Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Plugin за златно сечение?
Автор: pehata   
Дата:   13-12-04 11:12

Има ли такъв плъгин за фотошоп?

Отговори на това съобщение
 Re: Plugin за златно сечение?
Автор: asahi   
Дата:   13-12-04 11:15

не, слава Богу.

Автор: volokin   
Дата:   13-12-04 12:14

...хе, и как си представяш да работи този плъг-ин??

значи вкарваш картинката и фотошопа ти прави автоматично кадрирането след натискане на копчето ''приложи'' златно сечение [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: n1x0n   
Дата:   13-12-04 12:42

Има такъв софт, казва се Atrise Golden Section, но не е плъгин, ами отделна програма. Просто ти налага върху изображението схема на златното сечение в няколко варианта, за да си редиш компонентите сам. Много дизайнери я ползват.

Дата:   13-12-04 13:23

Volokin, имах предвид нещо като това, дето го има във фотофорума под всяка снимка: натискаш и ти налага рамка, която можеш да си я местиш докато се нагласи, и посли кропваш. [smilie25]

n1x0n, мерси, дано я намеря отнякъде.

Автор: nanapak   
Дата:   13-12-04 13:36

Не се сещам точно за марката, но имаше някакъв фотоапарат с "хардуерен" плъгин - линии във визьора на "третините" (като най-проста, макар най-неточна апроксимация на златно сечение).
[shtrak] [beer] [smilie25]

Автор: neuromancer   
Дата:   13-12-04 13:42

папарак, така е по-добре, защото след като си направил снимката можеш само да кропваш...
а съм чел че май на Контакс беше, не съм сигурен, АФ сензорите са в точките на златното сечение.
Абе то скъпото си е скъпо

Дата:   13-12-04 13:51

Никон Ф80, Д100, вероятно и другите им по-късни модели имат Грид, който е долу-горе така разграфен че да задоволява златното сечение. Все пак е мислен по-скоро за архитектура и многократни експозиции!!
Апропо: фокусните полета на Ф100, Ф5, Ф80 са разположени също по този начин, т.е. ако човек фокусира със страничните полета, то това автоматично прави кадъра като мислен за златно сечение.

Хардуерни решетки (скринове) имат почти всички профи апарати, които са така разграфени...[smilie24] [smilie18]

Автор: asahi   
Дата:   13-12-04 13:57

Ако някой има регистрация за Atrise Golden Section моля да я сподели с нас.

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   13-12-04 13:58

:)) че направи си - то от това по-просто..и по-ненужно!!
Това дето тук се появява във форума не виждам да има нещо общо със златното сечение! Може би е някаква модернизирана вересия на златното сечение:))

Автор: terminator   
Дата:   13-12-04 14:19

Хе, някои си мислят, че фотографията е "лесна" работа и е просто "насочи и щракни" и през Фотошоп с плъгин и хоп ... шедьовър [smilie18]

Няма ли го търчането по поля и баири, търпението бръмбъра да застане "точно" така, умението да "уловиш" мига или изражението на лицето ... и плъгини всякакви да има, не се получава снимката [smile]
То реално самото [shtrak] е от 1/500 до към 1сек. , който може само за това време да направи шедьовър - той си е майстор, останалите гледат от него, пробват, учат се, книжки четат, мъчат се да го стигнат някога ...

Дата:   13-12-04 14:44

Терминаторе така е!!![smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   13-12-04 15:03

Терминаторе, аз шедьоврите си ги правя с много търчане, търпение, мисъл и талант. Едно златно сечение ми убягва и ти взе да ми се подиграваш. Ндей тъй!!! [smilie2] Се едно да зема да ти се заяждам за филтрите, дето само ги слагаш и ти правят снимките впечатляващи. Да си имаме уважението.

Публикацията е редактирана (13-12-04 15:08)

Дата:   13-12-04 15:25

Чакай бе, аз не ти се подигравам, просто в тази тема ми се удаде случай да си кажа моето мнение за снимането и Фотошопа, извинявай ако съм те засегнал [smilie22]

Дата:   13-12-04 15:29

Oops...Така ли било? Значи е мой ред да ти се извиня![smilie8]

Публикацията е редактирана (13-12-04 15:33)

Дата:   13-12-04 15:34

Споко, може да почерпиш бира, ще ти се зачете като извинение. Ако не се срещнем скоро - ей една [beer] от мен

Автор: niavaah   
Дата:   13-12-04 16:08

Dobre de!!:]]] Tolko li ne mojesh da precenish !?!??! gledash prez viziora i suotvetno si redish morski shah - kakvo tolkova?!?!?P:))))))))))

Дата:   13-12-04 16:10

[smilie18] Хехе, при първи удобен случай.
Който междувпрочем е сега. Наздраве [beer]

Дата:   13-12-04 16:12

Ми не мога да преценя, бе, niavaah. Ко са чудиш?

Автор: rolla   
Дата:   13-12-04 16:19

ама това кропване от оригиналния файл мене много не ме кефи,ми ако ми я харесат за изложба..хе хе хе...и кажат дай един файл поне 2 Мпикс ,аз от апаратчето едва вадя 3:(,пък ако я орежа и един няма да изкарам(и не ми бачкат емотиконите:(().
Идва ми една идея и сега ще я приложа:Ше сметна златното сечение на дисплея и ще го облепя с тънки ленти от прозрачно самозалепващо се фолио,хе хе хе хе.

Дата:   13-12-04 16:23

Ето това за лепенките и дисплея ми хареса!!! [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: mr-drone   
Дата:   13-12-04 16:52

хахаха, rolla [smilie24] [smilie24] [smilie24]
може и без фолио, линийка и гвоздей ще свършат същата работа [smilie25] [smilie25] [smilie25]

Автор: djore   
Дата:   13-12-04 16:58

ама сте забавни[smilie5] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: murnau   
Дата:   13-12-04 17:06

ako se pusne takuv plug-in tuka, oshte utre snimkite v albuma sha sa v edno i sushto suotnoshenie hahahah do edna!

Автор: Стефан   
Дата:   13-12-04 17:26

Аз съм си инсталирал един пакет филтри "Power Retouch" между които има и за златното сечение. Само че демо версията и повечето филтри са неизползваеми реално, само за демонстрация и затова май само Златното сечение ползвам от тях, един вид за проверка. Но си има всички варианти - златни сечения, спирали, секции, триъгълници. Освен "златните" има и "хармоничните" - правилото на третините и хармонични триъгълници.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна