Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Canon G3 като скенер на негативи
Автор: boni   
Дата:   22-02-04 23:09

Значи днес установих че Г3-ката имала много яко макро в режим "телефото" . Много апарати постигат най-голямото си увеличение в макро,когато се снима в максимално широкоъгълен режим,което е съпроводено обикновено с доста яки изкривявания. Г3 прави най-голямо увеличение в 4х зум .
Залепих един негатив на една матова подложка ,а нея инсталирах на прозореца. После го снимах с Г3-ката и доколкото можах елиминирах маската на негатива във фотошоп.
Ето резултата:
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/sqgl8338.JPG
https://photo-forum.net/images/boni_1077483783_Zm5_1.jpg

Отговори на това съобщение
 Re: Canon G3 като скенер на негативи
Автор: junior   
Дата:   22-02-04 23:33

а няк'ва стъклария беше ли му окачил????

Дата:   23-02-04 00:12

Ако бях,щях да напиша.
Снимах в макро в режим пълен зум (4х),без никакви допълнителни лещи. В този режим снима от около 15см от обекта и покрива площ съвсем малко по-голяма от кадъра на негатива (24х36мм) но най готиното е че не криви.Докато на широкоъгълен обектив снима от 5см,но покрива площ с около 50% повече и криви.Имам кадри със Сонито(707),което снима от 2см на широк ъгъл и прави същото увеличение като Г3-ката на телефото,но криви.

Автор: msld   
Дата:   23-02-04 00:42

boni az za tozi nachin znam ot 2 godini...kum edin Nikon 995 imam spetsialen adapter za kopirane ot diapozitivi i negativi 35 mm...za Canon sum tarsil takova neshto - vij tuk
http://www.photosolve.com/main/product/xtendaslide/index.html
i tuk
http://www.photosolve.com/main/product/xtendaslide/compat.html
mialia che struvashe okolo $130

Дата:   23-02-04 00:49

Бе аз ще си го направя това по способа "направи си сам" :))

Дата:   23-02-04 01:00

da, moje da se napravi po sposoba "napravi si sam"....vaprosa e da varshi rabota,naistina s canon g3/5 stavat hubavi reproduktsii ot negativi i slaydove..dobar nachin za digitalizirane na arhiva ot 35 mm negativi

Автор: asklep   
Дата:   23-02-04 08:22

msld , искам да те попитам по подробно за адаптера за никон ,става ли за преснимане от негативи ,щото аз имам куулпикс 4500 и ме интересува какви резултати се постига с този copy slide adapter

Автор: jumbo   
Дата:   23-02-04 09:27

е поне на филмовия скенер нямам проблем с елиминиране на маска [smilie5]
иначе никон за скъпите си модели имат приставка и аз преди да се сдобия с 5000 се чудех дали да си взема апарат с приставка или скенер даже цяла тема бях писал но приставката си е най-гот за диапозитив там няма маска за чистене

Автор: arien   
Дата:   23-02-04 17:33

Гениална идея! Направо си спестил едни 500 долара за скенер. На мен лично идеята много ми харесва- да имах и аз G3, тъй щях да направя. Бравос!

Автор: asahi   
Дата:   23-02-04 17:41

С моя Кулпикс990 съм правил подобни опити. Бях си направил приставка за 6Х6 и резултатите бяха отлични. Голямото предимство е високата производителност, която се получава. Ограниченията са от изкривяванията, които могат да се минимизират донякъде, и мегапикселите от фотоапарата. Като цяло не е върха, но върши често работа.

Дата:   23-02-04 18:31

Бе ясно е ,че не е като от истински филмов скенер,но за web и за неголеми разпечатки става.Още повече,че на пълен зум не криви.

Дата:   23-02-04 20:29

Re asklep - stava za presnimane na negativi,mojesh da postignesh mnogo prilichni rezultati s tozi adapter,molia vij moyata snimka v profila mi - pravena e po tozi nachin - t.e. e presnimana s takuv slide-copy adapter ot color negative film

Автор: pulse   
Дата:   24-02-04 13:53

как се елиминира маската на негатива във фотошоп? [smilie22]

Дата:   25-02-04 00:44

понякога става с аутолевелс,друг път трябва да си поиграеш малко с цветния баланс

първа  назад  1     всички  напред  последна