Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 За фотографията и графичния дизайн чисто професионално...
Автор: Depeche_Fantasy   
Дата:   31-12-04 14:08

Бе ще дойде след 3 годинки и моето време да се сблъскам със суровото българско безпаричие, пък навън на ми се ходи ама ХИЧ.[smilie2] И се чудя.. Има ли хляб тук за фотографите и графичните дизайнери? Има ли смисъл да се опитам да пробия с това? Знам, че за фотографията много четене се иска, почвам от нулата, обаче ми е интересно[smile] Пък и изкуствата винаги са ми се отдавали (за сметка на други неща). Какво образование искат рекламните агенции за да те наемат? Бе я хвърлете малко сметлина по въпроса[smilie3] И за какви пари се говори естествено в същите тези рекламни агенции и студиа...

Публикацията е редактирана (31-12-04 14:08)

Отговори на това съобщение
 Re: За фотографията и графичния дизайн чисто професионално...
Автор: asahi   
Дата:   31-12-04 14:14

Във всеки бизнес пробиват кадърните и работливите.
При наемане на работа рядко искат образование - по-скоро опитът е предимство. Гледат те какво можеш, а не по какъв начин си го научил.
В София заплатите на дизайнерите са минимум 300лв., а таванът е според фирмата и натоварването. Фотографите рядко са на щат.

Автор: GuruMMX   
Дата:   31-12-04 14:17

ela na njakoja sbirka i shte si poprikazvame :)
az s tva si vadja hljaba :)
poveche info na stranicata mi...

[beer] [shtrak]

Автор: Kuncho   
Дата:   31-12-04 14:17

Фотографите са си странни птици и в повечето случаи желаят да летят сами [smilie7]

Автор: Canon   
Дата:   31-12-04 14:45

Depeche_Fantasy
Има и хляб, има и голяма опашка за него, има и кучета-пазачи.
Мисля, че не те интересува точно хляба, а салама върху него, а там е по-сложно.
[beer] [beer] [beer]

Дата:   31-12-04 14:51

То в БГ чакай първо хляба да изкарам, салама ще видим... Леб има викаш, ама и опашка. Ще видиме таз работа, имам 3 години да мисля още[smile] Поне май няма да се наложи да се мъкна по НАТФИЗ-ове за едната диплома.

Автор: Canon   
Дата:   31-12-04 15:45

Depeche_Fantasy
диплома требе, щот тия с дипломите ги редят на опашката за по-големи хлебове (+социални и здравни...).
само на свободния (second hand) пазар е без дипломи.
Ама нема са боиш, се че се намери кой да ти ритне канчето (казармен лаф) [smilie7]

Дата:   31-12-04 16:54

nikva diploma ti ne trebe! heh..

ako si kaduren.. to shte se chue!

uspeh!

Автор: n1x0n   
Дата:   31-12-04 17:26

Като собственик на фирма за дизайн и реклама /включително фотография/ ще ти кажа какво аз гледам при наемане на хора:

- професионални умения - най-важното! Трябва да дойдеш с добро портфолио и да можеш да работиш чевръсто със софтуера/техниката.

- практически опит в конкретната дейност. Ако си добър дизайнер, но трябва тепърва да те уча на резолюции, линеатури, теория на печата или фотографията няма да се класираш, защото ще си ми в тежест поне 5 месеца докато се освестиш.

- поносим и стабилен характер. Мен конфликтни личности /били те и талантливи/ в офиса не ми трябват, както и всякакъв вид истерици/хипохондрици/нерваци. Офиса е място за работа, не психодиспансер. Хората трябва да са отбор - не стадо.

Дипломите мен лично не ме интересуват изобщо! За 12 години частен бизнес съм се нагледал на великански брой некадърници с дипломи. Имам опит с перфектни плакатисти, които една рекламна страница не могат да направят и с невероятни илюстратори, на които уеб дизайна им е кошмарен.
Аз лично съм убеден че на художниците/дизайнерите дипломи не им трябват - усета към дизайна или го имаш или го нямаш... вижда се веднага!
За справка ще ти кажа че поне 1/3 от най-добрите в дизайнерския бранш в БГ са със средно образование или нехудожествено висше.

Всеки добър дизайнер в СФ може категорично да разчита на заплата над 400 лева, като горната граница е високо /над 1200/ и зависи от фирмата в която работиш и конкретните ти умения.

Дата:   31-12-04 17:36

Мерси за подробното инфо[smile] Има хляб в тая работа. Очаквай свръзка след 3 години[smilie5] [smilie18] [beer]
Нем сериозно, почвам да се изучавам, че им е мъгла пълна това резолюции и перспектива и мсички тези терминчета и тънкости и т.н. Обаче като естетически вкус и изобщо дизайн мисля, че имам какво да покажа, ама и много време има, има мноого да уча и да (пре)откривам. Иначе работата много ме привлича, защото аз и без това по цял ден горе-долу това правя и е доста разнообразно, а за мен разнообразието в работата е огромен плюс[smile] Ако ще да ми плащат с усмивка[smile]

Автор: Stoyan22   
Дата:   31-12-04 17:43

6tom ot sega, predi da si zapo4nal misli6 za parite , ot teb dobar fotograf niama da stane, naii mnogo fotajia zanaii4ia, triabva da si otka4en, i gotov na mnogo li6enia dokato doiide denia na golemia xonorar.

Автор: athom   
Дата:   31-12-04 17:45

Stoyan22 написа:

> 6tom ot sega, predi da si zapo4nal misli6 za parite , ot teb
> dobar fotograf niama da stane, naii mnogo fotajia zanaii4ia,
> triabva da si otka4en, i gotov na mnogo li6enia dokato doiide
> denia na golemia xonorar.

Пич, не прецаквай хубавата и смислена тема.

Весело посрещане.

[beer] [shtrak]

Дата:   31-12-04 17:46

Хаха, за парите не си правя илюзии:) Не смятам и да започвам самостоятелна кариера, защото пари трябват адски много, то не са аземи и прочие. Ще потърся работа в някое студио или фирма за дизайн е реклама на пъров време, да се запозная с бизнеса най-малкото, да добия опит и т.н. 400 лева като за начало ако успея да се уредя не са малко за БГ - особена като се има предвид, че работата ми е присърце.

А нахонорар да се работи според мен е лудост, поне на първо време. Аз ДСЛР не съм пипал, на хонорар ще ти работя.

Публикацията е редактирана (31-12-04 17:47)

Автор: jumbo   
Дата:   31-12-04 17:53

едно време в соца питаха абе ти за пари ли работиш
ДА МАМАМУ СТАРА ЗА ПАРИ РАБОТЯ.........
писнало ми е разни измекяри да ме цакат и да печелят от моя труд
на всеки това трябва да му е водещото за какво работи
аз лично бачкам за пари!!!!!
и като се появи някакъв стоянчовец с мили изказвания ми ида да му завра голямото си варио в... а да не казвам че понякога и деца има тук

Дата:   31-12-04 17:59

Аз ако на работа за пари за кво ша работя ми е интересно, се с нещо трябва да живея. То бива идеалисти, ама стига де...
А друго се зачудих, през лятото във Пловдив някъде във фототата... Нещо работа не се ли оваря:) Че става на 16 викам дай да видя как стоят нещата. Не ми е за априте а за практиката - са машините да се запозная и т.н., малко стаж да имам[smilie8] , че като гледам никой няма тепърва да се хвърли да ме учи как се бачка[smile] Ако има някъде да се помага - свиркайте[smilie21]

Дата:   31-12-04 18:05

pich, kazah ti
ela na sbirkite v Plovdiv i shte govorim!
Tuk ne e mjastoto!

Ama nishto de!

Shte se nauchish hehe...

kaji sega na vsichki kvo mojesh i kvo ne mojesh... puk posle chakaj za zaplata...

strashna rabota e mladeshta hehe :)

kvoto ne znaesh shte go nauchish i gotovo!

Дата:   31-12-04 18:10

Хаха, ше дойда бе, тая седмица не можах, другата ще гледам[smile] Мога да чета по форума, малко да пиша и да пускам чат пат снимки колкото да има и да правя точки[smilie19] [smilie5]
Весела НОВА ГОДИНА! И лекинко с алкохола - само марково и по много! (кой го казва, баси[smilie18] )!!! Че не искам да глеам утре разфокусирани снимки ааа!!!

Автор: Stoyan22   
Дата:   31-12-04 18:25

A be koiito si ima goliamo va rio sam da si go..........
Ne6to ne ste sxanali maii.
I az za pari rabotia ve4e 20godini ot tova si vadia xliaba.
Oba4e na Depeche_Fantasy snimkite vidaxte li ?
Ako zapazi neprinydenoto si mislene , ne go pod4eni na niakavi vremenni neznaiino ot kogo imisleni komersialni kriterii , yspexa shte doiide.
Ako se vodi bezprekyslovno samo zaradi xliaba , po meracite na ala-bala vazlojiteli, 6te vlezi v sivia potok i tolkoz.
Bade6teto e na nestandartnoto ne obremineno mislene.
Ako osvobodi6 mislenito si ot parite na vsika cena, I misli6 pove4e za tova kak ne6tata da stanat po dobri, snimkite 6te sa po dobri, klientite po dovolni i parite pove4e.
Az taka misla i za tova si niamam o6te iaxta[smile]

Дата:   31-12-04 18:34

Стоян, не мисля само за парите, но по другите параграфи представите ни се различават. Става въпрос за работа са която да си вадя хляба. Нека си уредя такава, останалото не съм казал, че ще го зарязвам[shtrak] Комерса е задължителен за успеха в този бранш. Единици са хората, които пробиват с иновативно мислене (поне аз така си мисля, а и има инотвативно и иновативно мислене). В крайна сметка рекламата ако не е комерс не знам кое е. Свежи идеи се искат, наистина, обаче не мога да трупна като реклама на глобул, примерно, нещо, което 99% от публиката няма да го разбере. Може и да не ми харесва, обаче това е действителонстта. не ме разбирай погрешно, имам идеи, те подлежат на реализация, не си слагам рамки, обаче и разкрепостеността си има граници, така си мисля. Интереса клати феса в крайна сметка. Много ми се иска всяка моя снимка да ес купува за 5-6-7 цифрени суми, обаче малко трудно ще стане. Досега никой не ми е предложил толкова[smilie18] Ама не отказвам[smilie5] Иска ми се да си намеря ниша, която ми пасва на стила, нещо нестандартно, малко x3m, малко offroad, извън утъпкания път, обаче в дай да извървя него първо, пък после... Човек не се учи да кара кола в планината[beer]

Не поставям парите на първо място, а качеството. Парите идват с него.[smile]

Публикацията е редактирана (31-12-04 18:36)

Автор: dream-tamer   
Дата:   01-01-05 17:11

Depeche_Fantasy, така като чета май сме сродни души по съдба и по стремежи ... така че я метни едно ICQ да пообсъдим нещата

Автор: scrap   
Дата:   01-01-05 19:03

бе то и аз натам съм тръгнал май май[smilie5]

Автор: GM   
Дата:   02-01-05 14:32

tuk ne se pravi istinska reklama, tuk se plagiatstva. pogledni kakva pomiq se izliva

Автор: Kuncho   
Дата:   02-01-05 14:41

А аз съм единствен и неповтаряем, уникален по рода си, чак другите почнаха върло да ме копират в рекламата [smilie19]

Автор: ancho   
Дата:   02-01-05 20:36

Jumbo,
Много си прав
За ПАРИ се работи, за каво друго ?!
Моята максима е:
"Човек работи за да живее, а не живее за да работи"
Който, не е съгласен да дойде да ме убеди.
Освен това заплатите в България са подигравка и геноцид.

Дата:   02-01-05 20:38

Ancho, imenno za tova e hubavo da rabotish za sebe si, a ne za njakoj drug!
Ako njamahs tazi vuzmojnost - surdi se na sebe si!

Njama nevuzmojni nehsta!

Az sum jiv primer hehe :)

[beer] [beer] [shtrak]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна