Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

форум: Фото базар - Аналогова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Каква марка филм да използвам?
Автор: doca   
Дата:   26-02-08 14:45

Иска ми се изщракам 2-3 ленти с току-що придобития Zenit 122 с обектив MC Zenitar-M2/50, но покрай тези ДСЛР-и съм се пооткъснал малко от филмите и не съм сигурен каква марка филм да използам и на колко ASA.
Ще снимам пейзажи, при дневно осветление, пък със светкавичката която ми бе подарена, мисля и за някой битов кадър.
Че ако може да ме ориентирате към марката ще съм благодарен. Щото има и Коника, но ще я прескоча като възможен избор.
Благодаря предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: Каква марка филм да използвам?
Автор: kadar   
Дата:   26-02-08 14:51

Ами всичко се върти около ФУДЖИ !
Купувай и снимай :)

Автор: misho   
Дата:   26-02-08 14:56

Ако искаш нещо по-така обади се на HAZE да ти прати няколко касети Кодак Портра[smilie24]

Автор: ZeG   
Дата:   26-02-08 15:12

Аз лично ти препоръчвам за пейзажите АГФА 200 аса, а за вътре КОДАК или ФУДЖИ. [smilie21]

Автор: fotorafi   
Дата:   27-02-08 04:09

Довиждане на АГФА, а КОДАК в България е
произведен в Сингапур, Гърция или в Судан
Нашият Кодак няма нищо общо с онзи отта-
тък океана. Само ФУДЖИ.-гарантирано
качество особено 200 аsa

Автор: doca   
Дата:   27-02-08 07:08

Благодаря на всички отзовали се!
Както писа по-горе колегата, работата върви към Фуджи 200 ASA, а и лентата им не е много скъпа.

Автор: ilcoin   
Дата:   28-02-08 10:31

Ами, от евтините ленти само на Фуджи пише че са произведени в Япония. Както се казва, без коментар ... [smilie7]

Инак аз обичам да снимам и със кодак ПроФото, недоекспонирано на 1 бленда. Интересен цвят става ...

Автор: reje   
Дата:   01-03-08 12:21

внимавай къде проявяваш после - щото може и качествено фуджи да ти се стори като изветряла коника

Автор: GIK   
Дата:   01-03-08 17:07

Суперията на фуджи е може би най-доброто за класа си.100 асовата е японска, а 200 (мисля) холандска. До сега съм снимал най-много с 100АСА-японска, по-добра е от другите които съм използвал, Центурията също не е лоша, но предпочитам Суперията. Приятно снимане [smile]

Публикацията е редактирана (01-03-08 17:15)

Автор: wess_music   
Дата:   20-03-08 03:23

Фуджито е наистина върха. Особено ако си сигурен в качеството.
Аз купувам само от Екуипекс (на ул."Голаш" в София) - 3бр.200 АСА 12 лв. 3бр.100 АСА 11.50 лв, 400 АСА 5.20 на бройка.
Темата с проявяването обаче е от много по-голямо сначение.
Аз също разпитвам къде проявяват качествено, или на ръка.
С Кодак също е добре на Рафи е прав - пвоечето Кодаци от ниската серия са абсолютен шит. С тях можеш да снимаш ако си ги купуваш от чужбина. Тук про-серията им е ОК и като цена почти колкото на запад (разбира се има разлика нагоре, но търпима).
Бъди нащрек с високите АСА, защото за проявяването им си пребе пресен проявител, а напоследук с тези цифрови сапунерки малко хора снимат на лента и химиите заседяват на повечето места.
Аз конкретно получих препоръка за Фото АССА на ул. Мадрид(СОФИЯ). Нещата засега са ОК, но не бързам да ги хваля, защото получих в ЛС оплакване точно от човека който ме насочи натам.
Вече не знам какво да мисля и аз.
Ако чуеш за добро проявяване - свиркай. Нека да се знае!

Автор: 5r54   
Дата:   20-03-08 12:56

>>Автор: wess_music
Дата: 20-03-08 03:23

.............
Ако чуеш за добро проявяване - свиркай. Нека да се знае!
================================================
Да добавя:
За добро проявяване и СКАНИРАНЕ.
Който има информация да каже и за Варна.

Автор: ilia_dm   
Дата:   20-03-08 12:59

100 АСА означава по дребнозърнесто и фино изображение,за пейзажи...

Автор: martinis   
Дата:   20-03-08 13:20

Да, Фуджи на 200АСА е филма. Много съм доволен, е не, че съм снимал много, но напоследък тествах на новия ми стар лентов Никон този филм, заедно с Центурията и Кодак... и разликата ... щом и аз я забелязах веднага...
Фуджи даже сега имат неква промоция по 5 филма в кутия(200АСА) за 14.50лв. !!!
[thankyou] [beer]

Автор: rossen789   
Дата:   20-03-08 14:13

къде е тая промоция? [smilie10]

Автор: martinis   
Дата:   20-03-08 17:07

Ми в Благоевград... имаме тук едно ново фото и там ги продават на цена 14.50лв. за 5 филма...[shtrak]
Не може да няма и в София...[smilie11]

Публикацията е редактирана (20-03-08 17:08)

Автор: nikolay_zhelev   
Дата:   20-03-08 17:42

Здравейте приятели,

В опита ми с аналоговата техника, най-доволен останах от Fujifilm. Започнах с Konika-Minolta VX100, но цветовете са по-студени, което не ми хареса и реших да се насоча към Fujifilm Fujicolor 100. Останах доста доволен, препоръчвам го! В момента в Зенита ми имам лента на Kodak и след като я проявя мога да споделя мнение! Относно проявяването и сканиране, изпробвах няколко фотота и най-доволен останах от Кодак Експрес Фото Свят 365, бул. “Витоша” № 4, София. Около 8 лева струва проявяване, сканиране и запис на файловете на техен носител, качеството е отлично! Негатива го дават нарязан, поставен в класьор, диска е марка Kodak с картонена кутийка.

Автор: fotorafi   
Дата:   20-03-08 18:52

Проверих ха ул.Голаш за Фуджи, има избор!От мои колега,които търгуваше с Фуджи, и тои ми показа едно филмче за завода в Европа. Намира се в Холандия, под земята,чистота, ред- все едно гледах фантастичен филм за 22 век. Когато снимам нещо прецизно или за кеф-Фуджи, а за ширпотреба-Коника. Така ме е провалял Кодак...не искам да си спомням.... фоторафи

Автор: tornado.66   
Дата:   20-03-08 19:18

Nai dobre za portret AGFA -PORTRET 160ASSA ,
Za dnevno i izkustveno osvetlenie FUDJI X-TRA 400 ASSA,Obektiva na zenit e potreten, meko risuvasht tit GAUS,ta ne ochakvai kai znae kolko ot tozi obekti, za arx. snimki I naturmorti flektogon 35mm Karl Zais i Zonar 135mm

Автор: Снежанка   
Дата:   20-03-08 19:23

прочетох само първото мнение...да споделя, че продадох 2 снимки за календар (60х70 см), снимани с коника ... [thankyou]

Автор: kovachev   
Дата:   20-03-08 21:14

Ако се разровите в нета за различните видове филми има различни криви в pdf ръководствата. Преди време се бях зарибил и дори съм принтирал и чертал тези цветови криви. и като заключение - на върха - Kodak Pro 100, Kodak 400 Ultramax, на дъното - Konica 100,200 ASA и AGFA 200,400 ASA. Фуджито е златната среда - качество/цена [shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР