Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Към webmaster-a
Автор: Ivan_A   
Дата:   14-10-03 16:47

Като посоча image_ID=27418 /fantony-залез/ в общата страница No9 - "брой мнения 1". При click-ване върху снимката - "няма добавени мнения към тази снимка". Питам, защото май има мнение и то е мое-"гениално"- доколкото си спомням цитирах мнението на Петър Абаджиев за залезите във фотографията.

Отговори на това съобщение
 Re: Към webmaster-a
Автор: J0R0   
Дата:   14-10-03 17:54

Като гледам снимката е качена точно когато преинсталирахме, ако и мнението е от тогава, възможно е да се е затрило при преинсталацията. Все пак Сашо би трябвало да каже какво точно е станало.
Съжалявам, че се е получило така.

Дата:   14-10-03 19:01

Няма заначение-точно по това време беше, защото изчезна и една снимка и още едно мое мнение.Беше забавно, но повдигам въпроса, като повод да споделя следното - преди много години, във фотоклуба на ВИАС/УАСГ/ на Петър Абаджиев, показвах "шедьоври"=залези. След кратко неловко мълчание, коментарът на П.Абаджиев беше нещо подобно:"... абе добре, ама залезите са кичът във фотографията ..." Не мога да го забравя! Не мога да вдигна обектив към залез - все това чувам! И вече мисля, че има истина ...
А толкова много залези ми харесват!

Автор: sagittarius   
Дата:   14-10-03 19:32

Ако някой друг ти го беше казал, как щеше да реагираш?

Аз най-малкото бих го попитал за дефиниция на "кич".

Дата:   14-10-03 22:41

Изобщо не бих се съгласил тогава! Но прекалено много уважавах и уважавам П.А. - толкова, че поне да се замисля. И май бе прав, поне що се отнася за моите снимки. А може и точно това да е имал предвид, но да не е искал да ме засегне...

Re: zalezite
Автор: msld   
Дата:   14-10-03 22:45

zalezite sa edni ot nay-krasivite neshta v prirodata i obicham da gi snimam...puk za niakogo (bil toy i P.Abadjiev) bili "kich" - tova si e negov problem

Дата:   14-10-03 23:19

"Заглавие: залез
Автор: fantony
не давате ли много високи оценки на залезите, пък обикновените снимки с много изкуство да подценявате :) (...това е изгрев)" - това е от fantony под една негова снимка. От там тръгнах за залезите ...
Обичам снимки на залези, но не мога да снимам залез добре - проблемът си е мой!
Май не трябваше да започвам това - ще навлеча беля на П.А., а той дори не знае за това ...

Автор: boni   
Дата:   14-10-03 23:53

А, да бе,не знае...Всичко чете той тука ,не се заблуждавайте.Днес бяхма заедно с него и разглеждахме сайта и снимките.Направо ми преобърна преставите за някои от снимките в сайта....

Дата:   15-10-03 00:25

Ако се видите пак, поздрави го от мен, моля те!

Дата:   15-10-03 00:36

Ами ние се виждаме често и се чуваме[smile]
Той сега се върна от Виена.Беше поканен там от HP.Показа ми и някои много хубави снимки...Обещал ми е ,че ще му направим едно специално предствяне в сайта.Очаквайте скоро.

Дата:   15-10-03 00:43

Нещо става и пак е за webmastera - на 1 и на 2-ра страница на рейтинга има една и съща моя снимка xxx_8 s две различни средни оценки - някой сериозно е решил да се бъзика ...

Дата:   15-10-03 00:50

Sorry! Наистина за няколко минути имаше такова нещо! След предишното ми писане се върнах обратно - всичко вече беше коригирано!Съжалявам за фалшивата тревога, но наистина имаше нещо не наред!

Дата:   15-10-03 01:17

Вероятно някой е гласувал докато ти си я гледал на едната страница и после се е преместила на другата.Иначе няма как да стане.

Автор: sas   
Дата:   15-10-03 09:21

Това, което се е случило е следното:
* Бил си на страница 1 от рейтинга
* Гледаш си снимката със съответната оценка
* Някой гласува за нея
* Ти минаваш на друга страница, където реално вече се намира снимката ти след последното гласуване.

Нищо нередно, само малко те е объркало. [smilie24]

Дата:   15-10-03 09:27

Вече ми е ясно, но снощи беше интересно - за около минута/минавах от едната на другата страница няколко пъти/ снимката беше на двете страници едновременно - пробвайте, за да се убедите, че е възможно.

Автор: Stefan   
Дата:   16-10-03 12:28

Като е казал, че залезите са кича във фотографията, Петър Абаджиев най-вероятно е имал предвид, че за да бъде една снимка на залез изкуство не трябва да разчита само на красотата на залеза и добрата фотографска техника, а трябва да има и нещо от автора, да има някаква идея. Нещо което всъщност важи за всички снимки. А ако някои твърди, че една снимка щом е на залез е задължително кич, той значи твърди че и залеза, пък и цялата природа са кич, и идеално се вписва като герой във вица за двамата импресионисти (аз го знам за двама сноби ;) разказан от Милен в темата "Аман от измами" - дето цяла нощ рисували изгрева и на сутринта като видяли истинския изгрев презрително отбелязали: "Баси кича"[cool]

Дата:   16-10-03 12:41

Съгласен съм с теб и мисля, че и П.А. е имал предвид това по принцип! И моите снимки конкретно!

Автор: J0R0   
Дата:   16-10-03 12:58

Иване, не е възможно една и съща снимка да се намира едновременно на две страници. Това е все едно ти да се намираш едновременно на две улици.
Възможно е да гледаш една страница и докато я гледаш снимката да е отишла вече на друга. Отваряш втората и я виждаш там същата...
Щракаш с back бутона и се връщаш на предната страница и пак я виждаш... но браузъра ти вади информацията от кеш-а на компютъра или на сървъра. Ако натиснеш "рефреш" снимката вече няма е там.

Дата:   16-10-03 13:51

Добре. Разбрах - съгласен съм.
Поздрави!

Автор: markishky   
Дата:   16-10-03 14:25

Изгревите/залезите са едни от най-красивите явления, които човек изобщо може да види и не разбирам защо би било кич да се снимат? Освен това дават широко поле за изява - ако иска човек, може да ги снима реално - без ефекти или пък да приложи такива... що трябва да е кич това??? Ако ефектите правят кича, то всички снимки с приложени ефекти би следвало да са кич! Ми с какво са по-различни залезите?

Препоръката ми е: не слугувайте на авторитети - мненията им може да са интересни или поучителни, но защо пък някой трябва да се ограничава чрез тях?!

Публикацията е редактирана (16-10-03 14:29)

Автор: sagittarius   
Дата:   16-10-03 14:32

А понякога целта на авторитетите е само да се изцепят с някое ексцентрично мнение и да оставят другите да се чудят, какво са искали да кажат.

Автор: milen   
Дата:   16-10-03 14:37

abe kakto kazvashe edin priqtel- po- dobre kich, otkolkoto hich :))[smilie24]

Автор: machine_head   
Дата:   16-10-03 22:19

ами то и ревютата така се пишат... уж безпристрасно, уж обективно и хоп фирмата те кани...

първа  назад  1     всички  напред  последна