Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

форум: Фото базар - Аналогова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 MC Flektogon 2.8/20
Автор: te4i   
Дата:   03-04-10 10:51

[cool]

Отговори на това съобщение
 Re: MC Flektogon 2.8/20
Дата:   03-04-10 21:24

Публикацията е редактирана (13-05-10 00:04)

Автор: miton   
Дата:   03-04-10 21:54

За 145 лв. цветна снимка до А3 на обектива.....[smilie18] [beer] [shtrak]

Дата:   03-04-10 22:29

преди три дни се продаде такъв обектив за 145 лв. в идеално състояние, с две капачки и т.н.
е, беше без цветна снимка А3[smilie3]https://photo-forum.net/forum/read.php?f=46&i=101132&t=101132&phorum_uriauth=

"Автор: kalingo27
Дата: 22-03-10 23:48

2.MC Flektogon 2.8/20 - 145лв. Задна предна капачки , следи от употреба, но без забележки по оптиката"

а преди седмица пък се продаде друг такъв за 190лв., така че предвид кризата, може още някой да се реши. Лошото е, че не мога да вися нон стоп тук, за да не изпусна следващата оферта.

Публикацията е редактирана (03-04-10 22:43)

Автор: asenr   
Дата:   03-04-10 23:13

Продаде се, защото продавачът не беше наясно какво продава. Такива обаче рядко се появяват и не се задържат задълго [smilie21]

Автор: ilavi   
Дата:   04-04-10 21:31

Продаде се, защото продавачът не беше наясно какво продава. Такива обаче рядко се появяват и не се задържат задълго [smilie21]
Лъжиш се,човека дойде и ми донесе Волната и аз е купих.Той е в час и е честен и зачита кризата и е добър фотогроф!Евала му.

Дата:   04-04-10 22:06

ilavi - говоря за флектогона. Можеше спокойно да му вземе още 100-150 лева отгоре. Кризата е при всички и трябваше да помисли първо за себе си [smilie25]

Дата:   04-04-10 22:26

Според мен всичко е до късмет, аз просто нямам късмет с този обектив. Миналия път, когато го търсех, имаше само един и се продаваше за 400лв. Срещнах се с продавача, пробвах обектива и му предложих 300лв., толкова имах в момента. Той едва ли не ми се изсмя и отказа. Никой не го купи доста дълго време и аз се отказах и похарчих парите си. После човекът се реши и го пусна на търг. В крайна сметка се продаде най-много за 240-250лв, не помня точно.
Следващия път, когато пуснаха обява за този флектогон, стана още по-зле, тъй като в момента на пускането на обявата бях пред компютъра и чаках следващия пост, в който да се обяви цената. Тогава ми се обадиха по телефона и в рамките на един 2 минутен разговор, изпуснах обектива отново този път за 190лв. Когато се върнах пред компютъра и написах лс, asenr вече го беше заплюл. Толкова се ядосах, че спрях да търся този обектив.
Сега съм сигурен, че повече от 200лв. при никакви обстоятелства няма да дам точно за този обектив. Ако ще някой да го продава за 210лв.
Така че пожелавам на всички, които искат да достигнат до някой обектив, да имат късмета да са на точното място, с точните пари и в точното време[cool]
[shtrak]

Публикацията е редактирана (04-04-10 22:27)

Автор: iordanov   
Дата:   05-04-10 11:26

Пич, за мен говориш, мисля, че търпеливо изпълних всичките ти приумици, дори и среща с теб, на която ти дойде просто да изтестваш обектива, без никакво намерение да го купуваш. Нямам навик да се изсмивам на хората, напротив, доколкото си спомням ти предложих отстъпка, както и да ти го пазя колкото искаш, докато събереш парите. Нека не забравяме, че обективът беше чисто нов, което се отразява на цената.
Както и да е, на търг го пуснах повече като експеримент, както и да дърпа една група от други обективи. Цената, на която се продаде е доста по-висока от 250 лв.
Не те препоръчвам като купувач, което и без това е видно от постовете ти. Със здраве!

