Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Cokin - с какво качество са?
Автор: cristo   
Дата:   22-11-04 16:32

просто любопитствам, защото преди получавах тук разни съвети за качествени филтри, та да питам - Cokin с добро име ли се ползват, качествени ли са?

Отговори на това съобщение
 Re: Cokin - с какво качество са?
Автор: icikonti   
Дата:   22-11-04 16:34

Хе... та това е Ролс Ройсът на креативната фотография![shtrak]

Автор: n1x0n   
Дата:   22-11-04 16:40

Хич не са добри, но нямат алтернатива в определени ситуации...

Автор: jumbo   
Дата:   22-11-04 16:40

ами пластмасови са и стават за любителски цели
аз имам известен набор но вече не го ползвам
освен полата който е стъклен
имат предимство че стават за много типове обективи както и че ако е градуиран може да го слошиш както искаш

Дата:   22-11-04 16:48

егати - един вика Ролс Ройс, друг - любителски
[smilie11] [smilie11] [smilie11]
за това че стават за различни по размер обективи знам, въпросът ми е за качеството, доколко си заслужават!
гледам това:
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=10583&item=3852717787&rd=1
и се чудя като човек, който иска да потренира малко с черно-бяла фотография, пък и да поекспериментира малко с филтри...

вижте и това, търга приключи в неделя
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=10583&item=3852407318&rd=1

Дата:   22-11-04 16:57

ичиконти те гъбарка [smilie5] ролсройса е тиффен 4х4 или 8х8 инча
страхотно стъкло квадратни и струват от 200 евро нагоре бройката
снимал съм с такива като се занимавам с кино и наистина са велики

Автор: volokin   
Дата:   22-11-04 17:31

mi prawi si sam smetkata : towa za 31 par4eta [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   22-11-04 17:35

земай ги за експерименти ще им се накефиш :-)

Автор: explorer   
Дата:   22-11-04 17:42

Абе помисли си първо дали ти трябват такива филтри. Повечето хора тук снимат цифрово, а дори и тези, които снимат и лентово често печатат цифрово (напр. аз), така че цветните ефекти можеш да си ги правиш и във фотошопа. Иначе филтрите които си струват са UV, поляризационен и т.н. но там вече има други марки (на Tiffen аз не съм фен, B+W и Hoya са много по-хубави).

Дата:   22-11-04 17:53

аз не говоря за конфекцията на тифен а и съм сигурен че много малко хора тук са виждали професионален тифен [smile]

Автор: ivo   
Дата:   22-11-04 18:47

Lee Filter - сериозна марка на сериозна цена, за съжаление. Само адаптера към обектива е над 135$, а филтрите почват от 75 англ. лири и летят нагоре. Квадратни и правоъгълни, метални държачи и адаптери, стъклени филтри - разкош. Cocin са достъпното решение за система филтри. Имар серия P (professional) за по-големи резби (респ. диметър) - от 72 до 82 мм. Мисля наскоро обявиха и нова серия - Х с още по-големи размери. Аз също снимам много цифрово, но все още нищо не може да замени добре градиентният неутрално сив филтър [smile]

Автор: neuromancer   
Дата:   22-11-04 18:55

Cokin по принцип стават, ама са пластмасови и лесно се драскат
и не мисля че един любител има нужда от такива комплекти по 100 филтъра
според мене трябват поларизационен, ND Graduate, може би Warm 81Б ако снимаш пейзажи, червен ако снимаш черно-бяло, може би soft focus за портрети
Другото са някакви ефекти и цветни стъкла за черно-бяло, които ще ги ползваш максимум 1-2 пъти всеки, пък и всичко освен поларизационния може да се симулира във фотошопа

Джъмбо, къде го намери тоя стъклен поларизационен на кокин, моя си е пластмасов (ама е линеен, може би циркулярния е стъклен?)

Автор: niavaah   
Дата:   22-11-04 18:57

ey sega bqh pri edin fotograf -proffesional imam vpredvid.. zna4i to4no stavashe duma za Cokin, sporedn nego sa mnogo dobri , malko skupi, pokaza mi kniga samo za Cokin - opredeleno spored tova koeto vidqh ka4estvoto e dosta dobro![smilie24]

Дата:   22-11-04 19:08

моя е циркулярен Р серия [smilie5]

Автор: komrad   
Дата:   22-11-04 19:28

niakoi ot tia setove niama li da ti svarshi rabota?

Дата:   22-11-04 19:58

а да, и освен в размера, дали има разлика в качеството на А и Р серията

Автор: thor   
Дата:   22-11-04 20:26

cristo ,най доброто в случая филтрите не е най добро само заради оптичните си качества ,ами заради изработката,използуваните материали , а и стойността си запазват на пазара на втора ръка ,затова и аз бих взел най доброто според възможностите ми,а най доброто качество/цена за любители на пазара си остава B+W ( става въпрос за производители на не-ОЕМ филтри ) ,край мен всички филтри различни от B+W като например тифен ,хоя и т.н. ,които са 52mm и 62mm ,на втора ръка се продават по 10-на$ , 72mm между 10-на$-15-на$ според зависи от изработката на филтъра и понякога марката ,докато B+W си държат около 25%-30% под цената на ново ,същото съм забелязал и в B&H за филтри на старо ,естествено ако пазариш по еBay може да ти изпаднат в някой комплект и без пари филтри за стотици $ ,но това вече си е друга магия ..[smilie6]

първа  назад  1     всички  напред  последна