Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

форум: Фото базар - Аналогова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Избор на лентак
Автор: Zalmoxis   
Дата:   23-06-07 13:15

Хора искам да си купя някакво лентово апаратче най-вероятно на старо. Мога да събера 200 - 300 лева.
Засега се бях замислил за Canon EOS 300, както и за един
Nikon F 55 тяло, което ново е на някаква промоция от 200 лева.
Приемам и други предложения и ви благодаря предварително за помоща. Като най-накрая си намеря нужната машинка ще черпя по бира
[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на лентак
Автор: kovachev   
Дата:   23-06-07 13:18

По-добре вземи Канона ама ще се намерят и други да ти кажат друго. Канона си е инвестиция, после ще си го надграждаш със лупички[shtrak]

Автор: ZeG   
Дата:   23-06-07 13:21

само като мнение ти давам от личния ми опит, канон еос300 е доста нечувствителен. под 200 аса с него надали ще направиш нещо, но зависи и какво снимаш и ма ли значение зирното на филма. с такъв никон не съм снимал, но предполагам че и той като "евтин" апарат няма да е много по-различен. иначе апаратите не са лоши, най-малкото са по-леки. според това което ще снимаш зависи, според мен. аз снимам само на лента. ако те интересува нещо питай на ЛС. поздрави и успех. [shtrak]

Автор: itilien   
Дата:   23-06-07 13:28

Zalmoxis еос 300 е едно от най-пластмасовите тела. Просто по-любителски канон едва ли има. Никончето също е бая пластмасово. Ако искаш мога да ти продам за 250 лева никон ф90х - има козметични следи от употреба, но е напълно работещ и изправен. Това е едно от най-добрите никонски тела. Само ф100 и професионалните едноцифрени са над него. Най-хубавата му страна е че работи с ръчнофокусни обективи (ф55 не може да мери с тях). Тялото е изключително стабилно и здраво направено, направо можеш да трошиш орехи с него.

ето ти направо едно ревю да прочетеш:
http://photo-cult.com/articles/NikonF90X/p1.php

Публикацията е редактирана (23-06-07 13:29)

Автор: dede   
Дата:   23-06-07 13:31

Ako ne si se naso4il samo kum tezi dve marki predlagam i edno otli4no zapazeno tjalo Rikoh kr10 s norm.obektiv Exakta 1,9/50 .. 120lv. Za vuprosi, snimki molja daj Email adres, poneze vuv foruma ne znam kak se puskat ..moja Email e jow@abv.bg

Автор: GenaDP   
Дата:   23-06-07 14:18

Е, аз имам за даване ЕОС 50Е, с батериен пакет - 250лв. Почити без следи от употреба и напълно работещ... Ако те интересува - пиши на gena@varna.net

Мога да ти намеря и някой и друг обектив като за него.

Дата:   23-06-07 14:21

канон еос300 е доста нечувствителен. под 200 аса с него надали ще направиш нещо

[smilie11]

Автор: zed   
Дата:   23-06-07 15:01

ZeG, личния ти опит явно е доста скромен и тепърва ще трябва да го натрупаш Не обърквай човека с безмислени фрази и безразборни изказвания. За да не спамим повече темата, ще кажа че Ф90х за тази цена много си заслужава.
Ако е Nikon, бих ти предложил:
-F80 с мотор за 390лв. /комплекта е като чисто нов/.
-N70 с обектив Nikkor 35-80/4-5,6 за 300лв./тялото и обектива са в отлично състояние/.
Двата комплекта и доста други апарати могат да се пробват на място.
Ако имаш интерес, звънни на т. 02/963 29 70 Здравко.

Автор: ZeG   
Дата:   23-06-07 15:24

еми аз лично го пробвах тоя прехвален пластмосом убиец с доста разлчни ленти и не постигнах това което постигам с други апарати. съжалявам ако съм ви убидил. не съм искал да засегна никой. просто това е моето наблюдение. [ezik]

Дата:   23-06-07 15:33

еми аз лично го пробвах тоя прехвален пластмосом убиец с доста разлчни ленти и не постигнах това което постигам с други апарати

На кривата ракета... [smilie18]

Автор: abyser   
Дата:   23-06-07 15:46

Zalmoxis, имаш ЛС [smilie25]

Zeg, дълго се опитвах да разбера какво значи за едно филмово тяло да е нечувствително [smilie10] На бой, болка и еб... ли? При кофти ленти и обективи - по-някак си разбирам 'нечувствителността' като цяло, ама какво общо има с това тялото? [smilie11] Че и при дадени АСА ... [smilie11]

Автор: Bumerang   
Дата:   23-06-07 16:23

И така не се разбта кое е най доброто лентово тяло ...аз мисля че Лайка R4[beer]

Дата:   23-06-07 16:24

разбра

Автор: ranopile   
Дата:   23-06-07 16:33

За 150лв. мога да ти предложа перфектен Canon Elan 7 (EOS 30).

Дата:   23-06-07 16:41

Само тяло ли?

Автор: Digitalgab   
Дата:   23-06-07 16:44

Грозна дума, това "лентак".

Автор: Zalmoxis   
Дата:   23-06-07 17:25

Благодаря на всички за съветите и предложенията. Смятам да се спра на Никончето F90X :)

Автор: Kindlifresser   
Дата:   23-06-07 17:27

Ф55 тяло - 130лв

Автор: kalio   
Дата:   23-06-07 17:41

Никончето F90X е страхотно [smilie24] ,сега ти предстои по-трудната част-изборът на обективи [shtrak]

Автор: kirile   
Дата:   23-06-07 18:47

F90X си е класика, а за 250лв. на мен ми се струва без пари [smilie24]

Дата:   23-06-07 18:55

Май набутахме момчето да си купи Никона. Както и да е снимай със здраве ама не се вманиачавай в марката [ezik] [shtrak] За тия пари се намират и много здрави Минолти, ама... Даже гледам за тия пари и обективите щеше да си вземеш. айде и ще чакаме [shtrak] с Никончето или Нова Тема: [smilie24] избор на обектив за Лентак

Автор: Dekov   
Дата:   23-06-07 23:25

Избирай Никона 90Х, ще се радваш, колкото до Минолтите, каквито и да са, няма вече такава фирма за фотоапарати.
Не е случайно!!!!

Публикацията е редактирана (25-06-07 17:11)

Дата:   24-06-07 06:55

Вярно няма ама има Сони. Пак ще си говорим на есен [beer] [shtrak]

Автор: valjo   
Дата:   24-06-07 13:52

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР