Автор: BOMBMASTAH
Дата: 01-02-08 20:09
Здравейте, смятам, че те мата е важна вчера вьпросният ни колега ми изпрати увеличител Opemus 5a с цветна и нормална глава. Както се бяхме разбрали предварително. Работата е там, че той ми изпрати една до толкова негодна скраб, че с нея е невьзможно да се извади каквато и да било снимка. В момента сьм все още силно разтроен и сьс сигурност ще бьда все така докато скрабта ми бьде пред очите. В ьпросният колега с псевдоним LILOV живее в град Велико тьрново.Това го пиша с цел да се предпазите от зделки с него в случай, че си смени псевдонима.Спомена ми, че има още лабораторни уреди: фенери , дози ит.н.
Увеличителят , който ми изпрати е стоял в мазе, таван или гараж пене 7, 8 , ако не и повече години. ужасно беше мрьсен. Беше щото го разглобих и изчистих. Пон него няма нищо здраво : фасунгата с едно единствено болтче се мандахерца на всички посоки, ветре, кьдето пъпката на крушката дава контакте счупено каточели умишлен с клещи и като сложиш крушката не дава контакт навсякьде, кьдето има болтче си личи, че е развивано, по нещо е пипано и липсва или не е зглобено както трябва. На негативната рамка едната от хоризонталните ламели е счупена, това прави невьзможно да изкараж правоъгълна снипка . Винаги ще бьде трапец и зада се нагласи сцел корекция на правоьгьлика трябва това да се прави на всеке нов кадьр. Има дори идиотският дефек, че колелото с канал в него, което спомага за приближаването и отдалечаването наувеличителя от равнината на проекцията , от вьтре на канала се е отчупило "голямо" парче метал. И си представете, как прескача при опити те да се ридвижи . Аа в горната част на тръбата се придвижва с 1мм на 1оборот. В гнездото за негативната рамка има две пластини играещи ролята на пружина, зада притискат негатива да не мьрда. Едната беше се изкривила не от нормална употреба разбира се а ей така неестесвено смачкана. Когато реших да я изправа се счупи, както когато чупиш тел с прегьване ту на еднатастрана, ту на другата страна и на 110то прегьване хоп.В този момент чашата преля. При всичкото ми желание и старание това е чиста ГАВРА. Крушка нямаше. Матово стькло сьщо. Последно е ползван с цветната глава. Тя с сигурност е работела преди да се озове там където слънцето не грее. Вследствие на старателното и сьхранение в нея имаше паяхина и стоклата пропускащи цвето вете са невероятно мръсни. Има една свера в която през отвор светлината влиза, след като е минала през стьклата. И излиза под ъ гьл на 90градуса през матово стъкло. Това става възможно благода рение на това, че от вътрешната си страна е боядисана в ярко бяла боя. За сежаление боята се е напокала и олюпила. С други думи край с цветната глава. До тук заедно с изпадналият и ужасен вид на боклук от кофата едната леща от кондезора на новият ми увеличител е получила незаличими белези от нещо твьрдо и остро.Да речем отверка. Единствените здрави и неразглобявани неща са обективьт и трансформатора оригинален на 12волта за цветната глава. Може би и халогенката , която е резервна ,защото основната не свети. И забележете: подарьк извьн зделката абсолютно чисто но ва копирна рамка. Чешка 13х18. До толкова нова, че нито една снимка не е копирана с нея. Благодаря . С читав увеличител мога да копирам и с рамка самоделка от картон. На всичкото отгоре си имам същата 18х24 , като за 100 години напред ще изкара. Може би се чудите, как не сьм видял, каква развалина взимам. Ето, как: Пратката беше пльтно опакована в голам кашон, без да има възможност да се види вьтре. Когото пожелах да я отвора в офиса на куриерската служба преди да я платя. Човекът там ми каза, че неможе понеже това не е било отбелязано от подателя. Въпреки, че той сам така обеща.
Благодаря ви, че ми прочетох те романа. Извинявам се за правописните грешки, които може бе ще откриете. Нямам настроение да редактирам. ![[smilie23]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley23.gif)
|
|