Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Аналогова техника
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 продава личниа фотоапарат на първата жена фотограф в БГ
Автор: bako_1955   
Дата:   10-03-11 10:18

снимки в профила

Отговори на това съобщение
 Re: продава личниа фотоапарат на първата жена фотограф в БГ
Дата:   10-03-11 12:13

апарата се намира в Б.Слатина тук е родена и работила парвата жена ФОТОГРАФ в БГ има и плаки

Дата:   10-03-11 15:16

[smilie24]

Автор: Baj_Pesho   
Дата:   10-03-11 18:39

[shtrak]

Публикацията е редактирана (12-03-11 22:02)

Дата:   10-03-11 18:57

от книгата На БОЕВ парВата жена фотограф призната за БГ е от Б. Слатина...запазени Са плаки от преди 1900>ната година

Автор: da.fo   
Дата:   10-03-11 20:54

и цената е ????

Автор: jivar   
Дата:   10-03-11 23:14

[smilie7] [smilie7] [smilie7]

БОКО , извинявай , но този апарат е прекалено запазен, за да е бил в професионални ръце [smilie11]

В моето скромно музейче имам подобен формат апарат, който е експлоатиран зверски в студио.
Имаш ли реална история за него?
Какво значи "запазени Са плаки"?
Дай една снимка отзад, моля, и едър план на обектива!

И друго - Този апарат категорично не е от преди 1900г. [smilie3]

Публикацията е редактирана (11-03-11 00:03)

Автор: Nikon_F2   
Дата:   11-03-11 01:13

[shtrak] Апаратът е ICA от висок за времето си клас. От началото на 20 век е , някъде около войните.
Гърбът е побългарен-не се вижда защо.[smilie10]
Сколонен съм да се съглася с jivar , износванията по апарата са характерни за ползване от сериозен любител ,а не от "здрава професионална работа".[cool]

Автор: Jim__Beam   
Дата:   11-03-11 02:25

Автор: bako_1955
Дата: 10-03-11 18:57

от книгата На БОЕВ парВата жена фотограф призната за БГ е от Б. Слатина...запазени Са плаки от преди 1900>ната година

.. Е , добре де , тая пАрва жена фотограф , няма ли си име ..... или е била анонимна ....

Ем първа , ем не й знаем името .... ама па , от Бяла Слатина, ръииш ли .... този многомилионен град [smilie7] [smilie7] [smilie7]
... през 1900-ната година , я е имало 300 човеко в това село тогава , ама .... пак не й знаем името и историята ..... бре , дееба ... [smilie3]

... А , това което си показал , е производство около 1920-та ... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

Имам в доста по-добро състояние , но е на първата жена миньор и затова не е ползвано много [smilie5] [smilie5] [smilie5]

..https://photo-forum.net/static/forum/2011-03/iivn5420.JPG
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/150228_1232703993894_1718000136_435117_5486021_n.jpg

.[beer]

Автор: fotorafi   
Дата:   11-03-11 03:54

Боко, да не се покрие с пепел на забравата предлагам:
- Продавай си апарата на когото решиш, но

-ПЛАКИТЕ НА ПЪРВАТА ЖЕНА-ФОТОГРАФ ГИ ДАРИ НА ФОТОГРАФСКАТА АКАДЕМИЯ ОСНОВАНА ОТ ЯНКА КЮРКЧИЕВА. ПОНЕ СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ БЪДАТ ЗАПАЗЕНИ ЗА ПОКОЛЕНИЯТА И В ПОДХОДЯЩИ СЛУЧАИ ЕКСПОНИРАНИ ПРЕД ХОРА.
Послушай съвета ми.... Рафи Марукян

Дата:   11-03-11 09:31

Апарата и плаките са на приятел аз само пускам обявата..продава се комплект за цената по касно..предлагаите!!!

Автор: a_b_v_e   
Дата:   11-03-11 09:42

нема да се намери втора жена да снима с тоя фотоапарат, дето е на първата, нали, така че послушай съвета на Рафи Марукян ...[beer]

Автор: asenr   
Дата:   11-03-11 11:24

Първите жени-фотографи в България според Петър Боев са чужденките Гизела Тодт и Хабшийд, работили в Русе. След това се споменава името на русенката Райна Керемедчиева, работила през 90-те години на 19 век. След това в книгата следват още 5-6 жени и чак накрая идва Елена Йотова от Бяла Слатина, с която свършва главата за жените-фотографи. Не е първата, но е сред пионерите на фотографията в България. Според Боев апаратът е Ика-Дрезден 9х12 с обектив Допел-Анастигмат 1:6.3 135мм и е купен през 1912.

