Автор: my.point.of.view
Дата: 28-06-11 10:06
Казусът е следния:
Имам няколко ч/б филма 2х8 мм на една достолепна възраст, които имат стойност за мен. Търся:
1. услуга - някой да ми ги прехвърли на пресен 8 мм филм в 2 екземпляра поне.
2. ако никой не предоставя тази услуга вече, търся апаратурата, с която мога да извърша тази услуга сам.
3. ако никой не предоставя такава услуга и техника, търся кинокамера Экран 1х8 (стария черен модел) - тъй като тя дава такава възможност за дублиране на филм.
4. Ако никой не може да помогне с някоя от точките, то бих се радвал, ако ме информирате къде по света я извършват тази услуга. Аз се обадих на АндекФилм Германия, но ми викат, че можели единствено да прехвърлят филма на 1х8Супер или на 16 мм (което не ми е по джоба).
Супер8 е кофти формат за прожекция, в това съм се уверил. Бих предпочел да прехвърля филма на нормал8, но ако няма такава възможност и на супер8 ще кандисам.
5. КалФилм Германия продава негатив (принтон) 2х8 мм 8 ДИН, който може да се използва за целта. Химикалите ги има описани в нета - има рецепти на Кодак, Илфорд, Агфа, Орво, Свема, Фома. Всмисъл - проучил съм техническата част.
6. Кодак казаха, че ако си купя няколко ролки 16 мм филм, могат да ми го перфорират като нормал 8.
7. Един чичо от Англия перфорира 16 мм филми до нормал 8, също.
Виждате, проучил съм нещата донякъде.
|
|