Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Аналогова техника
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Не тьргувайте с LILOV...
Автор: BOMBMASTAH   
Дата:   01-02-08 20:09

Здравейте, смятам, че те мата е важна вчера вьпросният ни колега ми изпрати увеличител Opemus 5a с цветна и нормална глава. Както се бяхме разбрали предварително. Работата е там, че той ми изпрати една до толкова негодна скраб, че с нея е невьзможно да се извади каквато и да било снимка. В момента сьм все още силно разтроен и сьс сигурност ще бьда все така докато скрабта ми бьде пред очите. В ьпросният колега с псевдоним LILOV живее в град Велико тьрново.Това го пиша с цел да се предпазите от зделки с него в случай, че си смени псевдонима.Спомена ми, че има още лабораторни уреди: фенери , дози ит.н.
Увеличителят , който ми изпрати е стоял в мазе, таван или гараж пене 7, 8 , ако не и повече години. ужасно беше мрьсен. Беше щото го разглобих и изчистих. Пон него няма нищо здраво : фасунгата с едно единствено болтче се мандахерца на всички посоки, ветре, кьдето пъпката на крушката дава контакте счупено каточели умишлен с клещи и като сложиш крушката не дава контакт навсякьде, кьдето има болтче си личи, че е развивано, по нещо е пипано и липсва или не е зглобено както трябва. На негативната рамка едната от хоризонталните ламели е счупена, това прави невьзможно да изкараж правоъгълна снипка . Винаги ще бьде трапец и зада се нагласи сцел корекция на правоьгьлика трябва това да се прави на всеке нов кадьр. Има дори идиотският дефек, че колелото с канал в него, което спомага за приближаването и отдалечаването наувеличителя от равнината на проекцията , от вьтре на канала се е отчупило "голямо" парче метал. И си представете, как прескача при опити те да се ридвижи . Аа в горната част на тръбата се придвижва с 1мм на 1оборот. В гнездото за негативната рамка има две пластини играещи ролята на пружина, зада притискат негатива да не мьрда. Едната беше се изкривила не от нормална употреба разбира се а ей така неестесвено смачкана. Когато реших да я изправа се счупи, както когато чупиш тел с прегьване ту на еднатастрана, ту на другата страна и на 110то прегьване хоп.В този момент чашата преля. При всичкото ми желание и старание това е чиста ГАВРА. Крушка нямаше. Матово стькло сьщо. Последно е ползван с цветната глава. Тя с сигурност е работела преди да се озове там където слънцето не грее. Вследствие на старателното и сьхранение в нея имаше паяхина и стоклата пропускащи цвето вете са невероятно мръсни. Има една свера в която през отвор светлината влиза, след като е минала през стьклата. И излиза под ъ гьл на 90градуса през матово стъкло. Това става възможно благода рение на това, че от вътрешната си страна е боядисана в ярко бяла боя. За сежаление боята се е напокала и олюпила. С други думи край с цветната глава. До тук заедно с изпадналият и ужасен вид на боклук от кофата едната леща от кондезора на новият ми увеличител е получила незаличими белези от нещо твьрдо и остро.Да речем отверка. Единствените здрави и неразглобявани неща са обективьт и трансформатора оригинален на 12волта за цветната глава. Може би и халогенката , която е резервна ,защото основната не свети. И забележете: подарьк извьн зделката абсолютно чисто но ва копирна рамка. Чешка 13х18. До толкова нова, че нито една снимка не е копирана с нея. Благодаря . С читав увеличител мога да копирам и с рамка самоделка от картон. На всичкото отгоре си имам същата 18х24 , като за 100 години напред ще изкара. Може би се чудите, как не сьм видял, каква развалина взимам. Ето, как: Пратката беше пльтно опакована в голам кашон, без да има възможност да се види вьтре. Когото пожелах да я отвора в офиса на куриерската служба преди да я платя. Човекът там ми каза, че неможе понеже това не е било отбелязано от подателя. Въпреки, че той сам така обеща.
Благодаря ви, че ми прочетох те романа. Извинявам се за правописните грешки, които може бе ще откриете. Нямам настроение да редактирам. [smilie23]

Отговори на това съобщение
 Re: Не тьргувайте с LILOV...
Автор: apollo   
Дата:   01-02-08 20:13

Преди да напишеш това обади ли му се [smilie11]

Дата:   01-02-08 20:17

Какьв смисьл има?

