Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 The Life Of The Senses, The Life Of The Mind
Автор: stranger   
Дата:   20-11-04 20:07

http://easyweb.easynet.co.uk/~karlpeter/zeugma/inters/vallhonra.htm

Отговори на това съобщение
 Re: The Life Of The Senses, The Life Of The Mind
Автор: Mobby_Dick   
Дата:   20-11-04 20:20

Няма да го чета това нито като заглавие, нито като текст. Може да е много смислено, но ще си го спестя - нета е пълен с много истински неща в суров вид на японски, китайски, иврит, английски и т.н.
Признак на елементарна култура е, да се говори на български, когато го правиш в български форум.
Не бих могъл да пиша на български в чужд форум, или paste (не съм проверявал, но вероятно).
Нека се самоуважаваме, за да се четем и да ни уважават другите.

Дата:   20-11-04 20:45

Ми не го чети тогава, никой не те задължава [smile]

Нито съм лицензирана преводачка, нито имам времето да те улеснявам като го правя [smile]

Който не го мързи ще го прочете, който не - здраве да е [smile]

Дата:   20-11-04 20:59

добре

Автор: stoevmobile   
Дата:   21-11-04 09:14

Mobby_Dick,
те ти един подарък от "лицензиран преводач", пък ще черпиш една Каменица[beer] [beer] [beer] [beer]

Хавиер VALLHONRAT :
животът на усещанията, животът на умът

--------------------------------------------------------------------------------

Испански фотограф Хавиер VALLHONRAT прилага интелектуална суровост към неговата лична работа, която може да дойде като изненада към тези повече запознати с иновационните му, сетивни истории за начин за европейската мода S.

Започвайки ранната" 80 s, той беше вестителят и главно влияние за поколение, което се учи, което естественият цвят на облекло не имаше да диктува неговият цвят в снимка. Той разчиташе на нискотехнологични прожектори и гелове да оформя визия на стил, която отговаря само на емоционалното искания на изображението. Тогава, въпреки приветствието на другите фотографи , VALLHONRAT остави модна фотография за да се концентрира върху неговите проекти на собствена фотография, и насочване на реклами.

Този местен жител MADRILENO поделя страстта и иронична позиция на неговите съотечественици, като Педро ALMODOVAR, и разтапя това с една осведоменост от огромното наследство на испанското изкуство : от PICASSO, GAUDI, BUNUEL и BALENCIAGA, на VELASQUEZ и Ел GRECO. С личните проучвания на VALLHONRAT по фотография сега раждайки плод, той е приготвяне да въвежда редакторското поле още веднъж. Този път, както и да е, вместо модна фотография той възнамерява да изследва посока, която е рядко изобразена в каквото и да е списание - илюстрацията от абстрактни идеи, от чувство и от дух.

--------------------------------------------------------------------------------

KARL : аз разбирам, че вие изучихте изящно изкуство оригинално, че вие бяхте художник?

Хавиер : аз отидох към факултетът за изящни изкуства в Мадрид, и то беше извънредно практично, твърде практично. То беше стара способност с много силно деление между концептуално изкуство и старите пътища, и имаше голяма борба между учителите, които бяха тежки за да кара студентите да мислят както и рисуват и произвеждат обекти, и другите кой имаше много различно начин на стоене на идеи.

Тогава аз трябваше да вървя в армията, след което аз имах оферта да работи като асистент към търговски фотограф, правещ документални филми относно художници, и аз започнах да стана заинтересуван по фотография. Аз започнах да инвестирам повече време експериментирайки с фотография, и след това през ' 81 произведох първата ми серия и аз започнах да работя комерсиално.

KARL : правихте ли цялостно прекъсване с рисуване сега?

Хавиер : то се случи стъпка по стъпка през дълъг период, несъзнателно. През ' 82 аз постоянно произвеждах парчета по фотография, и колкото повече аз го използувах толкова повече аз намерен аз не рисувах повече. При една точка, където аз станах носталгичен относно картина, но повечето, което аз станах въвлече в фотография повечето аз едва открих, че те са двамата точни медии, и няма значение каква самата среда е.

Вие влизате дълбоко в това познание за езикът на медията, която вие тогава изследвате и изследвате. Но в бъдещето аз ще се върна в изследване границата между фотография и другата медия. основната прилика е че те са всички полета където вие изразявате вашите текущи пред - професии, теоретични и зрителни. Аз съм заинтересуван от онези, които са най подобни : фотография, рисуване и скулптура, всички тези които се занимават с икони и изображения и светът от обекти. Това е моето поле, и снимка безусловно е още един обект.

KARL : кажете ми за вашите проект, обладаното пространство ?

Хавиер : аз бях много заинтересуван от фотографическия език обикновено, не само като конфронтация с всекидневна действителност, но повече с неговата вътрешна действителност като език. Малко от това работата беше в изложба, която обиколи тук няколко години по-рано наречена за сянката линия : фотографи на десет испанци . То беше наречено това защото ние бяхме работейки по ръбът, границата на фотографията.

Кога аз правих Т Той притежаваше пространство аз бях много заинтересуван от да питам природата на снимката, двамата като икона и обектът AS. В моите илюстрации, рамката вече не е прозорец, то е повече граница, граница във връзка с тялото.

тялото създава напрежение около него, и тялото дефинира пространство. Когато аз представям снимка на I A на шестоъгълник, аз снимам в същност куб, тримерен обект. Навътре превеждайки онази тримерна действителност на снимка, това, което то веднъж беше е безсмислено сега. Това, което е сега важно е че вие имате шестоъгълник, двумерен обект, в вашите ръце.

Значи това, което аз символизирах е как фотографията се занимава с действителността пред фотограф, и как снимката раздава с неговата собствена природа като обект. снимка, която е отпечатана в книга или списание вече не е снимка също. То е част на онази книга.

KARL : какви са известна част от другите проекти, по които вие работихте?

Хавиер : кога аз завърших обладаното пространство , Аз започнах работа по AUTOGRAMS , Къде аз снех мен през различните действия използуват елементът на светлина, времето и пространството. Аз взимах снимки докато горя обекти и единственият източник на светлина беше този, който аз произведох собственоръчно като актьор пред камерата. Управлявайки елемент това принадлежеше просто на фотограф.

Аз правех това чрез запалване мач и когато пламъкът умираше, илюстрацията умираше. Действие, насочващо снимката, а не снимката решава коя част на действието да записва, защото цялото действие беше вътре илюстрацията. Се кондензира време, не фрагментирам него.

Аз бях изследващи различни елементи на фотографическия език за да ставам дълбок в него, за да отварям други хоризонти. Аз имам нова серия, несигурни обекти , Което отново се занимава с снимката като обект и неговото взаимодействие с това, което то представлява.

KARL : как правихте онова?

Хавиер : всички снимки са за елементи в несигурно състояние. Например, има голям камък, който е уравновесен на неговият ъгъл, околовръст за да пада . много голяма снимка, показваща огромен том от камък в това несигурно състояние, представен като много тънък алуминиев лист с снимката нарасна на повърхността.

Няма рамка, не облягайки се на стената но осланяйки се на малък рафт в уязвима сметка. другите елементи, които аз представям в тази серия са тежест, температура, подвижност, флуиди, течности и твърди тела, така че вие възприемате снимката като нещо напълно настрани. Аз изследвам тази област постоянно.

KARL : е ли сцената по фотография в Европа живо в момента?

Хавиер : хората започват да гледат към него без да издигат видът дилъри на бариери и колекционерите практикуваха. Те започват да сметнат снимка не толкова много за документ, но докато художествен номер на израз има значение ако поддръжката е просто фотографически документ.

Художниците на съвременникът, използуващи фотография в тяхната работа допринесоха за тази промяна, и също кустоси, които включват него в техни изложби, комбиниране него с рисуване, видеофилм, инсталация и скулптура. При HELGA ALVEAR, галерия в Мадрид, аз съм единственото показване на фотограф сред художници и производители на обект. То е много обикновено положение.