Дата:   05-04-10 19:23

пич за купувач нямам нужда точно от твоите препоръки, а имаше доста хора, недоволни от начина на провеждането на търга ти, не смятах да го споменавам и изобщо не съм те нападал, говорех за късмета си, но ти явно си имаш някакви неясни вътрешни противоречия, които оказват влияние на избора ти на кого да продаваш. Обективът ти изобщо не беше нов, а и това няма как да стане при положение, че не се произвежда от доста години. Това че евентуално е седял в някое чекмедже не е особен плюс, а пък и няма как да бъде доказано. По твоята логика всичко без външни следи от употреба е ново. Е не винаги е така. Бях си купил обектив в идеално външно състояние и имаше проблем, имам и примери с одрани външно обективи, които работят перфектно. Аз, а и повеето хора тук не купуват, за да си украсяват витрина или музей, а за да снимат. Така е, че по-добре успокой топката малко и си гледай твоите работи![smilie5] [smilie5] [smilie5]

Дата:   05-04-10 20:02

Пич, хората които спечелиха търга останаха крайно доволни, което е най-важно за мен. Недоволните са от твоя тип лаладжии [smilie5]
Пиша, защото изопачаваш истината, срещнахме се да го купуваш, предварително, а и по време на срещата не си споменавал никакви 300 лв., просто се излузи като ....
И за кой точно от двата си обектива говориш. Няма какво да ти доказвам, ти сам го държа в ръцете си, не дрънкай глупости за разни чекмеджета. Загуби ми времето, както и стойността на няколко разговора, защото не си спомням да прежали 20 стотинки да се обадиш.
Добре е, че Андрешковци като теб се срещат рядко поне в този форум.

Дата:   05-04-10 20:12

За съжаление нямам време, а и желание да се ровя назад и да търся твоята тема, за да видим всички колко доволни са останали. Добре си спомням, че на цена от 240-250лв обективът беше обявен за продаден, а имаше хора които бяха наддали с повече. Ако това наричаш честен търг, значи имаме различни представи за почтенност. А относно хората като теб със самочувствие да обявяват техника на 20-30 години за нова, мисля че по-голяма глупост от това няма. Няма кой да се върже, освен баба ми може би, за нея обективът ти наистина е нов[smilie5] [smilie5] [smilie5]
Ако трябва да избирам бирник или Андрешко, предпочитам да съм Андрешко, за теб остава бирника,[smilie5]

Публикацията е редактирана (05-04-10 20:14)

Дата:   05-04-10 20:23

Пич, загуби ми времето и около 2 лв., за това ме боли най-много [smilie5]
Мисля, че се хвалеше с някакъв обектив от младежките години на баба си тогава, навярно ти го е избрала тя. Както и да е, поздрави баба си и я слушай повече, има какво да научиш от нея [smilie24]
Иначе ако разровиш, ще видиш на каква цена се продаде, тамън ше ми опресниш приятните спомени [smilie5]
Не разбрах само, защо след като се срещнахме, за да купиш обектива не го купи [smilie5]

Дата:   05-04-10 22:56

пич, никога не се срещам да купя каквото и да било преди да съм го видял и изпробвал, така че никога не съм те залъгвал, че ще го купя със сигурност.
Не купих обектива, тъй като нямах 400лв. в момента, а ти не се съгласи на 300лв., като твърдеше че това е реалната му цена. То се видя малко по-късно колко е реалната му цена. Даже ми каза, че ако не се продаде за 400 ще си го оставиш. Освен това се издразних от факта, че продаваше така нареченият "нов" обектив без две капачки, иначе въшно всичко беше ок., изглеждаше добре запазен. Бих те посъветвал следващия път, когато решиш че искаш да продаваш нещо за ново, да имаш оригиналната кутия, двете капачки и ако е на повече от 5 години, по-редно е да напишеш неизползван или "като нов"/както се пише в амазон, и ибей/. Нов за мен е обектив на максимум 2-3 месеца и то при положение че си има всичко както е от магазина.
Надутите цени на стари обективи в този форум са нещо обичайно, а представянето им за нови също нещо често срещано, така че не се учудвам. Пресен пример е пентакон 135/2.8, продаван и в момента от fotorafi, който също върви за нов, и отново е без капачки и кутия. Навсякъде в чужбина цената му е между 30 и 40 евро най-много, а пък тук човекът му иска 125лв.
Не забравяйте, че всички тези обективи се купуват като заместители на по-скъпите им нови събратя, най-вече от хора, които искат качество, а нямат възможност да си позволят днешните добри обективи. Вчера се появи човек, който ми предложи съвсем сериозно пак"нов" флектогон 20/2.8 за 600лв., като ми е писал в скоби, че толкова вървял в ибей. Ами защо тогава не си го продаде в ибей?
Айде всички познайте за колко ще бъде продаден накрая този обектив?

Автор: ivan.draganov   
Дата:   05-04-10 23:29

Доста хора ги купуват не като заместители.... а по-скоро като ценители [smilie24] А вие що не вземе да ударите по една биричка двамката [smilie3] [smilie24]

Автор: pomstar   
Дата:   05-04-10 23:31

Толкова голяма драма за някакви си там 20мм [smilie8]

Дата:   05-04-10 23:39

Пич, не си споменавал корекция на цената преди срещата, на срещата не спомена, че искаш да ти намаля цената със 100 лв. защото няма предна капачка /задна имаше/. Бях сложил и предна капачка от друг обектив, за да не се напраши челната леща. Ако ме беше уведомил предварително, че предлагаш 300 лв., срещата нямаше да се състои и сега нямаше да ти чета глупостите. Освен това, ти казах, че за Олимпус точно тази покупка е напълно безмислена, така, че не можеш да ме обвиниш, че на всяка цена съм искал да ти пробутам неизползван обектив като нов, и то без предна капачка.Не коментирам цената, и факта, че не можеш да си я позволиш, коментирам факта, че ми загуби времето. Не коментирам баба ти, ибей, търсенето и предлагането, нито финансовата криза. Не разбирам нюансите на нов, неизползван и като нов, вероятно имат огромно значение за теб. Пробва го, видя че е перфектен, и кво стана?
Не ми давай съвети кое и как да продавам, пак ти казвам, пиша, защото представяш некоректно нещата.
Не намесвай и търга, защото там пък наистина няма какво да кажеш.
И тоя обектив, който споменаваш накрая ще бъде продаден точно за 600 лв. в бея, направи си труда да погледнеш.
Тъпашките пазарлъци които правиш в момента за несъществуващ обектив изключват напълно вероятността да намериш такъв за тази цена. щом едно нещо изчезва на мига, значи цената му е под реалната в момента. Ако не стоиш постоянно пред компютъра, ама наистина постоянно, няма да си намериш обектив за 199,99 лв. Ако не ти се стои, плащаш си реалната цена без сърцераздирателни изстъпления. Дреме му на някой, колко даваш.
Айде, със здраве, аз те напускам [smilie5]

Дата:   05-04-10 23:40

Иване, и биричка исках да удариме на срещата, ама той имаше среща с баба си [smilie24]

Дата:   05-04-10 23:42

На някой май му е кисело гроздето [smilie18]

Автор: exo99   
Дата:   06-04-10 01:55

Споко, скоро ще има среща - базар за април и може от някъде да изскочи един 20 мм Флектогон[smile]

Не се знае на каква цена.

Не се ядосвайте за глупости, всичко ще се подреди по един или друг начин [beer]

Автор: Nikon_F2   
Дата:   06-04-10 01:59

[smilie24] exo99
[smilie24]
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=1157794&t=1157794

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР