Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 za Thor Helios 40-2 85/1.5
Автор: DR2   
Дата:   06-12-04 01:01

http://www.dvdtechnik.com/lens/35mm/1000/1000.htm

tozi li beshe deto go tyrseshe?
ako da vij linka. struva samo 110$

Pozdravi!

Отговори на това съобщение
 Re: za Thor Helios 40-2 85/1.5
Автор: thor   
Дата:   06-12-04 06:06

този да,.. и го чакам ,но от друг руснак и малко по нова версияи и за 120US$ ,но тези отдавна го нямат ,преди месец им писах и ми казаха че нямат в момента ,след това пак им писах и пак нямаха и накрая намерих един от друг и го чакам сега да дойде всеки момент ,ето тука това пак е техния сайт и са го сложили на 000$ -тоест нямат го на склад ,всъщност няма как да го имат ( освен да им попадне на старо ) ,тъй като доколкото знам не се произвежда вече .... ,те продават най различни и нови и стари обективи ..благодаря DR2 за инфото [smilie24]

http://www.dvdtechcameras.com/lens/35slrl/38/38.htm

[smilie7]

PS.
а и този на ,линка дето си го дал е Хелиос 40 ,първата версия хромираната ,която е на резба 39mm - поне това знам ,всъщност има някои модели от последните хромираните ,поне което съм чел които са на резба М42 - тъй като гледам има доста несъответствия в инфото ,черната версия на Хелиос 40-2 85мм ф 1.5 - доколкото съм разбрал излиза в края на 70-те години ,но това им е хубавото на тези че веднага ти отговарят на маилите ,ако имаш някакъв въпрос към тях ..[smilie24]

аааа намерих и едно от писмата им ...

Unfortunately, this lens was sold.

I would like to apologize for the inconvenience caused.

Sincerely,
=DVD Technik Co.= www.dvdtechcameras.com
Yuriy Davidenko d_v_dtechnik@yahoo.com , dvd_tech@i.kiev.ua

----- Original Message -----

From: order.page@hosting01.iptelecom.net.ua

To: dvd_tech@i.kiev.ua

Sent: Friday, November 5, 2004 12:07 PM

Subject: order from site

пак ти благодаря DR2 ,иначе 110US$ е добра цена ,ако е добре запазен , в момента добре запазени такива вървят по 120евро ...[smilie6]

Публикацията е редактирана (06-12-04 06:57)

Дата:   06-12-04 07:03

mda! nadqvah se da pomogna! naisitna e mnogo tyrsen toz helios. ima v momenta v ebay nqkolko no ti vij po gi znaesh koe kakyv model e[smilie24] mda i mai sa ot dobri sellers s dobyr reiting. na men mi e malko myka ot tam da pazaruvam, ti v tui otnoshenie pone nqmash griji[smile]

i az bih si kupil, no do nqkolko meseca nqmam vyzmojnost dori da izpadne ot nqkade takyv lens[smilie2]

Дата:   06-12-04 07:24

лошото е че цените взеха да се качват ,гледам в един руски сайт на някои обективи направо им скочиха цените с 10%-20%., даже ,първо ги предлгат в евро ( тоест на европейския пазар на eBay.de/fr/at..... ) и ако никой не се закачи първите дни поне така си мисля де ,след това ги пускат на eBаy.com/ca ...и това покрай слабия долар предполагам, вдигат цените повече от колкото би била индексацията при падането на валутата ,ами не остава друго ,освен да се дебне ,но пък предния модел Хелиос 40 хромирания ,той е същия с много малки различия и върви гледам дори и на половината цена на 40-2 черния модел ,лошото е че евтините модели гледам са много очукани и с тази руска техника ,колкото по стара толкова повече прахоляк се е насъбрал по лупите ,а и казват лошо остарявал този хромирания ,движещите се части заяждали с времето ,получавала се неприятна оксидация ,но пък няма да е лошо , да, ако човек попадне на някой такъв модел перфектно запазен да инвестира малко парички в него ,тези чисто новите вървят гледам и по 150US$ ,а и малко се явява като доста търсен обектив за колекция .... абе дано всичко да мине добре и да дойде безпроблемно да го пробвам ... че докато не е дошъл все едно го нямам ,пък дори и да съм го платил ,то ако имаш познати които да ходят по източна европа ,чехия ,унгария ..полша сигурно може да ти го открие в някое забутано фото-магазинче от големите столици за 70-100лефчета пък дори и по малко с тази дигитализация ,няма да се учудя хич ....[smilie6]

Дата:   06-12-04 07:33

za sega mi e samo v mechtite na men:)
q kaji kak mislish shte se dyrji helios 44M 2/58 na moq canon s adaptera? razpravqt mnogo majel po kraq?

Дата:   06-12-04 07:57

ами в сравнение с Nikkor-а 50mm 1.8 и Canon-а 50mm 1.8 е по мек ,но пък цветовете които дава са интересни ето ти една снимка с него ,на мен ми харесва , за портретни снимки е чудесен - поне аз така мисля ,но не съм го сравнявал обстойно ,да правя тест-сравнение с другите ,но видимо е по мек според мен ,а тази снимка доколкото си спомням е на f 2.8 ,на ел.крушка стайно осветление 100Watt ..ако се затвори още става още по остър обектива и си мисля че ако не смяташ да правиш макро ,надали ще се забелязва мекотата му ,пък и аз бих го използвал най вече за портретни снимки ... ето ти и снимката :

https://photo-forum.net/static/forum/2007-02/bjtp9533.JPG
http://img.photobucket.com/albums/v364/kruos/Helios58mmf2.jpg

сега ето ти и една снимка правена с SMC Takumar 55mm 1.8 ,не я давам като пример който може да послучи като база за сравнение защото снимката е правена при съвсем други условия ,по памет и двете симки само съм ги шарпнал и не съм си играл да променям цветовете ,но просто съм забелязал че като рязкост Takumar-а е един от най острите ми 50mm обективи ....все пак ти дава идея как се държи единия към другия на цифров DSLR

https://photo-forum.net/i/29093&USER_ID=3511

в крайна сметка дори и от тази снимка на Хелиоса си личи че не е много рязък в краищата в сравнение с другите ,ако някой ден направя тест ..е колкото мога ..и което мислех да правя, няма да се учудя от резултата- Хелиоса да е много мек в сравнение с другите ..[smilie6]

PS.
ако искаш остър обектив ..хммм сега в момента има един 50мм Macro SMC Takumar по eBay.соm, за сега мисля че цената му беше или 35US$ или 45US$ е той ще е супер остър и по краищата и в центъра ..е надали ще е по остър от Nikkor 60mm micro но пък ...[smilie6]

Автор: TPECHAT   
Дата:   06-12-04 09:27

Industar 50mm maje po kraishtata
Helios 44mm nema nikav zor [smilie21]

Дата:   06-12-04 09:31

поръчах си един преходник 39/М42 и ще пробвам ,какво се получава ,като закача един EL Nikkor 50mm за EOS DSLR ..[smilie6]

първа  назад  1     всички  напред  последна