектив, идеален външен вид и оптика, минавал е профилактика, фокуса е плавен. Тъй като е само с автоматична бленда е преработван да бъде ползван и на цифрово тяло с преходник без борд, така че казвам, че е с ръчна бленда. По желание мога да го направя обратно само с автоматична без проблем. За него слагам цена от 60 лв.
Обективите се намират в София, могат да се тестват при мен без проблем. Куриера също не е проблем. Довечера ще се опитам да намеря време да ги наснимам и да сложа снимки в темата. Някой от цените се коментират, за два или повече – отстъпки.
Цена за всичко – 250 лв, ама се съмнявам:)
|
|