Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Сканирани негативи?
Автор: pehata   
Дата:   10-12-04 18:53

Доколкото разбирам, повечето копирни машини в момента работят на цифровия принцип. И понеже имам много хубави снимки на негативи, викам си ще ги сканирам и ще ги пусна във форума да спечеля някой конкурс ([smilie18] майтап да става).

Обаче като си ги видях после [smilie10] Нямат нищо общо с това, което ми го изкарват на хартия.

http://pehata.hit.bg/R002-023.jpg

Та да ви питам на какво се дължи - на лош скан (2441х1654) или на липса на софтуерна обработка. И ако е последното, какъв софтуеър ми трябва?

Публикацията е редактирана (11-12-04 20:22)

Отговори на това съобщение
 Re: Сканирани негативи? Бах мааму!!!
Автор: leitz   
Дата:   10-12-04 19:09

Извинявай много, но изснимал ли си един диапозитивен филм, за да видиш самият ти как снимаш и след това да коментираш лабовете и скенерите.При цена от 15-20 ст.не можеш да получиш качествена снимка да ти е ясно.

Автор: explorer   
Дата:   10-12-04 19:21

Хубавите мини-лабове нагласят осветеност, цветове и т.н. за да изкарат по-хубави снимки. Може оригиналите ти да не са чак толкова хубави и при сканиране да се нуждаят от малко обработка, а може и наистина да са ги сканирали скапано.

Re: Сканирани негативи?
Дата:   10-12-04 19:26

Снимал съм диапозитиви и съм доволен. Що, искаш да кажеш, че филмът ми е пълен със speckles? Първо ми кажи дали ти си давал да ти сканират и дали ти е харесало качеството, пък тогава...

Публикацията е редактирана (11-12-04 20:10)

Автор: Stoyan22   
Дата:   10-12-04 19:30

Kade e razminavaneto, v cveta v rezkosta ili v platnosta. Ta da ti kajem kade e razminavaneto.
Обаче като си ги видях после .
Kade gi vidia?

Дата:   10-12-04 19:57

Za tova stava dyma. От черно белия филм, за да не спорим и за цветовете. Цветните са по същия "шумен" начин.
https://photo-forum.net/static/forum/2011-04/aztg0128.JPG
http://pehata.hit.bg/R002-023.jpg

Дата:   11-12-04 10:06

Никой ли не иска да сподели опит?

Автор: Rady   
Дата:   11-12-04 13:40

Много зависи как си си проявил този филм.
Пробвай във фотото на "Иван Асен" 34, до Райфайзен банк.Там ще ти обяснят и къде ти е проблема.

Автор: Anarhia   
Дата:   11-12-04 15:07

това фото в софия ли е?

Автор: nanapak   
Дата:   11-12-04 16:25

Пеха, първо, опита ли от сканирания файл да извадиш снимка (един и същ кадър и формат, едното от филма, другото от файла)? На компютъра се виждат много повече подробности, които на отпечатаната снимка не личат.
Второ, при сканиране на цял филм за 3-6 лева, май машината не гледа много-много плътности, цветове, настройки и т. н. Това всъщност е нещо като дигитален индекс. Като си избереш отделни (по-интересни) кадри, ги сканираш вече индивидуално - цени от стотинки до левчета НА КАДЪР, вече и качеството е по-различно. Поне при мене е така. [beer]

Дата:   11-12-04 16:27

Mерси, nanapak , това ми трябваше! Да си жив и здрав!!!

Автор: ancho   
Дата:   11-12-04 18:57

Пеха,

Сканирам си филмите цели за по 4 лева на филм на Дондуков и право да си кажа не виждам сривове на качеството.

Дата:   11-12-04 20:12

На Дондуков и Раковски ли?

Автор: Labrax   
Дата:   11-12-04 20:20

На Дондуков- срещу операта- Rote фото нещо си. Днес дадох един пробен филм, да видим какво ще изкарат.

Автор: ancho   
Дата:   11-12-04 21:36

Аз говорех за друго фото, което е на Коника и се върви след Раковски към моста и го виждаш от лявата си страна.
Голямо е, вижда се

Автор: Stoyan22   
Дата:   12-12-04 01:06

Kadara e dobre skeniran, prosto pri goliamo yvelichenie na kompytara se vijda zarnoto, koeto e normalno pri po starite materiali, osobeno 35 mm. Drygoto e 4e digitalnite ma6ini po princip davat edna idea po meko izobrajenie otkolkoto da re4em lazarnite printeri, i ot tova koeto se vijda na monitora. Za tova po podrazbirane pri skanirane gi 6arpvat malko ili pove4e, vseki gleda da se poly4i po riazka kartinka pri pe4ata. Ta faiila e dobar za pe4at v razmer 13/18 a moje bi i malko po goliam.
Za da se poly4i po dobar rezyltat i po goliamo yveli4enie ti prepora4vam da se skenira na dobar filmov skener. Az polzvam Mikrotek 120tf, i podobni kadri skaniram kato cvetni na masimalnata rezolycia, vkly4en multisimpal i filtara GANE koiito e 4ast ot SilverFastAi /softoera za skanirane/.
Posle vav PS go pravia na nyjnia razmer i v BW. Predpolagam 4e podobna yslyga v Sofia 6te ti stryva kam 5lv. na kadar.
Yspex, 35mm BW negativite sa si naii goliamata maka po princip i ne o4akvaii 4ydesa

Автор: Pehata   
Дата:   12-12-04 10:45

Благодаря ти много, Стояне!!!!!!!

Автор: pitore   
Дата:   12-12-04 23:02

На Дондуков- срещу операта- Rote фото
абсолютни дърводелци [smilie9]

Автор: swathim   
Дата:   13-12-04 12:34

Ako ti triabva da skanira6 negativi, probvai v Konicata na Krasno selo i posle 6te govorim.
Ako ne si dovolen 6te se napsuvam SAM

Дата:   13-12-04 19:58

Къде точно е тази коника? Да`н зема да я объркам и после да се псуваш несправидливо.

Автор: pix   
Дата:   14-12-04 11:08

Ето адреса на Konica Красно село

http://www.photolan.net/contact.php

Автор: F-64   
Дата:   14-12-04 15:50

Предлагам професионално сканиране на диапозитиви и негативи с прецизен филмов скенер Imacon 646 GSM 0898 597-974

първа  назад  1     всички  напред  последна