Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Препоръка за TFT LCD?
Автор: Kuncho   
Дата:   21-12-04 17:43

Да почна малко по-издалеко...
Имам съседи които явно се отопляват с подово. Няма лошо. В къщи е топло, та чак монитора трепери... ама не от маранята.
Ту губи фокус, ту фокусира, после пак маже... бе неприятна работа.
А е про серия на CTX. Както и да е. Лечението е с TF LCD. Иначе съм привърженик на кинескопа!
Докато не видях едно Sony...
Беше сложено до едно CRT Phillips [smilie7]
Аз съм фен на Филипс. Телевизора ми е такъв и дося по убаф не съм видел [smilie7] Динамик контраст, актив контрол, 100 херца алабала.... както и да е, да си дойдем на думата [smilie5]
Та видях ей твачка:
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=19547&item=5150336563&tc=photo
Sony HX 93 B
Флюбих съ!
170 градуса видимост от край до край, лудница!
Контраст 800:1, яркост 450 cd/m3, без видимо послесветене... бе монитор мечта [smilie7]
Та въпроса ми е... това ли е най-доброто? Ако някой има поглед върху тези неща де [smilie7]
Че идват празници!

Отговори на това съобщение
 Re: Препоръка за TFT LCD?
Автор: asahi   
Дата:   21-12-04 17:47

Зимай!

Автор: ZENTEX   
Дата:   21-12-04 17:54

Nameril si pravilnata posoka[smile]

Автор: menthol   
Дата:   21-12-04 18:12

хайде от мен 2 препоръки:
1)http://www.eizo.com/products/lcd/l768/index.asp
1000:1 contrast ratio
250 cd/m2 brightness
178° viewing angles
25 ms Response Time
Warranty Five Years!!!
и по-интересното: DesktopViewer: For color matching with P.I.M. or EXIF 2.2-enabled digital cameras

2)http://www.samsung.com/au/products/monitors/tft/193p.asp
1000:1 Contrast Ratio
250 cd/m2 Brightness
178/178 Viewing Angle(H/V)
20 ms Response Time

за този мога да кажа, че е и с невероятен дизайн, Pivot и е buttonless
имам 173р black и съм изключително доволен

За Сонито: колонките са безмислие, няма Pivot, 170 e <178 :))

Публикацията е редактирана (21-12-04 18:15)

Автор: explorer   
Дата:   21-12-04 18:19

За Самсунгите - внимавай. Аз имам 19" Самсунг LCD - първия го върнах веднага заради мъртви пиксели, 2-рия го задържах, но и той има един дефект - под горния слой има нещо което прилича на отпечатъци от пръсти. Трудно се забелязва и само на черен фон, но го има. Тъй като ми беше писнало да се разправям, го задържах, но Самсунг ми паднаха в очите.

По принцип гледай да е качествена марка, примерно Сони, колкото и другите да се бият в гърдите (тия от Самсунг се бяха изцепили че тяхния качествен контрол бил едва ли не най-добрия). Колкото по-голям е LCD монитора, толкова по-трудно е да се произведе без дефекти и по принцип има доста голям процент брак при големите (затова са и толкова скъпи).

Дата:   21-12-04 22:22

Samsung блах... нищо хубаво от тази марка не съм виждал.
eizo... неоправдано скъпо ще ми дойде, все пак вземам го за домашния компютър [smilie7]
Май ще е Sony, гъзарско изглежда [smilie7]

Автор: Travis   
Дата:   21-12-04 22:44

Dell 2001 UltraSharp; NEC 1760NX za vkashti.

19" TFT e nito riba nito rak, ako ne e WXGA.
Ne si vzemai panel bez DVI i s nad 20ms rapid

Автор: irena1   
Дата:   22-12-04 09:11

Над 12 ms и без DVI наистина не си вземай, дори видеокартата ти да няма такъв интерфейс. След това ги сравнявай по контраст и яркост и ще видиш, че почти всички големи марки имат такива монитори. Едва след това гледай дизайна. Но колкото и хубав LCD да избереш, няма да е като сегашния ти, щом е и про серия...
Много по-добре е да си купиш малък UPS - ще ти излезе значително по-евтино, дисплеят ти няма да трепери и няма да съжаляваш после. LCD-тата още не стават за професионална работа, това е факт.

Автор: thor   
Дата:   22-12-04 09:19

аз бих си взел това

http://www.lacie.com/products/product.htm?pid=10401

монитора можеш да си го въртиш както си искаш и да използуваш да гледаш вертикално снимките [smilie24]

Автор: mikele   
Дата:   22-12-04 09:27

И да знаеш UPS не спасява положението, прав си че само плосък те оправя, защото бедата е в електромагнитното поле създадено от подовото.

