Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 D70 vs 10D - астрофотография
Автор: thor   
Дата:   22-11-04 01:18

http://astrosurf.com/buil/d70v10d/eval.htm

Отговори на това съобщение
 Re: D70 vs 10D - астрофотография
Автор: JMDP   
Дата:   22-11-04 15:48

Mmmmmmmmm daaaaaaa predi vreme chetoh infoto na tazi stranica. Interesni nesta. Kato napravih test na moya D70 i se okaza naistina dosta vyarno tvardenieto za hot pixels na CCD...

Дата:   22-11-04 21:13

мммда ,тя страницата не е никак нова ,но понеже тука от известно време се тестват D70 и 20D ,един срещу друг ,та аз затова де ... [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: n1x0n   
Дата:   23-11-04 11:06

Ей, Тор, стига си развалял "безшумно d70"-ската идилия. Да не говорим че в този сайт има лоши еретични мнения че "суровия" файл на Nikon не бил май съвсем суров и "директно от матрицата" [smilie5]
Лош човек си ти! [smilie21]

Автор: boni   
Дата:   23-11-04 11:12

[smilie18] [smilie18] [smilie18]
Странни хора сте :))
Всеки може да показва каквото интересно е намерил в нета .Няма лошо.Всяка камера си има предимства и недостатъци .
Един държи на едно,друг на друго.

Автор: n1x0n   
Дата:   23-11-04 11:15

Бони, споко де, нали знаеш че аз тези работи за закачка ги пускам. Мен лично тези подробности за апаратите твърде малко ме интересуват... просто е забавно да се спори [smilie3] пък гледам че и ти обичаш.

Автор: boni   
Дата:   23-11-04 11:20

Ми кво да правя ,в кръвта ми е :))
Така пък е по-интересно ,нали [smilie18]

Автор: markishky   
Дата:   23-11-04 15:43

Само дето моят Зенит-11 прави по-добри астроснимки. За справка - моят сайт или снимките дето съм качвал тука. [smilie25] [smilie25]

Публикацията е редактирана (23-11-04 15:44)

Дата:   23-11-04 18:31

e markinshky [smilie24]
не си ли разбрал още ,че все още дигиталките са за да се правят експерименти [smilie5] [smilie5] [smilie5] а пък и са удобни снимаш и гледаш веднага ,а пък сериозната ребота на филми [smilie24]

Дата:   24-11-04 17:45

Майтап бе [smile]

А като стана дума за цифрово астрофото, една новина, която едвали интересува мнозинаm тук, но...

Закупили са за НАО-Рожен нова CCD-камера 1340x1300x20 микрона матрица на EEV, с помощта на UNESCO. Доволни били от нея и й се радват сега... те там са с едни устройства с течен азот до около -150 градуса охлаждане за намаляване на шума и пр. и пр.
А и на цена е бая дебела...

Ей за нещо от сорта на това става дума: http://www.eso.org/projects/odt/Publications/CCDpub_99/eev50.html

Публикацията е редактирана (24-11-04 17:50)

Дата:   24-11-04 20:09

markishky ,след доста неуспешни за мен опита за добро снимане на луната с разни спот-скопи и телескоп преди няколко/доста години ,сега си поръчах един MTO 10/1000 надявам се да го получа след две-три седмици поне за толкова пише ,че пътува по пощата ,имам и един телеконвертор на резба 2х и в комбинация с EOS 10D ще се получи нещо като 3200mm с диафрагма f 22 телеобектив ,та надявам се да изкарам нещо интересно ,а пък и иначе с филмов телеобектива ще бъде 2000mm с диафрагма f 22 ще си взема няколко диапозитивни и чернобели филма Kodak,Fuji,Agfa,Ilford ... под 100 ISO и ако мога да поспра малко земята ( да не се върти много бързо ) ще се надявам на по добри резултати ....[smilie6]

Автор: koceto   
Дата:   24-11-04 20:43

тхоре кажи можели на моя апарат да сложа телеконвертор.апарата ми е на М42. каде се слага, преди или след обектива? какъв обектив трябва да се ползва? аз имам 135мм и 50мм

Дата:   24-11-04 20:54

естествено че можеш да сложиш телеконвертор ,но лично аз не бих сложил на такива обективи за каквито ми споменаваш ,тъй като губиш светлосилата на обектива а при късите телета и нормалните обективи - точно там им е силата ,аз никога не бих употребявал обектив до и включително 200mm с телеконвертор ,тъй като не виждам смисъл ( картинката се вложава много ..за съжаление )..иначе споменах за телеконвертор при астрофотографията защото това е единствения начин да се приближа колкото се може по близо до луната ( с обектива който имам на разположение - въпреки че картинката ще е с влошено качество заради конвертора - виж ако конвертора ти е качествен губиш само силата - но въпреки това пак се деградира качеството на картинката - по една или друга причина ,по един или друг начин ) , но това си е мое мнение друг може да мисли и по друг начин ...[smilie6]

Автор: koceto   
Дата:   24-11-04 20:59

ок thor. ще ти се доверя. м/у съветите които си ми давал все са ОК

Дата:   25-11-04 15:00

Хм... това за поспирането на Земята ще ти трябва... слагай най-високите възможни АСА

Автор: stoevmobile   
Дата:   26-11-04 21:33

...или викай да бутаме целия форум заедно, ама казвай колко, да не се врътне наопаки :)
ако не ти стига светлина, ще светкаме заедно със светкавиците към луната, я колко народ сме, само си приготви стъкло за маска за електрожен, да не викаш после че сме ти "осветили" апарата и прогорели дупка у филма/матрицата:)
markishky, относно снимане на луната със "сапунерка", какви настройки би препоръчал за любителска снимка?

първа  назад  1     всички  напред  последна