Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Заглавията
Автор: Transfiction   
Дата:   14-12-04 21:12

За заглавията на снимки говоря. Не мислите ли, че е нужно (задължително) всяка снимка да има заглавие? Както всяка книга или картина. За да я довършва и оцветява, за да предполага намек, за да я представлява като завършена творба?
Наистина не ми харесва да виждам снимки без заглавия. Абе искам участие от автора, допълнително освен образа. Искам го, нужно ми е, колкото може повече комуникация от автора. Интересно ми е кой как би именувал фотографията си, просто искам да съдя дали образно е успял да внуши същото "вербално" послание. Искам да виждам взаимодействието между автора и творбата му.
М?

Отговори на това съобщение
 Re: Заглавията
Автор: joshua   
Дата:   14-12-04 21:17

а дали, няма да интерпретираш "вербалното послание" по нежелан от "автора" начин?

Дата:   14-12-04 21:24

Е не е ли номера в това? :))) Точно да видиш как автора интерпретира снимката си? И да сравниш със собствената си интерпретация. Това е допълнително измерение. На мен ми е интересно.

Дата:   14-12-04 21:26

тоест, търсим директна връзка между вербалното и визуалното?

Автор: yanee   
Дата:   14-12-04 21:27

от библейски времена на 4овека му е дадено правото да именува...ама '6то т'ва да става стереотип или необходимост...нека ли4ният избор на автора е меродавен, останалото са при6тевки (не се обиждай, моля те!)[smilie5]

и аз предпо4итам снимките да имат заглавия, но съм против това да е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, о6те пове4е, 4е някога "думите са изли6ни" [smilie6]

Дата:   14-12-04 21:28

Търсим връзката на Автора. Не ти ли е интересно да видиш авторското отношение? На мен много :)

Дата:   14-12-04 21:30

yanee - Е няма да се обиждам, моля те [smilie5] Само казвам, че когато няма заглавие нещо липсва в повечето случаи, и то е авторското отношение към собствената творба. Думите, според мен, рядко са излишни, дори и да (раз)казват очевидното.

Дата:   14-12-04 21:31

ми, опитвам се да го видя ;-)

Автор: stranger   
Дата:   14-12-04 21:33

Transfiction, съсредоточи се малко [smile]

Дата:   14-12-04 21:33

stranger Ммм... това не е достатъчно за пълноценно участие в темата. Дай повече коментар.

Автор: boni   
Дата:   14-12-04 21:35

Понякога снимката говори толкова много ,че заглавието е излишно или не би допринесло с нищо.
Няма как такова нещо да е задължително ,това си е избор на твореца :))

Дата:   14-12-04 21:37

Еми търся някой силогизъм или формула да ти докажа че липсата на заглавие може да е част от творбата, щот не ми се преразказват дълбокомъдрените теории на изкуството [smilie18]

Дата:   14-12-04 21:38

boni Добре де, не говоря за софтуерно задължаване, тоест - снимката да не може да се пусне без заглавие. А говоря, че заглавие е нужно, за да се види как авторът гледа на творбата си. Казваш "понякога". Да ама тук има толкова много снимки без заглавие, че изобщо не е само "понякога".

Публикацията е редактирана (14-12-04 21:38)

Дата:   14-12-04 21:38

stranger Ще почакам [smilie5]

Дата:   14-12-04 21:42

В крайна сметка изкуство е това което се случва в главата на зрителя, авторът е родител но не и затворнически надзирател и няма контрол върху цвета на очите на децата си [smile]

А и върху поведението им, ако е крайно свободомислещ [smile]

Дата:   14-12-04 21:46

според мен има фотографи (съ6то хора на изкуството), които страдат от "синдрома на блондинките" - изпипани до съвър6енство снимки (в техни4еско и визуално отно6ение) и със глуповато-мъл4аливо присъствие към представената визия [smilie18]

Transfiction, като идея към теб, търси директен контакт с авторите към 4ийто снимки проявява6 интерес и иска6 да нау4и6 пове4е за ли4ните им концепции, вну6ения и търсения във фотографията, ина4е винаги 6те си остане6 "сред своите интерпретации" [shtrak]

Дата:   14-12-04 21:46

Еми с формулата ше трябва да почакаш, засега ше се задоволиме с тея банални но образни метафори, пък после ше видим [smile]

Дата:   14-12-04 21:47

stranger Да, но авторът не е машина за автоматично и безпристрастно запечатване на образи. Авторът има свое мнение. Говоря за взаимоотношението Автор-Снимка, а не Снимка-Зрители.

Автор: Iv4n   
Дата:   14-12-04 21:49

И аз съм на мнението, че всяка публикувана тук снимка има нужда от заглавие. Друг е въпроса, че когато качвам снимки понякога не ми идват идеи за заглавие, или ми идват по-късно...

Дата:   14-12-04 21:49

Да речем че ако не е особено свободомислещ не само ще сложи заглавие но и ще напише стейтмент [smile]

Авторите както всички родители са различни обаче [smilie3]

Дата:   14-12-04 21:51

yanee Не обичам "мълчаливото присъствие", нещо липсва, дори и така наречените "излишни" думи. Много може да се научи от думите, повече за автора, отколкото за самата творба. Точно защото не искам да остана само с "моите интерпретации", затова ми се иска да виждам и повече заглавия. Не бих си дала труд да контактувам допълнително с автори на безименни творби, то е ясно защо.

Дата:   14-12-04 21:51

Iv4n [smilie24] [beer]

Дата:   14-12-04 21:55

Тransfiction, аз до известна степен споделям мислите ти, НО трябва да се съгласим и с онези автори, които не искат или не могат да дават имена на "децата си" [smilie8]

Дата:   14-12-04 22:01

Music: breathing of statues. Perhaps
silence of paintings. You language where all language
ends. You time
standing vertically on the motions of mortal hearts.

Feelings for whom? O you the transformation
of feelings into what?-: into audible landscape.
You stranger: music. You heart-space
grown out of us. The deepest space in us,
which, rising above us, forces its way out,-
holy departure:
when the innermost point in us stands
outside, as the most practiced distance, as the other
side of the air:
pure,
boundless,
no longer habitable.

Rainer Maria Rilke