Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос с повишена трудност??
Автор: volokin   
Дата:   17-12-04 13:50

Значи вчера запръв път пробвах комбинацията Три-х с Агфа Родинал 1:50. Преобърнах целия нет и там видях малко по-малко от 1000 различни времена на проявяване, които при това варират от 7 до 16 минути [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11]
Аз се реших за 13 минути и....ядец, пълна трагедия, филма е почти прозрачен [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11]
Някой знае ли, правил ли е подобна комбинация, известно е че Кодак смениха носителя на този филм и го направиха по-удобен за сканиране, т.е. има Три-х нов вариант.

И накрая, ве пак Родинал-а ми е доста стар, даже е кристализирал леко, та трябва всеки път да го бъркам, но досега не ми е давал проблеми.

Ако някой е правил тази комбинация да си каже опита, щото линкове няма да ми помогнат, със сигурност съм ги видял вече.
Дано да има и такива луди като мен [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос с повишена трудност??
Автор: Canon   
Дата:   17-12-04 13:59

Как са ти отстрани на филма плътностите
т.е дали е прояв. или експонирането

Дата:   17-12-04 14:05

бледи са надписите, т.е. гамата е ниска... Едва ли е от експонирането, щото със същия апарат по същото време имам и диапозитив, та той си е повече от супер...
Единствено имам съмнения, за разтвора, щото разбърках 1 литър и използувах половиния, т.е. да не би да съм нарушил минимално необходимото количество проявител необходимо за този филм, щото Родинал съм го разреждал максимално 1:25 досега, но за други филми??[smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11]

Дата:   17-12-04 14:12

И освен това с родинал много трудно ще препроявиш филм, дори и да удвоиш времената. Особено ако е кристализирал (което не му пречи, добави до 15-20% към началното време).
Той се изтощава при проявяване в емулсионния слой и работи много уравняващо - негативите винаги изглеждат по-тънки.
За по-плътни негативи вдигни разбъркването, но ще загубиш микроконтурната острота.
за Три-х не знам, не съм работил с него

Дата:   17-12-04 14:19

..мисля да не рискувам повече с тази комбинация.
Аз Три-х-а си го къпя в Атомал и съм много доволен.
За в бъдеще ще си го къпя пак там....
Да, пък и това разреждане е за ултрафанатици, пък аз все пак не съм, то си има филми за острота, що трябваше да мъча горкото филмче.
Канон, благодаря ти все пак![smilie24]

Дата:   17-12-04 14:26

Атомал [smilie24]
"мисля да не рискувам повече с тази комбинация" [smilie24]
"разреждане е за ултрафанатици" [smilie24]
Преди години съм пробвал 1:200 (гладно проявяване + копиране с точков източник)
Ама наистина е за маниаци - назърненост като слънце (и ретуш с часове [smilie2])

първа  назад  1     всички  напред  последна