Автор: Kindlifresser   
Дата:   01-02-08 20:44

И на мен ми продаде един обектив в окаяно състояние без да ме предупреди за което. Опитах се да му го върна, но безрезултатно. [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Автор: da.fo   
Дата:   01-02-08 20:50

Ти за колко купи този увеличител - щото аз продавам един неразопакован Krokus 69 за 100лв. ама всеки като чуе цената и бяга. Качеството си има цена братле [smilie21]

Автор: todorzuboff   
Дата:   01-02-08 20:53

И преди съм чувал крайно негативни отзиви за въпросния. Явно не трябва да се купува нищо от него. [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Автор: LILOV   
Дата:   01-02-08 20:55

Няма доволен купувач,това е истината!Купуваш увеличител, на цената на обектив и после ревеш,че си се прецакал. Аз не мога да ви разбера!

Дата:   01-02-08 21:18

Малко е досадно, но ще ти обясна. Понеже се дьржиш и нахално. Цената е малко повече от половината на тази, на която би го продал някой друг. Да не говорим за това, колко хора са си изхвьрлили увеличителите на боклука в идеално сьстояние. Н а мен не ми е за 80те лева. Важно е отношението. Този форум е известен с това, че тук можеш да общуваш с коректни знаещи хора. И освен това, че наистина можеш да намериш желаната техника. Купувал сьм техника и от други хора и наистина ми е бело приятно.Те са хора, които абичат това, което правят. А най-важното е, че знаят, как да се грижат за техниката. Това прави форума незаменим.
Ти си един келеш. Казвам ти го Аз. Исъм на 25 години. Само 5 години, според думите ти, преди да се родя си започнал да се занимаваш с фотография. Още 250 години няма да ти стигнат, зада станеш човек, като мен.[smilie23]

Автор: itilien   
Дата:   01-02-08 21:31

LILOV ти предупреди ли човека в какво състояние е техниката ?
Нямало доволен купувач. Глупости на търкалета.

Автор: ivan.draganov   
Дата:   01-02-08 21:36

Нямало доволен купува4?А продава4??Връщай му парите и тва е,една сделка винаги може да буде развалена ,в слу4ай 4е едната страна има обективни при4ини![smilie23]

Автор: fff   
Дата:   01-02-08 21:59

LILOV, с ръка на сърцето кажи, че въпросната техника е била продаваема наживо с оглед, а не само през интернет на сляпо и може да ти симпатизираме поне малко.

Автор: GenaDP   
Дата:   01-02-08 22:39

Присъединявам се към мненията по-горе. От LILOV - НИЩО не купувайте!

Напазарех си една светкавица по тази обява

Ето какво ми писа гадината на лични: Относно "МЕЦ"а.Заядно+2бр кошници/с стари батерии/+2синхр. кабела.Работи.Намира се в Търговище.

Пристигна снощи. Оказа се, че едната кошница за батерии е счупена, и част от нея липсва. Двете и половини са закрепени с тиксо, за да не се разпада. отвътре стърчат само 3 кабелчета, и едно чуканче от четвъртото. В другата има не стари, а най-вероятно отдавна изтекли батерии, дето и за чеп не стават, щото светкавицата въобще не зерижда. Включих я за проба към зарядното - не даде признаци на живот...

Автор: ixus   
Дата:   01-02-08 22:55

[smilie23] [smilie23] [smilie23]

Автор: docenta   
Дата:   01-02-08 23:08

Не е вярно че няма доволен копувач!
Аз 6 апарата съм сменил всичките от тук съм си ги купил и съм супер доволен, особенно от последните 2 апарата - в отлично състояние.
Може би трябва да се направи рейтинг защото има хора от които може и без да пробваш стоката спокойно да си купиш нещо.

Успех на всички в търговията.

Автор: apollo   
Дата:   01-02-08 23:09

LILOV написа:

> Няма доволен купувач,това е истината!Купуваш увеличител, на
> цената на обектив и после ревеш,че си се прецакал. Аз не мога
> да ви разбера!