Ако си уважавате историята на родния край, занесете камерата и плаките в местния музей. Тук ще я продадете, ще й вземете парите и всичко ще се забрави. При следващата продажба вероятно ще се продаде като обикновена антика с незапомнена история.

Публикацията е редактирана (11-03-11 16:58)

Автор: maney   
Дата:   11-03-11 20:18

Аз съм навит да се организираме много хора и да му съберем парите, който иска и да го дарим на някой музей!

Автор: qwer6   
Дата:   11-03-11 21:32

Абе,колега "bako_1955"-като решиш да пишеш нещо,където и да е,научи правописа на българските изречения и тогава пиши!Иначе,остава лош привкус за изпуснати часове от първи клас!А,що се отнася до предложението на колегата"maney"-СЪГЛАСЕН с ДВЕ ръце!Само,кажете как и къде и ще дам,каквото е нужно!Стига сме затруднявали"bako_1955 с този апарат с,който е снемала пАрвата жена-фотограф и да дадем цена за комплекта по-кАсно!Предлагаите!Успех с продажбата!!!!

Дата:   12-03-11 15:16

Апарата е на колега 600лв заедно с плаките..в профила една от плаките с Д. Благев и И. Вазов

Автор: next_time   
Дата:   12-03-11 20:35

https://photo-forum.net/static/forum/2011-03/qkoa6032.JPG
http://photo-zona.net/images/user21953/album20838/large/1299954725_mqgg3586_k_1299935828_P31250171.j

Каква броика са плаките и какво им е състоянието.Ако направим партия да ги вземем да не се окаже че има няколко читави и останалото да е скраб.

Автор: esc   
Дата:   12-03-11 20:54

[smilie24]

Автор: videnminchev   
Дата:   12-03-11 22:01

Този в дясно, непосредствено зад Вазов мисля, че е Яворов. Ако греша, поправете ме. Що се отнася до предложението да се събере исканата сума и апарата да се дари на някой музей, аз съм ЗА. Мисля, че 600 лв. /с пазарлък ще стане и по малка/, е напълно възможно да се събере от редовните участници в този форум. Ако се реши нещо такова, обадете ми се на ЛС и аз ще участвам.[smilie24]

Дата:   12-03-11 23:08

Добре, днес говорихме с некст_тайм за това. Може да се направи като благотворителен търг (всеки да даде по нещо) или под формата на дарения и ще е хубаво да стане под егидата на форума. Хубаво ще е да се запазят тези неща... А човека не можем да го виним, че ги продава - пазени са досега, закъсал е за пари, случва се.[smilie24]

Дата:   13-03-11 00:29

Идеята за благотворителния търг ми хареса. И аз ще се включа. А какво ще кажете да си организираме едно ходене до Бяла Слатина да видим нещата на място и да разгледаме музея? Или първо да съберем парите?

Автор: videnminchev   
Дата:   13-03-11 00:56

Асене, апарата доколкото разбирам [smile] не се намира в музей, а в човек, който иска да го продаде. А пък изобщо едва ли има някакъв музей за разглеждане в Бяла Слатина.

Публикацията е редактирана (13-03-11 00:58)

Дата:   13-03-11 01:41

За апарата и човека ясно, но доколкото намерих информация в читалище "Развитие 1892" има някаква музейна сбирка. А и нали идеята беше апарата и плаките да влезнат в някой музей?

Автор: next_time   
Дата:   13-03-11 07:38

Ами работата вече е ясна.Явно ще се съберем няколко човека да ги вземем нещата.Евентуално аз и Асен да се разходим да видим за какво иде реч и да се сваля тази обява.Къде ще се дарят нещата ще го умуваме.

Дата:   13-03-11 10:02

Според мен в местния музей или читалище едва ли ще ги съхранят правилно...а и никой няма да ги види. [smilie8]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР