Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Пак за Canon Pro1 - сравнения
Автор: Tateos   
Дата:   08-03-04 17:08

Качеството на снимиките не е кой знае какво но такива са в dpreview. Няма за Nikon D70 i Sony 828 иначе щях и тях да кропна.
Ако някой знае превюта за Canon Pro1 освен при Steve нека даде линк.

https://photo-forum.net/static/forum/2017-03/gytg8220.JPG
https://photo-forum.net/images/Tateos_1078757815_Canon300D_CanonPro1_Nikon8700_Resolution.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2017-03/wofl4770.JPG
https://photo-forum.net/images/Tateos_1078757854_Canon300D_CanonPro1_Nikon8700_Colors.jpg

Публикацията е редактирана (08-03-04 17:10)

Отговори на това съобщение
 Re: Пак за Canon Pro1 - сравнения
Автор: junior   
Дата:   08-03-04 17:10

готово....

Публикацията е редактирана (08-03-04 17:13)

Дата:   08-03-04 17:11

Мерси ама точно го оправих.
Махни го да не се натрупват.[smilie24]

Дата:   08-03-04 17:22

[smilie24]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   08-03-04 17:37

Гледам ги...почти еднакво се отклоняват...и понеже разполагам с оригиналните KODAK Color Control Patches и Kodak Gray Scale ..налагам ги на монитора и ...О,чудо...те стоят много по добре от това на екрана /независимо с кои апарат/...пък монитора - Del калибриран (а осветлението около мен равномерно халогенно)!!! (ако каже някои за цветната калибровка...за ч/б поне ...). Та извода ми е: доста относително безполезно занимание е това, да мериш цветове по този начин.

За сравнение от всеки: Там, където пише White трябва да е бяло...ама бяло като това под него :) Под Brown (закрито от надписите на апаратите и в трите случая..кои знае защо:)),трябва да е КАФЯВО. Разликите в наситеност/контраст м/у първи и втори ред...е доста по-голяма в ориг.скала..и т.н. и т.н.

Впрочем, Тадеос...това сравнение откъде е взето и как е правено?

Публикацията е редактирана (08-03-04 18:04)

Ха-ха...
Автор: GenaDP   
Дата:   08-03-04 18:41

Dell калибриран - звучи като "москвич с тунинг"... и мн. ясно, че ще се виждат по различен начин в/у екрана, особено пък ако го светиш тоя екран с халогени. За адитивен и субтрактивен цветен модел не си ли чел по книжките? Едното се гледа на тъмно, а другото - на светло...

Автор: robi   
Дата:   08-03-04 18:53

За Dell - освен, че е No 1 по продажби на компютри (всякакви), Dell e No 1 и в сегмента на мощните работни станции, които се купуват от разбирачи. Е, вярно е че за последните 7 години съм продал няколко хиляди Dell-a и може би съм пристрастен [smile] , но мониторите от класа Dell Ultrascan са наистина много добри. Ако някой иска да си купи ще го уредя по тънката тарифа [smilie3] .

[beer]

???
Дата:   08-03-04 19:16

4e Dell imat li vaobshte sobstveno proizvodstvo na monitori? Ne se li pravjat vsi4kite im modeli na ishleme ot drugi firmi?

Дата:   08-03-04 19:55

GenaDP абе обратни човече, апостроф на апострофите. Аз го гледах при оптимални работни условия, дето трябват за целта. Сега го гледам от вкъщи, през друг /пак добър монитор/ и пак си е така - бялото е бозаво..кафявото е синьо..контраста занижен...и т.н. и т.н.
А за адитивен и субтрактивен способ не ми говори ти, лайко..де си чул нещо..щото аз от камара години снимките по тези способи ги правя (най-вече по първия)..и не с набор филтърчета..,и не на минилаб,а на спецапарати , и с това си вадя хляба.
Що не повдигнеш тема по тази апаратура...и що не съм видял такава тема от тебе, та да поговорим..за неща, де не си виждал на живо.
Амаха и простотия до шия....

Автор: GuruMMX   
Дата:   08-03-04 20:06

Mobby_Dick, stiga si drunkal kat ne razbirash be chovek....

Дата:   08-03-04 20:09

GuruMMX - къв е сми от твоята ялова намеса тук ?! Може би нещо те човърка?

Дата:   08-03-04 21:52

mi draznja se kato njakoj prikazva ej taka bezrazborno be chovek....

a temata calibracija ne moje ej taka da se zahvashta ot glavata za krakata :)

ima si opredeleni uslovija, hardware i software s koito se pravi...

nehstata izboeni ot teb samo me karat da se usmihvam :)

nishto lichno Man :) [beer]

Абе DICK сплеснат...
Дата:   08-03-04 22:00

...като как да повдигна тема за нещо, дето не съм го ни чувал, ни виждал? Айде ти, кат си толкоз отворен, разкажи за тез невиждани машини, дето работиш с тях. Извънземните ли ти пратиха чертежите, или джуджетата от подземния свят ти ги доставиха?

Впрочем, не се ли светваш, че когато на снимката бялото излиза сиво - това означава недоекспониран кадър? Кво значи все пак "бозаво" бяло?

Публикацията е редактирана (08-03-04 22:03)

Дата:   08-03-04 22:52

GuruMMX - а каква калибрация те гони, това ли е темата...и да е това, ти КАКВО казваш по нея? От самолет се вижда (а и на всички монитори), че таблицата не става за сравнения качествата на апаратите , сравних я с тестовата таблица-оригинал от Кодак. За трети път казвам, че има воал, изкривено цветопредаване и занижен контраст (което не се дължи на фотоапаратите с които е снимана, защото се вижда и област извън таблицата, която е същата.)Освен това, и доста по-прости апаратчета го докарват поне на бяло.Нещо ако имаш да кажеш по това -казвай, иначе е късно да ми се правиш на даскал без тапия и да се "усмихваш снисходително". Изпитвали са ме по това грамотни хора преди 20 години. nishto lichno Man :)..ама както казва Гената, веднъж като си говореше сам "Когато се псува, чат пат трябва нещо и да се казва"
А Гена, за "машинките"..кои ги доставя не е предмет на раговор, но факт е, че ги има...и не са масово явление, поне се знае кои къде в нашата малка страна бачка на такова. Ако много ти е интересно и се държиш прилично, мога да ти дам малко инфо, снимчици или квото ти топли душата, но няма да ти е нужно..нито ти влиза, нито ще ти влезе някога в работа - колкото на мене наръчник за хирурга, например.
ААаа Гена, ако това чудо горе е недоекспонирано /недосканирано или прочие/, това значи, че не съм прав или....всъщност какво казваш ти с това - щото май не е псувня, значи трябва да е някакъв довод?

Дата:   08-03-04 23:26

xa xa :)
glej sja :)
az javno sum malko po maluk ot teb ...
sorry ako sum te zasegnal s nehsto, obache po tezi temi njama kvo da si chel predi 20 godini...
predi 20 godini i az nishto ne sum znael po temata, no sega... pochti sum siguren che ne moish me butna he he.

Njamam nikakvi namerenija da pravja foruma na IT & DTP free server he he :)
az vse pak s tva si izkarvam hljaba ...
ta taka...

take care [beer]

Бе Гуру, я зарежи...
Дата:   08-03-04 23:51

...с dick наглава излиза ли се?

Дата:   09-03-04 09:25

Глеи са GuruMMX. Незнам откъде ти идва непокритото самочуствие, от това, че си си купил Канон, и се намира тоя-оня сватбар или подобен, да щтракаш на свободна практика, и да си изкарваш хляба. Пробваи се някъде, където искат по-специални умения, образование и опит. Нашата държава се напълни с такива като теб, фотографи станаха зъболекари..зъболекари пък карат таксита...позната трагична картинка. Това, че някои ти плаща, хич не те прави дори близък до профи. Ако ми се беше случила такава житеиска трансформация, поне щях да се помъча да се ограмотя в новия занаят...и да се държа прилично.
Сега по въпроса: Тази таблица, скъпи ми Гуру съществува (поне на моята така пише, да сканирам и постна ако трябва)от Eastman Kodak Company,1977 и служи точно за това - тестване на изображения. Така, че недеи да мислиш, че от няколкото години, де си хванал апаратче, си се извисил над всичко останало. Пери си сватбите у Столипиново, снимаи някои и друг заблуден рапер или новопоявил се бутик или частна механа , и си свиркаи. Повече се учи, малко плямпай.

