Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Какво мислите за този обектив?
Автор: hose   
Дата:   17-11-04 20:04

http://nikonimaging.com/global/products/lens/mf/wideangle/45mmf_28_p/index.htm

Отговори на това съобщение
 Re: Какво мислите за този обектив?
Автор: volokin   
Дата:   17-11-04 20:13

Като качество не е нещо особено (поне така пише по тестовете), метален е и е с вграден чип, т.е става и за дигитални никони, въпреки че е мануален. Основното му предимсво е, че е много тънък и съответно лек.
Аз също съм му хвърли око, ама след като имам 50/1,8, а от скоро и 1,4 не знам дали изобщо някога ще стигна до него. Иначе на старо в Е-бай върви около 250 евро!
Като имаш предвид старо не е много старо, щото този обектив излезе преди 2 години.
Та значи с две думи, мануален, изключително компактен, с вградена елекроника за меренето (матрично мерене например става и с него[smilie24] [smilie24] )[shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Дата:   17-11-04 20:24

да и мене ме кефи определено
ама пък мене автофокуса ме притеснява - в смисъл че го предпочитам като опция - често като снимам животни и други подобни много ми трябва

странно ми е че е в широкоъгълните обективи - 45 мм е на практика нормален

ама мислиш че 50мм 1.8 е по-добър от този?!
защо тогава този е толкова скъп?

ти вече в БГ ли си?

Дата:   17-11-04 20:36

Този е по скъп заради алуминия по него, а и заради компактността, щото я си помисли къде са го наврели тоя чип, пък и място за механиката да остане.
Относно фокуса, ми животни с 45 мм да снимаш, трябва да са домашни, та да им се навираш, иначе освен Мормоти по Алпите не знам да съм снимал други животни с такава широка оптика, това си е по скоро за стрийт или за Ландшафт, даже по-скоро за ландшафт. Един вид универсален обектив като 50-цата.
Мисля на такъв род обективи, автофокус не им трябва, те са по-скоро за бавна работа, за обмисляне на нещата и т.н. Аз лично бих си го взел заради планините по които ходя, щото там наистина всеки излишен грам ти е много.
50-цата е по-добра като оптика, всъщност, казват че това е най-острия обектив на Никон, но човек се научава да цени и други работи, като здравина, компактност и т.н.
Та долу горе така стоят нещата, но ако наистина не можеш без автофокус не е за препоръчване, една 50-ца от новите струва 100-150 евро, бърза е, остра е, по-светлосилна е![smilie24]

Дата:   18-11-04 10:11

da - az sum se zaputil da si kupuvam tochno takav - 50mm na 1.8
i tova koeto kazvash vse poveche mi naklania vesnite natam?!?
nai-ostria obektvi na nikon - kato se ima predvid che tehnite gi vodiat za nai-ostri - moga samo da umra ot kef :)
da prav si che e za bavna rabota - i az taka si ia predstaviah rabotata s tozi obektvi - osven landshaft moje bi i neshto kato makro shte stava dobre s nego
za jivotnite - e domashni razbira se :) ptizite koito sa mi tolkova luibimi 300mm ne mi stiga vuobshte i si mechtaia za 1000mm veche :)
puk za avtofokusa - naposleduk mi se umoriavat ochite i vse poveche razchitam na AF ili na indikatora ako sum na ruchen - samo na oko ne smeia :)

Дата:   18-11-04 10:58

след този обектив, ще запоеш да оставяш другите в къщи, щото става за всичко, от ландшафт до портрет, от стрийт до авеъбъл фотография, като последните две са ми любими, всъщност в профила ми всичко що е снимано на малко светлина е от ръка и с този обектив. Обектва става и за ретро-позиция, но ти трябва адаптер за това, т.е. този обектив става и за макро снимки, обърнат на обратно...[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: garfi   
Дата:   18-11-04 12:55

50 f/1.4 ili 50 f/1.8 e po-dobriq ??

Дата:   18-11-04 14:12

50/ 1,8 е определено по-добрия, но пък 1,4 понякога е незаменим.
Вчера ми пристигна механичния такъв, направо си е танк, ще видим какво ще направи ФМ2 с него, сега ще търся да му се обадя, да си уредя час за операция на обектива [smilie18] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [shtrak] [shtrak] [smilie18] [shtrak] [shtrak] [smilie18] [shtrak] [smilie24] [smilie18] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: garfi   
Дата:   18-11-04 14:15

Uspeshna operaciq ! [smilie3] i blagodarq za infoto ...

Автор: thor   
Дата:   18-11-04 14:32

ако имаш механичен Nikon и си търсиш ,компактен 50mm механичен обектив , вземи си един от тези двата :
Nikon 50mm f 1.8 E AI-s
http://img.photobucket.com/albums/v364/kruos/Nikon50mmE50mmE.jpg
колкото съм чел из нета съвремения аутофокусен AF Nikkor 50mm f 1.8 е със същата оптична формула ,както и със същата оптика разликата е в аутофокуса и допълнителните обработки по стъклата ,както и че е по скапано направен и двата са по добри от този 45mm ,е лошото е че не стават за аутофокусните Nikon-и които не мерят с механични обективи и естествено не са толкова красиви ,тук по долу и двете снимки са правени с един от двата и цената им не би трябвало да е повече от 40-50 лева на втора ръка а може и по евтино ..
https://photo-forum.net/static/forum/2006-08/nguk3685.JPG
http://img.photobucket.com/albums/v364/kruos/NikonFGDown.jpg

[smilie6]

Дата:   18-11-04 14:48

Тор, и аз съм го чел това за наследството, но мисля има разлика, шото по тестовете новия Никор е много по-напред....
И все пак обективите от серията Е, изглежда са най-добрите аматьорски обективи правени някога от Никон, дори и зум-обективите не отстъпват на някой техни профи-събратя, не случайно по немските електронни тържища се цени тази серия Е.
Все пак са си метални и телата и в някой отношения са по-добри от пластмасовата лъжа [smilie23] [smilie23]
Вчера ми пристигна Никор-а, 50/1,4, ми кво да кажа, такива чисти стъкла съм виждал само в лазерната техника и изобщо в лабораториите, идеално полирани, без грам драскотина. Да не говорим за металния корпус на обектива, като брониран руски танк е, много силно съм впечатлен от това чудо на 70-те години, явно тогава са излезли най-качествените неща на планетата както и хора [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   18-11-04 15:06

volokin [smilie24] може и да е така аз не виждам разлика честно казано ,разликата която мога да забележа е в направата ,както и в пластмасата ,иначе този обектив твоя ,за мен е най красивия 50mm Nikkor [smilie6] хммм ..сега съм започнал един пазарлък за една Leica M5 ,свалиха ми я на около 850евро ,и ако ми я свалят на 770евро я взимам ,а пък и на 850евро може да я грабна ,има и една Leica M4-2 за около 850евро някъде ...
https://photo-forum.net/static/forum/2006-08/mhmb8748.JPG
http://img.photobucket.com/albums/v364/kruos/LeicaM5.jpg

[smilie6]

Дата:   18-11-04 15:07

е и ние не сме за изхвърляне де
не ми е железен никона така че
на втора ръка не ми се ще да купувам - винаги има драскотини и т н
нямам точка ебати клавиатурата!!!!!
хайде със здраве убедихте ме ще си го взема този 1 8 хубавото е че е много евтин дори [beer]

Дата:   18-11-04 15:13

Тор, като ще даваш 800 евро по-добре М6 (около 1000-1100) аз ги наблюдавам от доста време, пък М6 е може би най-хубавата Лайка!! Има и М6 ТТЛ, ама кой си купува Лайка за да снима със светкавица, пък и то една синхронизация (1/50 [smilie18] ) Та според мен по-добре изчакай и дай още 200 отгорре,ама ще имаш М6 [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

А Никора наистина ме изненада приятно!!!![shtrak] [shtrak] [shtrak]

Автор: boni   
Дата:   18-11-04 15:23

На едно място в София се продава подобен Никор ,но 50/1.8 - пак е такъв тънък. За 70лв

Дата:   18-11-04 15:28

ми ,аз Leica M5 искам да я взема тъй като е доста добре запазена ,после и е последната Leica правена ,по старите стандарти - изпипана ,тоест без компромис ,без пластмасови разни магийки по нея ,всичко е гравирано а не щамповано ,made in germany пък и доколкото си спомням каквото четох наскоро има само 30000 произведени ,иначе и тя си мери TTL ,има си спот ...абе общо взето ,като се разрових из нет-а по скъпо върви от Leica M6 ,при условие че са еднакво запазени ,а тези Leica M6 може да са правени навсякъде по света ,то точно заради Leica M5 се изнася производствто извън Germany или поне така се споменава ,иначе гледам има по 1200US$ Leica M6 доста често в B&H или Adorama .та затова де ....[smilie6]

Автор: kkaammii   
Дата:   18-11-04 15:43

Бони казвай БЪРЗООО!!!

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   18-11-04 16:07

Обективите от типа 45 мм/за лайка формат...65 мм. за 6/6, са едни междинни и по-редки. Водят се за нормални,т.е. не деформират перспективата. Ползват се преди всичко за интериор и отчасти архитектура - където нямаш възможност да отстъпиш или напреднеш и крачка.И за пейзажи стават...но почти никога не слагам моя в прекалено голямата и без него чанта.За портрет хъм..точно това само ако няма друго, или правиш нещо по-завъртяно така:) Като по-малки серий, и цената им е по висока от нормалните събратя /често същата опт.схема/. 100 гр. цветен метал правят разлика в цената на джобното ножче от 5 на 10 лв., но не и в стотици долари.
Лайка М се правят САМО в Германия...но може и на битака под моста да има и китайски вече, незнам:) Пред Невски са Зоркита поне..
Горе може тези неща да са казани от някои - не съм чел всички постинги.

Автор: pinko   
Дата:   18-11-04 16:10

Ками, ама тоя никор 50/1,8 на д70 е практически неизползваем, е, за студио при контролирано осветление става.

Дата:   18-11-04 16:15

http://www.cameraquest.com/leicam4c.htm

[smilie5] [smilie19]

Автор: kkaammii   
Дата:   18-11-04 16:27

Пинко знам аз
Е ако мога да си намеря аф още по-добре но сега нямам човек от сащ пък тук ми е скъпо

а какво става с точките и запетайките не мога да разбера

Дата:   18-11-04 16:44

http://www.halfhill.com/leica1.html

Buy Canadian Leica M or ,maybe Portuguese [smilie10] ....[smilie5] [smilie5]
.....[smilie7]

Дата:   18-11-04 23:58

Up[smilie24] ,
Асансьор [smilie24]
за тези които не са си купили още Канадски Leica-и [smilie10] [smilie5] [smilie5] [smilie5] от битака под моста или китайския квартал ...[smilie6]

Автор: Георги   
Дата:   19-11-04 01:07

Buy Canadian Leica M or ,maybe Portuguese

а защо не пластмасов 300Д? [smilie10] [smilie10] [smilie18] [smilie18]

:)))))))))))))))))))))))

Дата:   19-11-04 13:32

boni kude e toia obektiv kaji de? :)

beshe nevuzmojno da napisha 'tochka' vchera ne znam zashto :)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна