Автор: SanniE
Дата: 06-01-05 04:57
Въпроса ми е предимно към "старите кучета" в бранша...
Става въпрос за снимки на голо тяло...искам съвет, които ми е жизнено важен...
Първия път когато ми се отдаде такава възможност в студио беше преди половин година....ставаше въпрос за голи снимки на едно момче-модел....човека, при които бях на курс ми предложи най - любезно да остана и да го снимаме заедно...НО....аз отказах. Стана ми неудобно да карам гол мъж да ми позира...не знам как да се отнасям с него и как да го накарам да застане, така както ми харесва...причината - ми жена съм. А пък досега само в леглото се е налагало да виждам голота...пък и нали все пак в леглото нещата опират до други взаимоотношения....пък и за един мъжки модел е друго ако го снима мъж, все пак няма го момента на нежаланата възбуда или притеснение от женското присъствие. Това е един интимен момент между фотографа и модела.....ако бях останала сигурно щях много да се притесня и да не свалям поглед от един красив мъж и "......" му, задължително изчервена до уши!!! И така не знам какво да правя с това си притеснение и си признавам, че бягам най-отговорно от проблема.....а той наистина се превръща в голям проблем, защото задължително за училище трябва да имам снимки с голо тяло....пък и в бъдеще ще ми се налага.....от друга страна идва проблема с жените като модели, досега съм предложила на няколко не толкова близки приятелки и те категорично ме обявиха за лесбийка или просто ги беше срам, а са наистина готини мадами...
Доколкото ми е известно при повечето мъже фотографи модела е модел-платен<агенция>, гадже или потенциална любовница....а аз секс от моделите си няма да искам.....просто искам да не ме срам от тях и голотата им....защото бъдещите ми модели евентуално няма дори да ги познавам като характери....как може да накараш човек, който не познаваш да направи сесията ти сполучлива като се притесняваш от него, а пък в някои случаи модела е притеснен повече от теб самия и тогава кашата става пълна, а снимките отиват на вятъра....има ли някаква психологическа тактика в такъв момент???....трябва ли да си задължително готин Мачо за да ти се лепкат най - дивите и откачени мацки и да ти позират безплатно, само защото са хлътнали до уши в теб и защото си падат по art хора с интересно, дяволито, предизвикателно мислене - и от това да излизат страхотни кадри???
Не ми се звъни на Телефон на Доверието или АДРЕС 4000......моля ви се help......
Публикацията е редактирана (06-01-05 05:15)
|
|