Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Аналогова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Polaroid 600 SE vs. Mamiya Universal
Автор: caro-anton   
Дата:   04-10-07 11:48

Купувам.

Отговори на това съобщение
 Re: Polaroid 600 SE
Автор: Nikon_F2   
Дата:   04-10-07 22:08

[smile] Този апарат е идентичен на Мамия Прес и Прес универсал.
Дори Мамиите имат повече екстри.[smilie24]
Сещам се,че Обективите на Мамията имат "Т , а на Полароида нямат.
Освен това в БГ подобни Мамии много...[smilie24]

Автор: adonchev   
Дата:   04-10-07 22:34

Никоне, да, да, ама не! Питай Гената! Обективите от Мамия на стават на полароида и обратното. Също така и аксесоарите които се закачат отзад, като адаптер за рол-холдери и екран за фокусиране. Сигурен съм защото съм си патил. Обективите на Мамията са с три крилца, тези на Полароида са с 4.
Имам прекрасен 75мм обектив за Полароида, но явно цените които си измислям, не се връзват с Българската действителност. Ако все пак те интересува - обади се!
[beer]

Дата:   04-10-07 22:52

[beer]

Публикацията е редактирана (15-10-07 22:09)

Re: Polaroid 600 SE ili mamiya press ili neshto tip 100
Дата:   04-10-07 22:55

Да, и аз така разбрах - да взема Мамия. Не Полароид и да си правя колекция от обективи на Мамия... Ще видим какво ще излезе.

Дата:   04-10-07 23:15

[smile] Ето нещо такова:
http://cgi.ebay.com/Mamiya-Universal-6x7-camera-w-lens-back-grip_W0QQitemZ270171519925
или такова:
http://cgi.ebay.com/MAMIYA-Universal-Sekor-100mm-f3-5-Lens-Polaroid-Back_W0QQitemZ200158001266
Възможността да снимаш на полароид материал не се губи.
Успех![smilie24]

Автор: adonchev   
Дата:   04-10-07 23:43

Не аз съм писал "идентичен", а ти, така че, според мен, е под въпрос, кой пише глупости. Може би аз трябва да ти предложа де четеш, преди да пишеш! Поне собствените си изказвания!

Дата:   04-10-07 23:49

[smile]

Публикацията е редактирана (15-10-07 22:10)

Дата:   05-10-07 20:36

nikon_f2,

Намерих си Мамия Универсал, все още е в магазина. Предлага се с касета за ролфилми. Намерих и гръб за полароид за Polaroid 600 SE. Дали този гръб ще стане на мамията или трябва да й търся неин си гръб?

Благодаря ти за информацията, както обикновено, беше ценна.

Re: Polaroid 600 SE vs. Mamiya Universal
Автор: GenaDP   
Дата:   05-10-07 21:05

Касети филмови има най-разни. Вземи си от S-образните с лостче за транспорта, за предпочитане 6х9.

Автор: seven   
Дата:   06-10-07 03:13

caro-anton : a ne iskash li Plaubel Makina III :)

Дата:   06-10-07 20:18

[smilie10] [smilie10] [smilie10]

С този фотоапарат ме хвърли в оркестъра...

Това сериозно ли? Имаш ли гръб за полароид за него - и ако имаш, дали става за packfilm 100. Четох разни работи за него, но нищо не разбрах.

Поздрави.

Автор: seven   
Дата:   07-10-07 01:19

caro-anton - nqmam polaroiden gryb. ako ti e mnogo zor da snimash tochno polaroid s towa (za men si e chisto habene na material, zashtoto polaroida e po-golqm ot 6x9) mojesh lesno da si prisposobish nqkoj polaroiden gryb. makinata otzad e na elemtarni relsi.

Автор: icikonti   
Дата:   07-10-07 11:13

caro-anton - снимам с такъв от модификацията Super 23 .Мога да ти предложа за продан само 100/3,5 обектив .Затвора е "Сейкоша" , гривната на скоростите и блендите - никелирана /от по-старите модели/.Естествено , ако си купил само тялото на Универсала.Не ми трябва , защото с "нормален " обектив не снимам никога.
Иначе за фотоапарата , мога да ти кажа , че има доста неща в ebay.Скъпи са касетите , 250 мм обектив, мн.скъп е и визьора с приставката за обръщане на изображението /фотоапарата става "като огледално-рефлексен"-условно казано /.Другото е сравнително евтино.
Касетите са много различни видове.Поне 3-4 модификации , даже последния модел е със спусък-жило отдясно на самата касета.Камерата може да снима /със съответната касета/ от 6/4,5 през 6/6 ,6,/7 с доработка и 6/8 до 6/9.В ибей някакъв американски идиот продава негова брошурка , "как да направим камерата и 6/12".На мен лично ми се струва , че е преиграл доста.
Обективите за камерата са абсолютни резачки.Не съм пробвал 127 ,90 и тоя 250 мм.Останалите 50 ,65 ,100 ,150 - са трепач откъм рязкост.Изумява ме качеството на широките обективи.Коригирани са и не кривят.Има само лека разлика почти незабележима в края на изображението и това в центъра откъм експонация.Нещо напълно естествено за всички широкоъгълни обективи.Лошото на широкоъгълите е ,че ти трябват допълнително визьори за тях , което оскъпява !Камерата е с комбиниран визьор за 100 ,150 и 250 мм обективи.Скоростите са изключително точни на затворите.И на бавните и бързите скорости.Ако обаче имаш проблеми - Наско на "Дондуков" им разбира.
Има специални полароидни гърбове за тая мамия.Аз лично нямам, но скоро някъде мина търг за около 35 Е. , което е мн. ниска цена/без доставката/.
Нещо специфично-след покупката центрирай телеметъра към показанията на обектива/за метри/ , по матовото стъкло ....Виж дали във визьора на телеметъра , се движи и паралакса.При близки планове картинката трябва да се измести надолу и надясно , а при далечните -обратно.Ако това не работи , по-добре не вземай камерата.Пробвай в магазина , като въртиш гривната на обектива за фокуса.При този фотоапарат , те са свързани с лостчета.[beer]
Това е.

Дата:   07-10-07 20:17

[smile] icikonti[smilie24]
След такова подробно описание просто не виждам нещо за добавяне.
Браво Ичи![beer]

Автор: icikonti   
Дата:   08-10-07 13:47

Ако някой иска ръководство за Универсал/Супер 23 , мога да му го пратя безплатно , стига да могат да се закачат всичките файлове на пощата ми[beer] !

Автор: GenaDP   
Дата:   08-10-07 14:53

А няма ли да е по-лесно да си го изтеглят от сайта на Мамия?

Дата:   08-10-07 16:07

Mnogo blagodarya za opisanieto.

Автор: mushet   
Дата:   17-10-07 18:50

Продаваш ли още Киев 88
трябва ми обектив Мир 65мм
призма и една или 2 касети
shushi_mushet@abv.bg

Дата:   01-11-07 14:53

Киевът го подарих на един приятел, щото всички даваха много малко пари. И за толкова пари си викам, поне един човек да зарадвам.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР