Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Какъв е рискът...
Автор: pehata   
Дата:   04-01-05 17:19

... зарядното ми устройство (което дойде в комплект с 2100mAh NiMH батерии, само си спира като ги зареди и на което пише "да н'се използва за батерии различни от Sony и ) да не може да зареди качествено други батерии, например Unomat 2400mAh?

Отговори на това съобщение
 Re: Какъв е рискът...
Автор: Kuncho   
Дата:   04-01-05 17:22

Никъв, то да няма очи [smilie5]

Автор: asahi   
Дата:   04-01-05 17:24

Периодично ще ги недозарежда и в крайна сметка няма да можеш да използваш пълния капацитет или живот на Unomat 2400mAh.

Дата:   04-01-05 17:29

А я ме светнете друго
На зарядното пише Output 1,4V 400mAX2 160mAX2
Защо са две и кое да взема като изчислявам колко часа са нужни за дадени батерии?

Дата:   04-01-05 17:32

Това с недозареждането искренно ме съмнява да е така. Схемата за проверка на заряда не е на време и няма как да провери капацитета, а само нивото на волтажа в дадено натоварено състояние. Това не са литиеви елементи...

Дата:   04-01-05 17:35

Кънчо, и аз искрено се надявам да е така, ама знам ли да не би да е настроено за определено време.
Щот съм си правил опити след като спре да зарежда, да махна и веднага пак да сложа батериите. Почва да зарежда и в продължение на минути не спира, та го изключвам.

Публикацията е редактирана (04-01-05 17:45)

Дата:   04-01-05 18:29

Пената, токът за изчисленията не го взимай от надписите, ами го премери с едно амперметърче. Има сериозни разлики между писано и действителност.
Абе Краси, ти ако си наясно в детайли как се зарежда литиево-йонната батерия ще си поне областен спец по метал-хидридните и няма да пишеш за схеми за проверка на заряда.

Дата:   04-01-05 19:04

Хаха, аз не съм Пената, ами Пехата. И при обръщение отпада "-та"-то

Дата:   04-01-05 19:59

И тука почнаха се пишат едни глупости от разбрали-недоразбрали...
То човек да не напише нещо вече в тоя форум!

Дата:   04-01-05 20:01

Не им се обиждай.[smile]

Дата:   04-01-05 20:10

Ем че вече всяко едно свястно зарядно си мери кога батерията е напълно заредена, само му се указва колко елемента са, за да знае какъв волтаж да мери и това е!
Литиевите пакети си имат чип и схемичка вътре и зареждането ставаше на импулсен принцип ли там, забравих, и самата схемичка решава кога е заредена батерията.
Но това е друга тема...

Автор: rolla   
Дата:   04-01-05 23:01

Зарядното ти може да зарежда както АА така и ААА(по малките) батерии,нали?За това са тези 400мА-на изхода за големите и 160мА-на изхода за малките,но това не те засяга хич.Аз не че разбирам много ми просто го имам същото(те Сонитата винаги са с такива) и си зареждам на него едни Санио-2300мАч.,като спре да си ги зарежда се изключва и наистина правя тридесет-четиридесет снимки повече с тях от колкото с оригиналните-2100 на сони следователно ги зарежда до край![smile]

Дата:   04-01-05 23:06

Благодаря [smile]

Дата:   05-01-05 09:34

Ok, peace [beer] . Отивам да си скрия дипломата, зарядните и акумулаториите.

Автор: pepi   
Дата:   05-01-05 12:56

Na moja aparat ima vhod za vunshen iztochnik na tok-8.4v ako mu pusna 9v ot bateriika she mu stane li neshto?Edin chovek mi kaza,che e OK. ama az pak da pitam.

първа  назад  1     всички  напред  последна