Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за цифров апарат Olympus
Автор: phantom_bg   
Дата:   24-11-04 17:15

Здравейте :) Имам един въпрос, предполагам че ще можете да ми помогнете. Наскоро си взех Olympus C310Zoom 3,2MP... общо взето според мене добра камера, единствения проблем е с батериите. Като сложа обикновени алкални батерии изкарват 10-12 снимки, а с презареждащи се Ni-MH батерии едва изкарва до 20-тата снимка. Въпроса ми е знае ли някой дали за въпросния модел апарат има оригинална литиево-йонна презареждаема батерия, и ако има - да ми кажете ориентировъчна цена и откъде да си я закупя. Предварително благодаря!

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за цифров апарат Olympus
Автор: m.o.p   
Дата:   24-11-04 18:42

bi triabvalo v komplekta koito si kupil fa ima zareagdashtise baterii!inache si kupi baterii koito da sa poveche miliamper chasa (OT PORIADAKA NA 2100)i shte ti izdarga poveche ot 20 snimki

Публикацията е редактирана (24-11-04 18:55)

Автор: jumbo   
Дата:   24-11-04 23:31

според мен може да има проблем с теч на ток някъде
много малко ми се виждат да издържат [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11]

Автор: P_H_V   
Дата:   24-11-04 23:47

Az sushto sum s olympus, makar i drug model i sushto imam problem s bateriite. Predi vreme jiviah v chujbina i tam s alkalni iztraivashe kum 50 snimki. Tuk obache, sus sushtata marka baterii obiknoveno izkarva okolo 20, dori i kogato si gi kupia ot fotomagazin. Taka che iavno triabva da namerish miasto, kadeto se prodavat kachestveni baterii.
Ima i drug moment - kogato vklucha kamerata kum komputara i zabravia da go otvklucha, bateriite sushto se iztoshtavat mnogo burzo. Spomenavam tova, zashtoto pone na men chesto mi se sluchva, vupreki che iavno pri teb tova ne e chast ot problema.
Za prezarejdaemata bateria - ne znam.

Izvinaiavam se za latinicata, no s Firefox kirilicata ne raboti.

Автор: radko   
Дата:   25-11-04 10:44

Както може би всички знаете,при цифровите фотоапарати броят на снимките не е определящ за издъжливостта на батерийте на устрйството.Най-големият консуматор в дигиталката е TFT дисплея,след това вече механиката на вариото,светкавицата,CCD -то,процесора и т.н.Така че опитай да снимаш като ползваш само оптичния визьор ,без да разглеждаш снимките или го настрой да показва снимката за 5 секунди ,след като направиш кадъра.Ако и тогава имаш проблем -бул.Цар Борис III N 126 ет.6-сервиза на Olympus

Автор: cic   
Дата:   25-11-04 11:39

Олимпусите по принцип са известни с това че батериите има изкарват малко, но твоето е прекалено. Не си купувай алкални батерии от магазините. Взвми си чарджер с Никел Метал 2100 МА часа. Аз лично ти препоръчвам SANYO. Мисля че ги има в техномаркет или технополис. Порядъка е 70лв. Зареждат 4 батерии за около 2 часа и са доста издръжливи. В комшпекта разбира се има и батериите.

Автор: asahi   
Дата:   25-11-04 11:53

Ето нещо от архива:

Автор: asahi
Дата: 27-02-04 15:57

Режима на зареждане зависи от типа на батерията От тук можеш да свалиш информация за някои от най-популярните батерии на Varta. Имай в предвид, че истинските производители на акумулаторни батерии въобще не са толкова много, колкото изглежда на пазара. BP са добри батерии.
При експлотацията на NiMH батерии трябва да се има в предвид следното:
-Да се зареждат само разредени батерии.
-Да не се разреждат под 1V.
-Да се зареждат с ток от 1/10 до 1/2 от капацитета. По-голямата стойност (quick charge) означава по-малък брой цикли разряд - заряд за живота на батерията, съответно по-къс живот.
-Времето за зареждане трябва да осигури заряд от 160-250% от номиналния. Това означава стоиността на тока по времето да е 160%-250% от означения на батерията капацитет. Тези проценти могат да се изчислят от препоръчителния заряден режим от производителя и в частност имат връзка с коефициента на полезно действие.
-Да не се превишава разрядния ток.
-Да се спазват препоръчителните температурни режими за експлотация и съхранение.
-Повечето от тези изисквания се съблюдават от интелигентните зарядни устройства. Разбира се, не е правилно да сложиш каква да е батерия в кое да е устройство. За това BP продават зарядно + акумулатори. Ако не ти се смята, мери и съобразява използвай тези комплекти.
В заключение писаното по-горе важи само за NiMH батерии и не е добре да се прилага за Li-Jon или други типове.

Автор: stoevmobile   
Дата:   26-11-04 20:31

Автор: radko
Дата: 25-11-04 10:44
.....Ако и тогава имаш проблем -бул.Цар Борис III N 126 ет.6-сервиза на Olympus
това е съвсем близо до мен, ама сервиз не съм чувал да има [smilie11]
За номера сигурен ли си? Етаж 6 има в бившата сграда на Балканкар до трамвайното депо само. Всички блокове в района са 4-5 етажни.

Автор: Mails   
Дата:   31-01-05 23:26

Az si kupih sashtia olimpus i v komplekta imashe baterii 2100 amper4asa ... i da ti kaja izdarjat dosta pove4e ot tova koeto ti kazvash ...makar sled 20-tata snimka da zapo4va da zarejda po pove4e vreme mejdu snimkite zaradi svetkavicata ...no obshto vzeto mi izkarva kam 60 snimki moje i pove4e daje dosta pove4e .... Az sam dovolen ot C310-zoom :D Kato za amatior e super :P

първа  назад  1     всички  напред  последна