Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Сензори - отново
Автор: nnenov   
Дата:   28-12-04 00:42

Мернах някъде, че не било добре да се снима слънцето с цифрови апарати (залези например), нещо ставало на сензорите. Питам профитата - има ли такова нещо, защото не намерих нищо писано по въпроса?

10х

Отговори на това съобщение
 Re: Сензори - отново
Автор: boni   
Дата:   28-12-04 00:44

В нета има тонове залези и изгреви изснимани с цифраци и не знам някой да се е оплакал че нещо му е станало на сензора

Автор: stoevmobile   
Дата:   28-12-04 07:07

При използване на повечко зум да не се гледа слънцето, ама не било хубаво за очите, за сензор не съм срещал.

Автор: mikele   
Дата:   28-12-04 08:34

Ами и аз си снимам и не съм забелязал изменеие поне досега.

Автор: ZENTEX   
Дата:   28-12-04 09:16

Nad sensora ima LPF(low pass filter),koito spira goliama chast ot lacheniata-UV,IR i dr,no vse pak ne e preporachitelno zatvorat da stoi dalgo vreme otvoren na max sreshtu slanceto.Lichno az sam imal niakolko sluchaia ,kogato sam darjal sensor izvan opakovkata i sled niakolko meseca defektira.[smilie10]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   28-12-04 10:09

Чул съм, че не е добре за сензорите /но ако насочиш дълга оптика все пак/.Залезно слънце си е залезно слънце. Понякога го снимаш дори не на 1/125 без филтър да речем /а не 1/2000/!
Фотоклипата например снима слънце, като вътре в него излиза един черен кръг - затъмнение 100% и по всяко време :))

Автор: ronson   
Дата:   28-12-04 10:42

Все пак има голяма разлика между Слънце на залез/изгрев и Слънце на обяд. Първото мога да го гледам с незащитено око без да ми навреди, а второто...

Автор: Георги   
Дата:   28-12-04 10:47

с фуджито имам снимани толкова залези, че не им помня вече точния брой и то без допълнителен ув филтър. още не е изгорело :)))

Автор: Canon   
Дата:   28-12-04 14:12

Не само UV.
IR!
По-скоро е важен слънчевия интензитет + времето.
Иначе по-просто казано, обектива е една качествена лупа, Кеф ти снимка, кеф ти огън да запалиш с нея.

Автор: volokin   
Дата:   28-12-04 14:33

Залезите и изгревите са ниско интензивни на светлина, няма такава опастност, изобщо!!
Обаче обедно лятно Слънце не само за сензора ми и за очите, може да си ослепееш (ако издържиш да не мигнеш де). Щото обективите както ти казва Канон са си лупи и то много качествени.
Та снимай залези,[smilie3] изгреви колкото ти душа сака....

Автор: GuruMMX   
Дата:   28-12-04 15:19

sensor..???
opakovka..??? - kolko chesto si go smenjash i po njakolko li durjish v rezerv :)?

ooops
Автор: GuruMMX   
Дата:   28-12-04 15:22

verno che ti si technik ... :)

първа  назад  1     всички  напред  последна