Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Hello nа всички – по повод затворите на Canon D 20 и 300 D
Автор: Borko   
Дата:   20-11-04 17:45

Значи затворите на цифровите SLR камери са наистина корено различни от тези на конвенционалните камери. Причината е в това че при цифровите няма транспортен механизъм и нещата са безпроблемни. Но за да работи надеждно един лентов SLR фотоапарат трябва да се подложи на прецизен тест и да се установи колко работни цикли ще отработи транспортния механизъм. Сега няма да се впускам в обяснение защото предполагам че знаете за какво става въпрос, но искам дебело да подчертая специално за Canon
EOS 1V няма нищо общо с EOS 1D както и EOS 3 със D 20.
EOS 1V е направен така че да гарантира примерно 300 000 работни цикъла защото хорицата са си подбрали прецизни материали и нещата стават. Докато при EOS 3 естествено не е така точно поради тази причина която споменах по горе. При цифровите SLR камери се използва шибърен затвор който щрака само пред матрицата и ако не го повредите механично той може да си щрака точно толкова колкото и при EOS 1V но има едно (но) колко ще бъде здраво тялото защото то се влияе от механични сътресения и температурни разлики та там е въпроса. За това ако може да си позволите да купите EOS 1Ds Mark II направете го, просто е супер, но ако не можете какво пък толкова.
Тези които вече снимат с 300 D, какво им е ! снимайте братя колкото си искате няма да ви спрат затворите плюс това разликата между 8 и 6 мг.пиксела не е чак толкова голяма затова давайте смело с яки обективи.

Аз съм работил като техник поддръжка на Практика и Пентакон към ОЦФФ Българска Фотография. Приятен ден..

Отговори на това съобщение
 Re: Hello nа всички – по повод затворите на Canon D 20 и 300 D
Автор: jumbo   
Дата:   20-11-04 17:50

абе какво общо има затвора с транспортния механизъм че не разбрах???????????
нещо май си е объркал здраво
затвора след като щракне нали пак се зарежда
все едно си сложил на мулти експожър на лентов апарат - щрака си а транспорта не върви
ей това е при дигиталния

Автор: Borko   
Дата:   20-11-04 18:11

Да де, ама май наистина не си разбрал, въпроса със мулти експожъра е така, затвора си щрака де даже много си щрака но механизма се разваля и затова блокира и затвора приятел..

Дата:   20-11-04 18:17

защо тогава фирмите дават живот на затвора на дигиталките???? за да си купиш нов ли?

Автор: thor   
Дата:   20-11-04 18:19

чел съм за случаи в които Nikon-и F5 са издържали до над 1000000щракания без да влезнат в сервиз ..та това/тази галимация за здравината и продължителността на живота на затворите отдавна е разрешена .а пък и те производителите си знаят какво правят ..[smilie6]

Автор: n1x0n   
Дата:   20-11-04 18:21

300D има заложен ресурс от 20 000 сработвания
10D - 40 000 сработвания
20D - няма официални данни /най-конкретното което се споменаева е че ще осигури двоен ресурс спрямо 10D/
тези данни освен че са дадени от производителя, се подтвърждават в общи линии и от практиката.

За специалиста по практиките и пентаконите, ще кажа че НЯМА 300D или 10Д които да са издържали над 50 000 сработвания.

Дата:   20-11-04 18:28

аз знам за един никон Д1 на 89 000 сработвания......

Дата:   20-11-04 18:30

никсон къде го прочете това заложеното дай да го зърна че аз ,нямам такива данни из бумагите на моя ,а пък съм го купил чисто нов от магазина и аз си му разпечатах кутията ..[smilie5] иначе по разни форуми чета за 300D с вече минали 50000кадъра както и такива 10D ,а и за олимпуси на по 80000кадъра и то от различни форумци ..не съм чувал за епидемия от развалени 300D след 25000-ия кадър а обикновенно с дигиталките се щрака яко хората спокойно правят по 2000-3000 кадъра на 2 седмици ..а от излизането на 300D до сега мина повече от година ..[smilie6]

Автор: n1x0n   
Дата:   20-11-04 18:40

Ми dpreview беше пълно с дискусии по въпроса.
Моите данни са от сервизни работници в US, които имат достъп до такава информация, както са натрупали сервизен опит. Българските сервизи в общи линии подтвърждават тези цифри към момента.