KARL : значи фотографията се привлича извън гетото на старият сепаратист?

Хавиер : "да". По време на"60 те и" 70 те , някои от галериите по фотография на специалист помогнаха на фотографи да постигат съзнание на автономията на фотографическия език, но те също допринесоха за стена между то и друга медия. Някои галерии разбраха фотография като отворено поле с мъглява граница и помогнаха за да счупват стените на гетото. Но от друга страна някакви списания по фотографията на специалистът в"70 те и" 80 те опитаха да подсилят идеята на фотографията докато са отделни.

KARL : имате ли доста колекционери, купуващи вашата работа?

Хавиер : да, няколко институции по целия свят, но главно в Франция при институция извикаха изкуството на FRAC [ FONDATION REGIONALE D CONTEMPORAIN". За някаква причина в"90 те , Испания стана много заинтересувана от да събирам моята работа, но Франция започна него изцяло. Забавно, защото аз живея и правя тук в Испания. Тази година има банка с колекция на много голямо изкуство на съвременник, няколко музеи, и много, много частни колекционери.

KARL : но защо сме френските такива ревностни поддръжници на фотографията?

Хавиер : Франция е много активна в събиране него, повече от каквато и да е друга нация в Европа. Тази дълга традиция толкова много не е за да прави с тяхното откритие на фотографията - Америка имаше много по-дълга история на поддържане него като изкуство средно - но и с политическата структура на различни музеи, фондации и институции, структурата на френската култура.

KARL : то сега" една Европа" по фотография ли е? Пътуваме френската работа на събиране от всичко из цяла Европа?

Хавиер : те са много отворени към онова, абсолютно. И не само европейски фотографи, но всеки. Те имат чудесни колекции на фотографията на съвременникът, те следват много внимателно фотографи, които бяха още не открити. То е частично защото те са нещо такова в средата на Европа. Те са същото с фотографи в други страни, може да бъда дори Австралия също

Дата:   21-11-04 13:56

Стоев, ще чакаш за "Каменница" със сухо гърло. Тоя "транслате" е менте.
Това все едно, че ми го говори царя в превод от испански.
/аз ползвам по-гот транслате (не към български), ама не е там въпроса.Ти като отидеш в бирарията, нали не ти сервират бирата с амбалажа, ами дойде сервитьорката, фръцне се, пък ти я отвори?/

Дата:   21-11-04 19:43

Хахахахахахаха, тоя превод ме съсипа [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Моби, ти кога ме разжалва в сервитьорка [smilie5] Бакшиши ше има ли ако го преведа [smilie18]

Нещо проблеми с неправомерно разрастване на егото май [smilie18] Айде марш да медитираш тогава та дано се научиш на благодарност и смирение, хахахахаха [smilie18]

Публикацията е редактирана (22-11-04 18:15)

Дата:   22-11-04 18:16

up

Дата:   23-11-04 06:10

http://www.artnet.com/ag/fineartthumbnails.asp?aid=17022&gid=0&cid=0&page=&group=&max_tn_pages=

http://www.artnet.com/artwork/183258/_Javier_Vallhonrat_Acaso__62.html

http://www.artnet.com/artwork/3276969/_Javier_Vallhonrat_Acaso_13.html

http://www.artnet.com/artwork/3276975/_Javier_Vallhonrat_Acaso_78.html

http://www.artnet.com/artwork/183251/_Javier_Vallhonrat_Acaso__50.html

Автор: ancho   
Дата:   23-11-04 10:22

Страшна държава сме - няма що !!!
Държава където най-голямото достойнство е знаенето на един точно определен език и всички останали са приравнени с червеи !!!

Дата:   23-11-04 18:04

И кой език е това [smilie11] [smilie5]

Дата:   25-11-04 02:32

http://www.aperture.org/store/magazine-detail.aspx?ID=354

първа  назад  1     всички  напред  последна