... мдаммм ти не ни разбираш ама пък аз те разбирам... лоша работа [smilie8] [smilie23]

Автор: serg   
Дата:   01-02-08 23:21

И аз така мисля[smilie24] Купувах много неща тук от Miton, Div Petel, Svilen66 и други, но никога не имах проблеми. Не мисля, че това ще помогне, но моето мнение, LILOV-[smilie23] [smilie23] [smilie23] [ezik] А на колеги-успех![beer]

Публикацията е редактирана (01-02-08 23:23)

Автор: esc   
Дата:   01-02-08 23:59

аз от лилов съм купувал един статив - стар, дървен - и всичко си му е в ред![smilie24]

това е моя опит.[smilie8]

Автор: serg   
Дата:   02-02-08 00:02

Може дъб си е дъб- да го скапеш сложно[smile]

Автор: canonio   
Дата:   02-02-08 00:19

Гнусна гавра[smilie23]

Автор: da.fo   
Дата:   02-02-08 00:45

Най-добре е сами да се разберат - кой какво е искал,за колко пари и в какво състояние и т н. Щото един такъв Опемус отделно с цветна глава в соц. време беше над 600лв. и сега за да се предлага за 80 лв. явно състоянието определя цената [smilie11]. Само трафа беше 60лв. а халогенката 25 [smilie10]

Публикацията е редактирана (02-02-08 00:47)

Дата:   02-02-08 00:57

На лице имаме измама. Укриване на информащия с цел печалба. Фактите са неуспорими.
Данни за лицето под псевдоним LILOV:

Николай Лилов

телефон: 0888808484
фирма: НИКО-Л-НИКОЛАЙ ЛИЛОВ ЕТ

Предупреждавам всички, които имат интерес да сключват сделки с него да бьдат изключително внимателни. Искайте актуални снимки на това, което ще купувате преди сключване на сделката. Ив случай, че сключите такава и при получаване на пратката не е отбелязана възможността да я отворите преди плащане. Му я върнете.

Автор: mirelay   
Дата:   02-02-08 01:12

За това не се купува от други населени места.Не може да се разчита на продавача.

Дата:   02-02-08 01:19

da.fo работата не опира до цената. Тя е там, че въпросният ми пробутва техника в абсолютна несьстоятелност за каквато и да било работа. С други думи негодна. Без да ми съобщи за това. И имаше наглостта да ми говори сладки приказки, как всичко е наред. В краткият ни разговор ми стана ясно, че той цитирам: "...имам два и нещата просто ми се дублират...". И стината би звучала може би така: "...Преди около 12тина години си зглобих от два един. И този, който не ползвам сьм, го качил на тавана. Счупено му е това, това, това, това .. едната леща за нищо не става...може би обектива е наред. Обаче трябва да проверя, понеже не е прибран в кутия и е страшно прашасал, като за 12 гдини. Абе с него няма начин да изкараш снимка. Обаче, ако имаш друг и този ти трябва за резервни части?..." и така нататьк и така нататьк. И съвсем не съм дал вид, че искам да си купя нещо подобно. Мойте думи бяха от сорта - много жалко, че не си от София бих искал да ми се покаже как се рабати с цветната глава. Той учтиво ми обясни тънкостите на занаята.

Публикацията е редактирана (02-02-08 01:24)

Автор: exo99   
Дата:   02-02-08 01:30

Чета горните постове и съм малко раздвоен.
И аз продавам доста неща в базара и държа да не ми излезе лошо име.
Разбира се съм продавал и боклуци, но все пак се старая да качвам снимки на нещата,да описвам доколкото мога състоянието им.
Но и разбира се цената също отговаря на състоянието.
Няма как абсолютно изправна стока и с добър външен вид да се продава прекалено евтино.
Най-добре е хората да са от един град за да има възможност да се огледа стоката.
Но ако стоката е с определени дефекти, трябва да се опишат и да се предупреди купувача за тях.
Но си мисля, че най-добре щеше да бъде ако автора на темата се беше обърнал първо към продавача и да поиска да върне стоката. А и на мен ми е чудно как се купува употребявана стока / щото е ясно, че увеличителя не е нов/ без да се видят поне две-три снимки.
Щото има и възможност купувачът да е получил стоката, да е очаквал нещо по-добро или междувременно да се е отказал да я купува и т.н.
Аз също не пращам за други населени места с Еконт с опцията да я отвори и да я върне.
Значи заявява някой нещо, аз го свалям от продажба, пращам го, той го отваря, но вече е размислил или в момента няма парите / например вчера ги е проиграл/ и казва , "Не , не ми харесва стоката". И всичко обратно.
Плащаш за транспорт и в двете посоки , а изхабените нерви не ги броя.

Мисля, купувачът да върне увеличителя, а продавачът да върне парите и да не се разправят повече.
Щото ние не знаем как е било в действителност - при какви условия и какво са се уговаряли.

И пийте по бира.[beer]

Автор: flipbeat   
Дата:   02-02-08 01:33

ха-ха.

кривака лъже на дребно.евала.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР