Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Според Вас добър лие Canon lens EF-S 18 - 55 mm
Автор: assy   
Дата:   12-01-05 14:22

Ако някой го е тествал по сериозно моля за отговор..Приятен ден..

Отговори на това съобщение
 Re: Според Вас добър лие Canon lens EF-S 18 - 55 mm
Автор: Pho   
Дата:   12-01-05 14:26

Ako triabva da sme kratki - ne ti triabva tozi obectiv, mnogo e zle... kato obectiv za 100$ e!

Автор: ZENTEX   
Дата:   12-01-05 14:30

Za svatbi i krashteneta stava.Lek i kas -taka che chovek spokoino moje da si snima pianata fizionomia po razni banketcheta.[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: pinko   
Дата:   12-01-05 14:42

http://www.photo.net/equipment/canon/efs18-55/review/

Въпрос на късмет е тоя обектив, има чудесни екземпляри, има и невероятни мазачки...

Автор: TPECHAT   
Дата:   12-01-05 14:43

що питаш?
те го подаряват с Ребъла [smilie21]
аз го имам щот ми излезе за без пари,
мноо си е гот [smilie21]

Автор: Kuncho   
Дата:   12-01-05 15:47

Бе дори и да случиш на резачка, отвориш ли го на максимална бленда и са хващаш за главата. Мазня пълна. Not recomendet, освен ако не си го имате ей така....
Аз лично на моя съм омотал отпред с тиксо един FD Canon 50/1.8 обърнат наобратно за макро тестове с автофокус [smilie18]

Автор: djidji   
Дата:   12-01-05 16:35

На мен ми върши чудесна работа, като го затвориш няма равен:
https://photo-forum.net/i/20284&USER_ID=62
Обектив в този ценови сегмент с такива параметри просто няма!

Дата:   12-01-05 16:37

като го затвориш няма равен:

Ще се съглася, ако под затвориш се разбира с капачката [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   12-01-05 16:40

смей се, въпроса за какво го ползваш. Ако правиш над 10,000 годишно от фотография едва ли 1)четеш този форум 2)питаш за обективи от по $100
За лека пластмаса, която да ти виси от врата като катериш Витоша не виждам какво по-добро можеш да намериш, за тези пари

Дата:   12-01-05 16:44

Виж сега. Това е най-ефтиния обектив и той снима като за парите си. Всеки един по-скъп снима по-добре. Така че, според теб - добра ли е жигулата?

Аз лично като го сравних с новия си L или с един стар твърд гледайки 1:1 кадрите имах чувството че съм бил на очен лекар [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   12-01-05 16:48

да ти е честит L-а, да почерпиш, много пари да избиеш с него и т.н. Лично аз съм се насочил към твърдата AF линия на Канон(28/2.8, 50/1.8, 85/1.8), но преди това имам да купувам http://www.apple.com/macmini/, та ще почакат :-(

Дата:   12-01-05 16:49

Благодаря, снимам за удоволствие [smilie24]
За почерпката надали би имало проблем [beer]

Дата:   12-01-05 17:02

Кънчо, благодаря за коментара под снимката. Абсолятно прав си, и аз съм правил сполучливи пейзажи със сапунерки, но въпроса е, ако снимаш за удоволствие (т.е.10x15 до a4 на хартия, или ресайз за web) колко по-качествен обектив ти е необходим? другото е pixel peeping

Дата:   12-01-05 17:07

Този обектив има хроматични аберации, понякога ще се наложи да го поотвориш малко и да ти размаже детайла, има паразитни флеъри при директна светлина, повечко отколкото е поносимо например...
И този обекти, вързан на този апарат ще прави за теб хубави снимки, докато не вържеш някой по-добър и не поснимаш с него. Тогава за теб би станало ясно, защото ще имаш база за сравнение...
Докато не вземеш някой още по скъп, твърд, да не е варио. След това ще смениш тялото и т.н.
Разбираш ли какво искам да кажа?

Дата:   12-01-05 17:18

...и всичко това е добре написано в статията на photo.net, посочена от Пинко, в края на която си пише обектива за какво е: 4x6(*2,54~10x15) и web. обаче аз твърдя, че точно пък за тях се е утепал.

Автор: tchani   
Дата:   12-01-05 18:11

И аз да се метна тук;)
Ако го взимаш заедно с 300Дизел китовия ти излиза без пари[smilie3] , К'во му плащаш!
Canon-ци сами са решили зада4ата, това е 4исто зарибяване за тези, които сега запо4ват с ДСЛР. Като се понау4иш малко, разбираш, 4е ти трябва истински обектив.
300Д + кит е да обере масовия клиент с малко пари, и след това това да го направи фен на марката.[beer]

Дата:   12-01-05 18:16

И много добре са почнали, един никак не лош ДСЛР с ... някаква оптика. И това е много правилно според мен, понеже дава финансов шанс на много хора да се занимават с истинска фотография. Т.е. да започнат [smilie7]
После мога да пусна тест на китовия и L оптиката, но не мисля дали изобщо си заслужава, те резултатите са ясни [smilie7]

Автор: tchani   
Дата:   12-01-05 18:23

Ниякой има ли мнение за другия китов на 20Д
17-85IS. Нека сподели. Аз имам 75-300IS
признавам, 4е ИС върши добра работа, но не 4удеса. Пак си трябва статив, но в много слу4аи когато иска6 да хванеш момент - помага.[beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна