Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 молба за съвет
Автор: didiken   
Дата:   18-11-04 14:32

Така, нека в началото да кажа, че съм абсолютно начинаещ в областта на фотото.Доста съм се ровил из сайтовете, но още не съм наясно с термини като апертура, focal lenght и прочее.
Искам да си купя фотоапарат, цифров, от новоизлезлите т.нар. сапунерки. Най-вече заради това, че старият ми , вероятно сглобен в някоя маза китайски апарат не снима добре.
Насочил съм се към Canon A95, като съм се ръководил най-вече от ревютата на различни сайтове.
Искам подобен апарат, защото най-вече ще го ползвам за лични, непрофесионални цели-снимки на купон, снимки навън, в планината, у дома.
Молбата ми към вас е да ми кажете това ли е "правилния" модел за мен, или да ми препоръчате нещо друго. Разбирам, че FZ20 също е добър, но е по-скъп и обемист.
Благодаря предварително[smile] [smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: молба за съвет
Автор: bobi   
Дата:   18-11-04 17:34

Добър избор.[smilie24]

Автор: bs6247   
Дата:   18-11-04 17:37

vzimai canon-a

Автор: PolarBear   
Дата:   18-11-04 18:56

Вземи Канона. Повече от добре за начало, позволява и известно развитие. Добър избор. Виж дали няма да намериш някъде останал и на изгодна цена А 80, би било още по-добре. Сензорът му е много добър, макар и с мегапиксел по-малко. В случая не е недостатък.

Автор: stoevmobile   
Дата:   18-11-04 23:09

Canon [smilie24]
не че и другият е лош ...
Ама не е само до ревюта и сравнения... И цената е определяща, тоест цената на която можеш да го намериш и купиш..
"Кое е по добре?" е валиден въпрос комай само у една ценова категория, иначе всеки се сеща "кое е най-добре"...
[shtrak] [beer] [shtrak] [beer]

Дата:   19-11-04 11:35

Още един въпрос. Все пак живеем в света на интернет, глобализацията и т.н. Забелязвам, че цените, да речем на А95 в Щатите, са от порядъка на 300 долара и надолу.Само че у нас, този апарат се предлага за почти двойни суми.Някой знае ли благонадежден магазин отвъд океана откъдето мога да си закупя въпросния модел.Или е твърде рисковано, като се имат предвид пощите и митничарите у нас?
Още веднъж благодаря за отговорите[smilie24] [beer]

Автор: nlbk   
Дата:   19-11-04 13:00

bhphoto.com adorama.com са ок
а зависи от куриерите, които ползваш и надеждноста е различна по митниците, с DHL UPS FEDEX проблеми едва ли ще имаш ако това, което получаваш е добре описано и декларирано, тогава идва въпроса за цената, изпращане, мито, ддс и минус гаранция за БГ.

та трябва да добре да помислиш, най-удобния вариант е ако имаш човек да ти го донесе...
има и по евтини магазини от горните два, ама тези са 100% сериозни.. има и сайтове на, които можеш да провериш рейтинга на даден магазин, просто виж в google.com и потърси това, което ти трябва. успех!

Дата:   22-11-04 14:14

И още нещп важно.Дори да успея да намеря подходящ онлайн магазин, и да дам поръчка, ще платя ли ДДС и/или мито, когато получавам пратката.Важно е да знам, защото от това зависи дали да си купя нещо по този начи, или да поръчам модела от бг сайт?
Нека да пише някой с подобен опит!

Автор: ancho   
Дата:   22-11-04 15:00

Ще платиш от всякъде !!!
Освен ако не ти го донесе приятел в чантата си все едно че си е неговия

Автор: Stanley   
Дата:   23-11-04 10:41

При изпращане и получаване от чужбина по какъвто и да е "официален" начин /не в чанта на приятел/, ще трябва да плати само ДДС, на цифровите фотоапарати мито не се начислява, ставката е 0 (нула)...

Публикацията е редактирана (23-11-04 10:43)

първа  назад  1     всички  напред  последна