Автор: Mobby_Dick
Дата: 17-12-04 16:36
"Бизнес...бизнес..ширпотреба. Диплома не трябва батко. За да си живееш днеска сладко, занаята хващаи братко."
Даже, за да затворя един порочен кръг ще цитирам и stranger
"Арогантността е простима донякъде само ако е подплатена с нещо, тук случаят не е такъв, явно не сте ".
Тук като се заговори за някакъв суперсериозен бизнес със супер изисквания и неясна цена..и става..като моето Фани, как ме замляскоти, а като му хвърля салам ме отебава веднага и настръхва и почва да ръмжи:))
Хе-хе, Бони как им е канализирал нещата с рекламата - рулс (ама не взисква достатъчно - няколко теми минаха гратис само днеска да дразнят форумистите). Остава да канализира нещата и на ниско ниво - за да не искат фотографите по .... сто лева на час, а да тичат за стотинки после:)
Защо не направите галерия от снимки /със специален подбор ако трябва/, които да са 6/6 ...6/9, 20 млн.пиксела или колкото решите:) където да се качват снимки за продан? Сайта ще взима комисионна от продажбата им. Описания - задължително най-подробни, с цени. Търсачите ще знаят къде да влезнат и да гледат кое се продава, какво е, колко на колко (ако е вече сканирано и кроп да се прилага от ключов участък..) и колко пари?(ако е ф.ш. манипулация също се описва и вижда - за да се избере). Така ще се улеснят контактите и отпадне някоя реклама :) Може на Бони не му се ще да влиза в конкуренция /конфронтация/ с фототрезора на ФА? Струва си да се помисли по този въпрос..ама добре да се помисли:) Фотографа постнал снимки в тази галерия да ги продава само чрез фотофорум (докато са качени там). Сканират се при необходимост с капаро от клиента (покриващо комисионната на фотофорум и разхода за сканиране в голям размер). Негативи/диапозитиви да са предоставени на форума (или добре сканираните им копия). Руулс..всичко ще е ясно предварително - за колко точки/точки (формати), какви снимки и колко $:)...а също кои-кво-колко профи, колко точки е сбрало и и т.н.:))
Тези дни българското WWW фотопространство е много весело, и големи раздвижвания настанаха. Голям кеф е човек да гледа отстрани - разваля се ако влезе да участва в циркалъка:)))
От друга страна - образува се нов сайт едно на ръка, успех му пожелавам.
От втора страна един сайт с ултра-арт претенций и една шепа твърдовечно ядро събра с голям труд 20 снимки на животни (бабалюги и влечуги) от 2-3 автора, и излезе в ежедневник 2 страници "Как се лови...слон":))) Скъсах се от смях, като го прочетох, и кои какво е писал...и темата "наша гордост" после. Еми весело е:)
От трета страна аматьоро-ренегатщината, доносничеството и аматьор-шпионо-хак-манията са добили застрашителни кръвното на някои хора стоиности. Не е зле да не се забравя, че не всеки път като ти стане...е добре да го размахваш..щото има някъв баланс в тази работа.
Ако имаше твърд ред и дисциплина - нямаше да могат да стават тези работи - вътрешни и външни борби. Докато има такова животно като "свои човек" или "сега ми е удобен този човек" - работата е ясна, ще почака - цирка е важен.
Не ме питаите за пояснения и подробности - ще се познаят единици в единичните си роли. Аз не съм оттука...минавам само за борбите да гледам, и да залагам на моя кон:)...нали го има/няма оня с мечетата, и има свободна ниша :) /пак да цитирам stranger:"Форумът е като бойно поле, правилата не съм ги измислила аз"
|
|