Вероятно е да има и изключения /даже бих се радвал моите камери да са измежду тях [smile]/.

Просто любителските и профи камерите се различават много в това отношение.

Автор: Junior   
Дата:   20-11-04 18:43

А някой успял ли е да преброи щраканията на Никон Ф2???

Дата:   20-11-04 18:50

ами ..така може от такива източници разбирам ..въпреки че аз вярвам само на черно на бяло ,а и както казах не съм забелязал , да пищят хората масово и аз чета понякога в депревю ама и там някой му казал на някой ,друг чул някъде зад вратата,трети така си мислел и т.н. ,като си спомня миналата година тези които пищяха за фокуса на 10D - какви дискусии имаше ,бих повярвал само на такива многобройни дискусии - и пак е под въпрос защото моя нямаше такъв проблем ,а почнат ли да капят 300D хмммммм..какво ли ще е ,а пък и на колко ли щракания са станали D30 и D60 [smilie11] нямам идея ,но отдавна трябва да са минали 30000-40000 щракания ,но не съм чел за недоволни ,а когато ти угасне фотоапарата преди очакванията ...се разбира , особенно ако е масово ,така че ..ще видим докога ще изкара моя ....[smilie6]

Автор: volokin   
Дата:   20-11-04 18:56

DA F5 izdurja nad 1 000 000 cikula, NO, predi towa aparata e hodil redowno na serviz!!! t.e. kakto edin dobre poddurvan awtomobil!
Taka, sega nikoj ne sum widjal da dawa garancija 300 000 strakanija, naj-wisokoto e 150 000 !!!!
Treto, transporta njama nisto obsto sus zatwora, nisto, towa sa dwa razli4ni dwigatelq !!![shtrak]

Дата:   20-11-04 18:58

newuzmovno e da se prebrojat tezi strakanija F2, no klonjat kum bezkrajnost [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: Junior   
Дата:   20-11-04 19:00

оу йеееее... лайф ис гууд....

Дата:   20-11-04 19:08

е volokin ,естествено на сервиз за дребни центровки ,смазки и така да се каже да му се вземе пулса ,като всеки сериозен часовник ,който трябва да издържа поне на 300метра под вода ,мисълта ми беше че за тези които съм чел не са биле в сервиз за поправки ,тоест не са им биле сменяни чаркове и не са изпадали в разни блокажи .. то иначе надали щяха да бъдат цитирани като някакви изключения ..[smilie6]

Автор: Gafa   
Дата:   20-11-04 19:11

300D то ми е а 1 година имам над 50000 цикъла и смятам да направя много пъти по толкова

Автор: ivo   
Дата:   20-11-04 19:16

Гафя да не спиш с пръст на спусъка, а? [smilie3]

Автор: ivo   
Дата:   20-11-04 19:16

Гафе да не спиш с пръст на спусъка, а? [smilie3]

Дата:   20-11-04 19:18

ne be Thor, az goworja za sustoto, nisto ne e smenjano, skoro 4etoh to4no ot serviza na Nikon w Dueseldorf, ta tam im beshe popadnal edin s 1 250 000 (milion dwesta i petdeset hiljadi) no toj si beshe redowno prowerjawan ot serviz, ne poprawjan, puk move i da ima i takiwa koito izobsto ne sa stupwali, njama da se u4udja [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   20-11-04 19:25

volokin .. да де разбрахме се де и аз за същото имах в предвид ..ама по малко обяснявах де ..нали съм си мързелив понякога ,а и не ми идва добре подредено ,важното е че накрая се разбираме де .. [smilie5] [smilie6] [smilie24]

Автор: Gafa   
Дата:   20-11-04 19:26

Иво не , но по някога се забравям да го махна от там [smilie24]

Дата:   20-11-04 19:29

4e nie goworim edin ezik Thor, edin ezik, kak njama da se razbirame [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie3] [smilie3] [smilie3] [smilie3] [smilie3] [smilie3] [smilie3] [smilie3]

Дата:   20-11-04 19:34

абе той езика си е един ..но ,някои понякога се правят че не го разбират , така им харесва ..[smilie6] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [beer] [shtrak] [beer]

Дата:   20-11-04 19:38

... e nemoje bez intrigi [smilie18]

Дата:   20-11-04 19:46

ми то без интрига [smilie11]..... .ми така е ,.. не може [smilie24] [smilie6]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна