Автор: kirilius
Дата: 29-11-04 00:00
Имам едно предложение от практическо естество:
Преди да се въведе някаква идея на практика, е добре тя да се проиграе - да се тества. Или ако това не е възможно да се опита максимално точно да се предскажат резултатите.
Казвам това, защото се занимавам с писане на софтуер, а този сайт технически погледнато е един софтуерен продукт.
Лично аз много харесвам последната идея на Бони за категоризация на форумците и ми се струва (така, на око), че ще има положителен ефект. Да, ама не сме сигурни, нали?
Може би всичко опира до проста сметка: погледнете в статистиките на сайта, вижте при сегашната система, брой потребители и средна дневна активност колко снимки имаме на ден сега. Ха сега вижте от тези потребители кой в коя категория попада. При (предполагаема) същата активност колко снимки на ден се получават?
Тогава ще си проличи дали наистина идеята има смисъл или не. Иначе само си говорим. А ако този анализ се направи предварително (преди да се постави системата на гласуване) и се изнесат резултатите във форума, ще се спестят много излишни спорове след това .
photo-forum:
|
|