Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За компакт-флаш картите Apacer
Автор: pinko   
Дата:   19-02-04 13:23

Покрай новия Канон се наложи да пазарувам нови CF карти и искам да споделя впечатления.

Гледах тук http://www.dpreview.com/reviews/canoneos300d/page10.asp
измерванията, които е правил чичо Аски, и реших да проверя как се държат тия Apacer 256, все пак са само 82 лева или 99 с ДДС.

Спазвах точно указанията на Ф. Аски, а именно:

Timer was started as soon as the storage compartment light came on and stopped when this light went off. This was seen as the ACTUAL recording time. Add approximately 1.4 seconds for JPEG or 2.0 seconds for RAW to these times to get the amount of time from moment of shutter release to image flushed away to the storage card.

Той е мерил с тези карти:

256 MB Canon High Speed Type I Compact Flash card
512 MB SanDisk Ultra Type I Compact Flash card
1 GB IBM Microdrive Type II Compact Flash card

Та, какво се оказа- въпросната карта записва серия от 4 РАВ файла-около 29-30 Мб, средно 29,6 Мб за средно време 32,7 сек, средно аритметично от 5 замервания, срещу 31,2 за Карта Канон и 32,1 за Сандиск и 31,8 за 1 ГБ микродрайв.

Подобно е положението и при джепег - 4 файла, общо около 8,5 Мб, за 15,5 сек срещу 15,2 за канонската карта, 13,6 за сандиск и 12,5 за микродрайва.

Имам подръка и една карта Лексар 4х 64 МБ, тя е ужасно бавна в сравнение с Apacer-а - в първия случай почти 45 сек, във втория средно около 18 сек.

Такива ми ти работи, разликите са незначителни(за мен поне), но пък цената е супер - 82 лева за 256 Мб и 1 година гаранция.

Публикацията е редактирана (19-02-04 16:03)

Отговори на това съобщение
 Re: За компакт-флаш картите Apacer
Автор: machine_head   
Дата:   19-02-04 13:45

мда, аз вече две ползвам по 256 и нямам оплаквания. Вземам ги от http://www.vali.bg на абсолютно същата цена.

Дата:   19-02-04 13:56

Мда, и аз оттам ги вземам, ама не писах, че Вали ги продават, за да не прозвучи като реклама[smilie2]

Дата:   19-02-04 14:05

ами то толкова тъпотии се рекламират та кво пречи всеки да си каже от де ги взема. С vali единственото което ни свързва че са от търново. А и са вносители на uniross батерии които са френски и са на добри цени...

Дата:   19-02-04 14:13

Да, аз и uniross 1800 съм си купувал от тях, много са добри.

Иначе гарантирам за точността на измерванията, ползвах дигитален хронометър с функция за средно аритметично от Н брой замервания.

Тук в студиото всички си легнаха от смях докато щраках серии и цъках с хронометъра, сигурно съм бил доста весела гледка.[smilie3] [smile] [smilie5]

Дата:   19-02-04 14:31

сега вече има 2300 по 8.50 ... за дилъри

Дата:   19-02-04 14:43

Акумулаторни АА вече не ми трябват, аз uniross 1700(не били 1800, грешка) ги купувах за Фуджито S1 Pro, сега за Канона намерих това
http://www.delkin.com/products/ddbatteries/batteries.htm
в Технополис DD BP-511 Li-Ion 1400mAh for Canon Compatible with Canon: EOS 10D, D30, D60, 300D, PowerShot Pro 90, 90is, G1, G2, G3 and G5; MV-300, 300i, 30i, 400i, 430i and 450i; OPTURA Pi; ZR-10, 20, 25mc, 30mc, 40mc and 50mc, Digital Rebel, Kiss Digital

е 55 лева с ДДС, което е ЧУДО невиждано, в Щатите е 45 долара, освен това е 1400 mAh, оригиналната на Канона е 1100 mAh[smile]

Дата:   19-02-04 14:50

а какъв ти е канона?

и я ми препоръчай външна светкавица за fuji s602...

Дата:   19-02-04 15:42

300Д е Канона ( по-точно Digital Rebel, щото е от отвъд голямата вода[smilie7] ), а за светкавица за фуджито питай тук:
http://forums.dpreview.com/forums/forum.asp?forum=1012
или тук:
http://forums.dpreview.com/forums/forum.asp?forum=1020

Аз голямото Фуджи го ползвах със студийни светкавици, не съм му купувал специална, то нали си е Никон Ф60 и си бачка с разните SB-та[smile]

Дата:   19-02-04 15:56

да тия форуми ги знам.

мерси.

Автор: Gafa   
Дата:   19-02-04 20:11

machine_head
znachi ako te interesuva svetkavica za fujito .Az esenta si biah porychal fujifilm S7000finepix s komplekt svetkavica fuji
poradi ogranichenia broi ot tia fotoaparati na pazara v zapadna Evropa pristigna samo taia svetkavica
az se otkazah ot fujito poneje mnogo zakysnia ,no svetkavicata vse oste stoi v sklada na prilichna cena za 150 evro

Дата:   19-02-04 22:34

значи "svetkavica fuji" на мен нищо не ми говори. Дай ми точния номер и e-mail адрес, аз ще видия каква е и ще ти пиша.

а това "ogranichenia broi ot tia fotoaparati na pazara v zapadna Evropa" ми звучи доста невероятно, щото аз като си заръчах 602 през октомври "се скъсаха" да ми предлагат S7000 "само" с 200 EUR по-вече...

както и да е пиши или тука или на xitecvt@yahoo.com

Автор: hatters   
Дата:   23-02-04 21:31

в техномарет има батерии SANYO 2300mAh - 4бр. за 27.6 лева

първа  назад  1     всички  напред  последна