Дата:   22-12-04 09:57

Да, пробвах и с филтрация на захранването, и с UPS и омотавах монитора с домакински станиол... просто да знаете - няма оправяне [smilie7]
Но това е за домашни условия и LCD-то просто не трябва да е върхът на технологиите, а добро, умерено добро.
Благодаря за отзивите [smilie24]
[beer]

Автор: RossN   
Дата:   22-12-04 10:13

Кънчо, аз работя на Laptop DELL (с TFT), Desktop с DELL TFT 17" Active Matrix, да ти кажа, ще си имаш главоболия с тези монитори. Като ти наизкачат едни дефекти по снимките, ще ти иде, да си захвърлиш камерата. Правя си някакви тестове за шум на моето фото и на TFT-то излизат един работи, пращам ги на фирмата за коментар и евентуално за рекламация, те ми казват, че нищо не виждат (на CRT ги гледат), местя се и аз, на съседното РС с CRT и какво да видя, ни шум, ни дявол. Ей, до дето им докажа, че има шум...[beer] [shtrak]

Автор: heat   
Дата:   22-12-04 10:43

Kuncho ti ot e-bay li 6te go kopuvash toq monitor ... ako e taka dai mail da te pitam ne6to otnosno kopuvaneto.[smilie3]

Автор: Canon   
Дата:   22-12-04 10:55

menthol
[smilie24]
От едно време еизото са черешката на върха на сладоледа и явно не им се слиза по-надолу [smilie5]

Автор: StGaby   
Дата:   22-12-04 10:59

Аз работя на 17" Sony TFT, но съм си играл и с 19" и с много други TFT-ta докато си избера. HB93 e определено най-правилното TFT, коeто се намира на пазара в БГ заради скоростта на реакция. За обикновена офис работа и разглеждане на снимки повечето също стават, така че можеш да си избереш по-евтин.
Търси някой с резолюция 1280x1024 и не повече от 19". Матриците 1600x1200 са все още с много по-лоши параметри.
Предполагам знаеш че изображението на 17" TFT е почти толкова голямо колкото на 19" CRT.

Автор: chukov   
Дата:   22-12-04 11:02

Аз имам DELL Ultrasharp 18"
и трябва да ви кажа, че вади убийствени цветове.
А тоя показател контраст 300:1 500:1 е само рекламен трик.

DELL-а например е 350:1, но като контраст и цветове убива, докато имаме едно 19" HP с контраст 600:1, което не може да му стъпи на малкия пръст.
Тъй че тия номера с контраст ratio го забравете.

Автор: niro   
Дата:   22-12-04 14:55

Не каза съседите отдолу ли са, но така и така си пробвал с фолио, опитай пак като покриеш раб. си плот, а после го заземиш [smilie11]

Автор: Canon   
Дата:   22-12-04 17:15

niro, Кънчо трябва фарадеева клетка да направи , демек отвсякъде

Автор: geezer   
Дата:   22-12-04 18:31

kuncho,,podari si go,,dobre si se orientiral[smilie24]

Автор: steki   
Дата:   23-12-04 16:16

Kuncho towa Sony ne stawa za FOTO obrabotka
az rabotja na takow ai ne sam happy. Spored edin prijatel kojto prawi fotoobrabotka aktiwno poslednite 5 godini ot kineskopa po dobro njama i mje bi e praw.
Inache Sony to si e mnogo hubawo i njaam nisto protiw nego[smile]

Дата:   23-12-04 19:28

Малееее.... това също е добро:
http://www.consumer.philips.com/consumer/catalog/catalog.jsp?fhquery=fh_secondid%3D190x5fb_20_bg_consumer%26fh_view%3Ddetail%26fh_location%3D%2F%2Fconsumer%2Fbg_BG%2Fcategories%3Ccatalog_bg_consumer%2Fcategories%3C%7BMONITORS_PC_PERIPHERALS_GR_BG_CONSUMER%7D&productId=190X5FB_20_BG_CONSUMER&activeCategory=MONITORS_PC_PERIPHERALS_GR_BG_CONSUMER&fredhopperpage=detail.jsp&language=bg&country=BG&catalogType=CONSUMER&proxybuster=4LXKCGXVHE1BHJ0RMRCSHQNHKFSESI5P

... пък съм и фен на Филипс [smilie24]

Автор: djore   
Дата:   23-12-04 23:57

http://iiyama3.gingco.net/internat/bg/pages/produkte/tft_int.php3?id=AS4821DTBK

Дата:   23-12-04 23:59

iiyama имам CRT [smilie7]
Изключително добра марка!
Но LCD май ще си взема Sony [smilie7]

Автор: steki   
Дата:   24-12-04 08:46

w kasti polzwam Iiyama Vision Master Pro450 i kakto kazah Sony-to e hubawo no ne za fotoobrabotka - ne e tolkowa chustwitelno na promenite na malki stojnosti kakto sam ste se ubedish

Автор: XiZoR   
Дата:   24-12-04 08:50

Krasimire, shto ne probvash s edna iiYama 21" ili pone 19" pone ve4e si ima truba iiYama

първа  назад  1     всички  напред  последна