Ха-ха-ха...
Дата:   09-03-04 11:27

Видният разбирач се ядоса. Абе отворен, я кажи през 1977 какви монитори си калибрирал с тая твоя таблица? И я да чуем кви са толкоз специални твойте умения, образование и опит... Английския ти вече видяхме колко е добър, а ми се чини, че и по другите показатели си нейде на същото ниво. Та да беше се опитал да се ограмотиш поне в стария занаят, то за учене на нов че не ставаш - повече от ясно е.

Дата:   09-03-04 12:16

1.Тази таблица, като е от 1977г. (вероятно същата я има и от 1966г.) това не значи, че аз я ползвам от точно тогава.
2.Тя не служи за калибриране на монитори (тема към която безнадеждно искате да се отплеснете), а служи за ТЕСТОВЕ НА ИЗОБРАЖЕНИЯ - дали на монитор, хартия, мрамор, тениска ..без значение. Освен това служи за настроика на цветовете в копирния процес, проверка на проявителите, хартия и мн. др. фактори. За определяне филтрацията при копиране на репродукции, и мн.др. неизвестни за теб неща.
3. Ти ако си тъп, и не можеш да схванеш логичната поредица между 1 и 2, за какво иде реч...и има ли англииския почва в това дело...и прочие, проблема си е твои, и на твоя психиатър - дано има такъв.
4. За занаята с теб..разговор нямам. Не си в него.

Автор: robi   
Дата:   09-03-04 12:35

Спорът за кой е по-майстор ми се вижда безмислен. Сравнението трябва да става не като си мерите обективите [smile] , а качеството на снимките. Лично аз считам, че Mobby_Dick определено може да снима и крайният резултат от работата му ми харесва. А не е задължително човек да знае добре английски за да може да снима добре (тогава преводачите щяха да са най-добрите фотографи [smilie19] )

Айде [beer]

Да, да...
Дата:   09-03-04 12:48

...точно така, премъдрий dick, от тебе по-знаещ на тая земя нема. И по-отворен на тема фотография - също.

Само едно уточнение - в цветната таблица на Кодак, над онова квадратче, на което не се вижда надписа, НЕ Е написано "кафяво", тъй че няма защо да очакваме там да се види такъв цвят. Това твоя мисловен орган може ли да го смели? А цветовете на изображението не се проверяват с налагане на хартийки по екрана. Но това май капацитетие, дето са те изпитвали, са забравили да ти го кажат?

Дата:   09-03-04 13:11

Ами всеки може да си сравни сам на екрана /какъвто и да му е/ - има ли бяло, има ли черно и другите - няма да повтарям за н-път...щото под бялото има едно друго бяло..от самата страница на сайта. А за таблицата - е сега ще я сканирам и ще пусна, за кофявото и прочие /ама ще пусна кроп/, щото не ми се иска разни като теб, да се сдобиват с нея.
Всеки може да види, колко да вярва на раз ни сайтчета и тестове, като този,..от дпревю ли е свалено - не знам, така поне пише горе.

Re: Да, да...
Дата:   09-03-04 13:13

Първо: съжалявам че не съм проверил че има въпрос по отношение на таблиците. Mobby - то си пише че са от "в dpreview" - първо изречение, първи ред [smilie25] . За тези които не знаят какво значи това ето: http://www.dpreview.com/
Второ: малко преди това съм написал за качеството на снимките...
Трето: моля ви се братя - канализирайте енергията си в по-позитивна посока. Примерно дайте други линкове, постнете други таблици, напишете нещо с което взаимно ще се назидаем. От безкрайни постинги пълни със жлъч никой няма полза - нито тези които ги пишат, нито тия дето ги четат. Със сигурност всеки знае поне по нещо с което може да е полезен на другите - та нали за това е форума.
PEACE!

Автор: photo.forum.фен   
Дата:   09-03-04 13:38

roni, Moby_Dick ... чудя се, защо въобще се опитвате да обяснявате очевидни неща и да образовате безплатно хората.
Mr.GenaDP със сигурност не е виждал през живота си Dell Workstation (освен тези 4-та ръка, дето ги продават за 2-ра ръка в Liana, MonitoRR и подобни). Изказването 'москвич с тунинг' довете до всеобщ колективен Хилеж (произлиза от grin (англ.) - хилене) на всички колеги около мен, включително и моя милост.

Автор: zyl_oiliuff   
Дата:   09-03-04 13:44

мерси за дела, в старата фирма дето работех бях на дел... не ме радва изобщо...
предишния ми комп беше gateway, доста по-стар но пък се държеше много по-добре...

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна