Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проявяване на черно бял филм
Автор: Anarhia   
Дата:   07-12-04 18:38

Как става процеса проявяване на черно-бял филм
ако ви е омръзнало да отговаряте не го правете

Публикацията е редактирана (07-12-04 18:39)

Отговори на това съобщение
 Re: Проявяване на черно бял филм
Дата:   07-12-04 18:40

щото ходих днеска и като ми казаха
4 лева проявяване и по 50 стотинки снимката и щях да получа удар

Автор: stoevmobile   
Дата:   07-12-04 19:54

Какъв формат ще ти копират?

Автор: athom   
Дата:   07-12-04 19:58

Зависи къде ще го даваш за проявяване.
На мен ми взимат по 2лв. И снимките не са по-скъпи от обикновено.

Да не би да е ставало дума за ръчно проявяване?

[beer] [shtrak]

Автор: BuzzFuzz   
Дата:   07-12-04 20:03

как става ми трябва ти Доза (там където навиваш филма (това става на тъмно) та навиваш филма затваряш дозата и вече излизаш на светло от там засичаш за колко време ще се прояви филма умножаваш по 20 ако не се лъжа (а впрочем всичко си темперирала ,но някой друг ще ти каже при каква температура) след това Стоп баня (разтвор Лимонтозу 10грама 1 литър вода)след това Фиксажа самоче умножаваш по 4 и там смяташ .
През 15 секунди се обръща дозата за да не се отаяват там проявител и фиксаж после пак баня незнам колко време на течаща вода а и с малко течен сапун или нещо такова след това в банята да изсъхне за 12-24 часа

Ако има нещо което съм пропуснал ще се радвам да ме допълните !!!

Автор: alex_r   
Дата:   07-12-04 20:10

ako izka6 do gi dava6 za proqvqvane ima edno foto do nemskata gimnaziq sre6tu ministerstvo na zemedelieto! tam vzemat po 1lv za proqvqvane! [smilie3] a ina4e moje6 da potarsi6 specializirana literatura ( i foto laboratoriq + himikali...) i da probva6 sam! [shtrak]

Автор: Canon   
Дата:   07-12-04 20:25

Още по темата:

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=79091&t=79060&phorum_uriauth=#reply_79091

Автор: mikele   
Дата:   07-12-04 20:54

leleeeeee jiv obir

Дата:   07-12-04 23:11

i kakvi pari e tozi proqvitel
seshtam se mai volokin davashe nqkvi home made recepti
ama ot magazina kolko e gore dolu
i sys uvelichitelq kak se raboti
i kolko chat pat struva nqkoe staro modelche

Дата:   07-12-04 23:17

ми тук преди няколко дена някои подари цяла лаборатория за символичната цена от Левче(или една бира)
ми химията за около 20 леве ще си я купиш дори и по-малко!

Дата:   07-12-04 23:25

Ок да кажем така
кажете ми всичките работи които трябва да има в един килер за да стане лаборатория
и ако на някой му се занимава да каже кое за какво е и за какво се използва [smilie5]
тоз с левчето го знам продаде увеличител УПА ванички щипки фенерчета и тъй на татък
мене ме интересуваше като вляза първо какво правя стъпка по стъпка все пак съм си начинаещ [smilie5]

Автор: Nelvis   
Дата:   07-12-04 23:27

Predlagam recepturnika na Kiperov i projavjavashti veshtestva,no vse pak kakyv e filma-izvinete,ako sym go propusnal.Ima filmi,koito sa za mashinna obrabotka po C41,s tjah trudno shte se spravish ry4no.

Автор: cooler   
Дата:   07-12-04 23:38

Imashe edno miasto na Budapeshta i Dondukov kudeto prodavaha gotovi himikali.Mai oshte e tam.Inache ti triabvat negativen proiavitel za negativi i pozitiven proiavitel za hartia.Ima razlichni proizvoditeli.Kodak, Ilford, Foma,Agfa,Fuji...Negativnia i pozitivnia sa podobni kato sustav ama ne sa ednakvi.Triabva da ti pokaja kak se zarejda dozata s filma, sled tova e dobre ako i napravish edno predvaritelno miene s voda, posle sipvash proiavitelia, kato vremeto za obrabotka zavisi ot niakolko parametura: 1/vid proiavitel;2/vid film(vseki film ima preporuchitelno vreme s daden proiavitel);3/chuvstvitelnosta,koiato iskash da dostignesh s tozi film(vseki film osobeno B/W pozvoliava cuvstvitelnosta mu da bude promeniana v opredeleni granici pri proiaviavaneto);4/rabotna temperatura na raztvorite(po-topul raztvor->po-kuso vreme, po- studen raztvor->po-dulgo vreme);5/poreden nomer na filma za dadenoto rabotno kolichestvo proiavitel(stava duma za himicheski procesi i kolkoto poveche filmi si obrabotil s dadeno kolichestvo himikal, tolkova toi poveche se skapva.Tova nalaga vremeto za proiaviavane da se korigira). Sled kato si svurshil s proiaviavaneto sledva miene sledtova fiksirane.Fiksaja za negativ i hartia e prakticheski ednakuv i pozvoliava da se zamenia s malki korekcii vuv vremeto.sledva finalno miene i sushene.Vsichko tova e suproveno s mnogo iznenadi, ama te sa samo vupros na praktika.[beer]

Дата:   07-12-04 23:39

ми за лаб ти трябват Фотоувеличител лампа(зелена) поставка (рамка за кадриране) или не6то такова 3-4 ванички 20х30 30х40 ....
пинсети поне 2 , а доза ти трябва ,сушилня
Друго не се сещам!

Дата:   08-12-04 06:21

Ок мерси на всички аз ще търся да попрочета ся с времето как се работи взимам един лаб и я мятам
по между другото cooler от Варна съм

Автор: asahi   
Дата:   08-12-04 12:34

Часовник ще ти трябва, да не тик-такаш на ум.

Автор: kadar   
Дата:   08-12-04 19:24

Asahi e prav ! Bez 4asovnik si za nikade ! Vajen instrument e toi ! Uspeh !!!

Автор: koceto   
Дата:   08-12-04 19:47

прочети тази тема: https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=77784&t=73850&phorum_uriauth=#reply_77784

има много писано по темата, ще ти помогне.аз още несъм осъществил тази моя мечта, но се надявам в най-скоро време да се опитам.

успех[shtrak]

Автор: mikele   
Дата:   08-12-04 21:53

пРОЦЕДУРАТА НЕ Е СЛОЖНА.
1.Около 1 мин. навиване в дозата.
2.Проявяване от 6 до 10-15 мин в зависимост от проявителя и филма.затова ти трябва часовник, като непрекъснато движиш дозата катоо шейкър за коктеили.
3.след изтичане на времето изплакване около 2 мин без да отвяряш дозата естествено.
4.Фискиране пак според инструкциите на фиксажа, но не по малко от 7-10 мин не е задалжително непрекаснато рзклащане на дозата.
5.Измиване на филма/ите окло 10 мин може и с лек разтвор на измиващ препарат.Желателно е водата да е преварена за да не остават петна от варовика по филма.
6.Изсушаване като филма се закача с най подръчно кламер и отдолу тежест за да не се свие.
УСПЕХ!!

първа  назад  1     всички  напред  последна