Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 въпрос за светкавица
Автор: Andy   
Дата:   18-11-04 22:22

Имам светкавица Sigma EF-430 SE, която попринцип е за Pentax фотоапарат. Въпроса ми е възможно ли е да работи с Canon EOS 300D ? Ако пробвам дали може да се повреди светкавицата или апарата?

Отговори на това съобщение
 Re: въпрос за светкавица
Автор: Anarhia   
Дата:   18-11-04 22:35

тоз пък
едва ли ако не стане най много да не стане това е [smilie5]

Автор: marto   
Дата:   18-11-04 22:38

Е....все на някой режим....ще стане....:))))

Автор: Andy   
Дата:   19-11-04 00:14

Всек пак не смея да пробвам [smilie2]

Автор: rufo   
Дата:   19-11-04 09:20

Da , vnimavai- izmeri parvo izhodnoto naprejenie na svetkavicata- i ako e nad 6 V, po-dobre ne riskuvai[smilie24]

Автор: fmihailov   
Дата:   19-11-04 21:05

Преносимите светкавици стават за всеки фотоапарат.Имат две пъпки за контакт на синхрона, две в зависимост от марката на фотоатарата за индикация на готовност във визйора и две за TTL. В твоя случей ще работи само синхрона, което е достатъчно [smilie24]

Автор: papi   
Дата:   19-11-04 21:26

да най добре е да послушаш руфо...недей рискувай,провери изходното напрежение защото може да си останеш без апаратче,аз лично до последно не исках да слагам СБ24 на Д70

Автор: fmihailov   
Дата:   19-11-04 21:50

Първо научете нещо за принципа на работа на светкавиците и после пишете "врели не кипели" Там където го караш да мери е м/у
140 - 180V~ Повече от 15 години се занимавам
с ремонт на апарати и светкавици. Ако не вярваш намери си някой друг апарат и пробвай
или се консултирай пл."Славейков"!

Автор: thor   
Дата:   19-11-04 22:03

мда ..преди година бях намерил някъде из нет-а ,за кои известни светкавици стават на 10D ,сега го търсих ,но не мога да го намеря ..наистина много е важно каква светкавица щв качиш ,на фотоапарата преди доста години ,един модел на Metz светкавиците имаше проблем с Nikon и горяха много често светкавиците де ,та трябва наистина сериозно да погледнеш на въпроса да не стане така че да си повредиш фотоапарата ,а при 10D има проблем при PC терминала и при мощните светкавици гори фотоапарата ,най добре се заинтересувай при някой фото-техник който си разбира от работата или завърти един телефон на някой сервиз където сервизират CANON EOS DSLR -няма да ти коства много ,но сигурно най добре ще ти бъде обяснено ..[smilie6]

Автор: jumbo   
Дата:   19-11-04 22:45

аз съм виждал Г3 с СБ28 и Г3 с СБ80 [smilie7]

Автор: vency   
Дата:   21-11-04 17:44

Andy, слушай Rufo и Thor. [smilie24]

И погледни тук
http://www.botzilla.com/photo/g1strobe.html
и тук
http://www.botzilla.com/photo/strobeVolts.html

Щом я имаш свткавицата, най-добре измери волтажа - елементарна предпазна мярка. Ако е над 6 волта едва ли си заслужава риска.

Успех.

първа  назад  1     всички  напред  последна