Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Смешно! Най-смешните случки в които се участвали като фотографи!!!!!!!!!!!!
Автор: Lumix   
Дата:   17-11-04 20:41

....Един от големите ми гафове!
Отивам да снимам сватба на познат ....!
Малко преди церемонията в църквата...усатановявам,че батерииите
за светкавицата, които съм си купил от Подуенския пазар :-) ...
нямат сила дори да заредят светкавицата!...Някакви "резервни"
фотографи извън църкавата ми "шитнаха" 4 батерии на цени Холивуд
центъра ...:-)!Гузен правя снимки яко.../с Практика/ ....на 15 зареждане
светкавицата отказва пак! ...Вадя от джоба едно дето трудно може да се нарече
свткавица/купено от Битака за 4 лв. ...колкото 2 батерии АА/...баси спасението,
светка и до сега????!!!
..............................................................
..............................................................
Накрая една злобна/доста грозна/ булка ми казва:
-Ама защо толкова ми е дълъг носа?
-Аууу тук сум много грозна! и т.н. ...............
....................................................
Не съм очаквал печалба от това мероприятие ......но си мислех че поне филмите и
копията ще ми платят ....грънци ....А ми беше добър приятел!

Отговори на това съобщение
 Re: Смешно! Най-смешните случки в които се участвали като фотографи!!!!!!!!!!!!
Автор: solo5   
Дата:   17-11-04 21:18

[smilie5]

Автор: Lumix   
Дата:   17-11-04 21:45

Баси никой ли няма какво да разкаже нещо смешно???????????.......

Публикацията е редактирана (17-11-04 22:57)

Автор: special_k   
Дата:   18-11-04 10:25

Be ti 6to snima6 sus svetkavica v curkvata?

Автор: Anarhia   
Дата:   18-11-04 10:48

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: alex_markov   
Дата:   18-11-04 11:14

Lumix Не мога да те оставя сам в Сватбарските издънки;)
Моят случаи е от преди 15-17 години, когато снимах всички приятели по сватбите им, но ми писна и започнах да давам заден, ама можеш ли да откажеш на Много добър приятел - нави ме и отивам аз (последната сватба!) с Зенит и светкавица (руска) и на подписването съм ЕДИНСТВЕНИЯТ фотограф и ЕСТЕСТВЕНО забравям дребният факт че зенита синхронизира със светкавицата само на скорост 30 (или 60 не помня вече...) и снимам на друга скорост [smilie8] Усещам се по някое време ама хората от подписването си имат само фрагменти - защото заенита е с бягащ затвор и като не е в синхрон светкавицата светва в някое положение на затвора и получаваме част от кадъра (с добрео качество - сравнително;) на мен тогава не ми беше смешно (въпреки че хората го приеха Философски и не преиграваха свтбата;) но си мисля че сегашният читател би го намерил за меко казано забавно
Хумор един вид
Поздрави

Публикацията е редактирана (18-11-04 11:17)

Автор: boni   
Дата:   18-11-04 11:21

Като сме я подкарали на тема сватби :))
Преди 10 г и аз така снимах на приятелски начала сватбата на един приятел.
Бях с Минолта XG9 и някъде по средата на мероприятието едно хлапе ме бутна,Минолтата се удари леко в една стена и спря да работи :))
Затворът се отваряше но не искаше да се затваря ...
Добре че чичо ми беше наоколо го пратих да си донесе Зенита (Зенит Е) та продължих с него
Накрая се оказа ,че със стария механичен Зенит снимките са станали по-добре отколкото с Минолтата

Автор: zdimitrov   
Дата:   18-11-04 11:30

Запалих се по фотографията 90-та година. Тогава и баща ми ми разреши да ползвам неговия зенит. Бях на 14 тогава. Голямо шоу ставаше по купони и рожденни дни. Почти нямаше събитие което да не отбележа на лента (черно/бяла). Проявявах си лентите в банята, старателно затъмнена. Изваждам аз поредната лента от фотоапарата, приготвям всичко необходимо и предпупреждавам всички в къщи че банята не се използва по предназначение!!! В тъмното вече съм извадил лентата и я навивам на спиралата (така ли се казваше спиралната макара на която се навиваше лентата? ) за да я проявявам. В най-неподходящия момент осветлението в банята светва а аз изревавам като животно от вътре [smilie18]. Оказа се че майка ми е забравила за банята и се е засилила смело да влиза. Естествено цялата лента се освети. По-късно се слагаха и надписи на вратата ... случката не се повтори, но пък и скоро след това зенита си замина (скъса се пердето и така не го занесохме на ремонт). Трябва поне остатъците от апарата да намеря ако не друго поне заради обектива.

Публикацията е редактирана (18-11-04 11:32)

Автор: sp   
Дата:   18-11-04 11:40

[smilie18]

някой дали ще излезе със случка снимане на сватба с капачка на обектива [smilie18]

Автор: boni   
Дата:   18-11-04 11:44

Е ,това е възможно само с определен тип апарати..
Както и случаи със смяна 8 да се изснимат повече от 30 кадъра един върху друг ,щото няма кой да се сети ,че филма трябва да се превърта отделно от зареждането на затвора все пак ...

Автор: emsago   
Дата:   18-11-04 12:29

az lichno njamam smeshna sluchka, no predi njakolko meseca hodih s edna lodka na tarsja delfini... bjah si vzela edno ednodnevno aparatche za da pravja snimki pod voda. kogato se pojaviha delfinite, me hvana shubeto da se gmurna, i dadah aparatcheto na sobstvenika na lodkata, koito beshe profesionalen fotograf, da mi shtrakne njakolko snimki. recheno-storeno. edvam dochakah na drugija den da gi projavja i kvo gledam?! delfinite pridobili negovijat obraz... [smilie5] toi darjal aparatcheto obratno, i vmesto da snima delfinite, si snimal nego... pochti kato da snimash svadba s kapachka na obektiva [smilie18]

Автор: RossN   
Дата:   18-11-04 12:36

brawos!!!! towa be6e dobro izkazwane[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: n1x0n   
Дата:   18-11-04 12:43

Това с делфините беше добро!!! :-))

Мен пък ме 89 ме гониха от охраната на Тато по Боянските поляни, щото на няква бабка статива ми със Practica MTL5 и 135/2,8 отгоре й заприличал на снайпер, като го нося.
Добре че и на пичовете им стана забавно...

Автор: sp   
Дата:   18-11-04 12:49

[smilie18] [smilie18] [smilie18]
emsago, истинско про ще да е бил фотографа [smilie18]

n1x0n, [smilie24] [smilie18]

Автор: emsago   
Дата:   18-11-04 12:52

mi javno nikoga ne e darjal ednonevka v racete si :D i ne znae koe e otpred, koe otzad [smilie18]

Автор: Lyubie   
Дата:   18-11-04 13:01

А нас двамата с FALCON в Гюешево ни задържаха от гранична полиция, защото жителите им съобщили за някакви подозрителни, които тичат на прибежки и залягат. Ние просто преследвахме една от големите грабливи птици, тичахме след нея и залягахме в разораните ниви да се прикрием. По едно време гледаме спират някакви УАЗ-ки и от тях изскачат едни разпасани войници с още незавързани кубинки. Искаха да ни карат в управлението в Кюстендил. Добре, че докато ни водеха по улицата срещнахме една позната, та ни отърва жената. В следващите дни преди да снимаме отивахме в управлението да ги предупредим, че излизаме "на лов".

Публикацията е редактирана (18-11-04 13:09)

Автор: alex_markov   
Дата:   18-11-04 13:42

бони - със смяна съм правил снимки на хора по бански на ски писта - просто единият кадър беше от лятото другият от зимата но никои не беше превъртял кадъра на филма...

Автор: volokin   
Дата:   18-11-04 13:57

...сигурно се е опитвал да гледа през обектива [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: volokin   
Дата:   18-11-04 14:04

аз пък имам един познат, които една лента непроявена от около 7 години я сложил отново в апаратчето, при това хората отивали в Амстердам и разчитали на него да купи филми, та той явно решил да спести и извадил тази лента, която сигурно някога пак спестил [smilie18] [smilie18] [smilie18] като не я проявил....
Та на лентата след като извадиха снимките Аз и той се виждаме на някой от снимките като ангели небесни, надничащи от облаците, та когато снимащият, този път друг мой приятел взел снимките, не можал да повярва, мене уж ме нямало в Амстердам, пък съм на всеки кадар, при това в странно облекло (предният път беше снимано на един кастинг за филм), при това надничайки от облаците, получиха се уникални снимки, от Амстердам няма много ама двойни експозиции точно 36 броя [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: ObiOneCenobi   
Дата:   18-11-04 14:11

Истинска случка:
Влиза една бабичка във фотоателие и иска снимка.Поканват я на столчето - тя сяда ,
повдига съответния брой фусти нагоре,смъква
чорап надолу и казва:
-Искам снимка на коляното!

Автор: photoforce   
Дата:   18-11-04 15:38

[smilie18]

Автор: svetalcho   
Дата:   18-11-04 17:17

на мене пък най-редовният номер ми е да си забравя включена самоснимачката...снимам се с някакви приятели да речем и след това тръгвам да снимам някакъв пейзаж и чувам познатото бипкане....после се опитвам да стоя 12 сек без да мърдам[smilie5]

Автор: SanniE   
Дата:   18-11-04 17:30

az puk kato bqh na zvuk i svetlina v turnovo s gadjeto <canon rebel 6.2 mgpix> i dvamata 6trakame si nie zvuk i svetlina i po edno vreme nqkakvi cigani po4vat mele...re6avame da gi snimame i na 3-4 kadur edin ot tumbata ni vijda......malii pianska istoria........i nai-lo6oto trugna kum men a sled nego vsi4ki ....ako znaete kakuv run be6e do 4engetata koito bqha na kraq na ulicata ne pitaite...edvam se spasihme....[shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Автор: joy04   
Дата:   18-11-04 18:12

Е, това с капачката го направих при първото си снимане - изщраках с удоволствие цял филм[smilie11]То не че сега излизат по-добри, но поне има нещо[smilie25]

Автор: dch37   
Дата:   18-11-04 18:16

hehehe sluchwalo mi see predi mnogo godini da izsnimam celi lenti (na pohodno iz rodopite) s edna skapana skina ot bitaka i nakraia da se oka#e che zapcheto koeto triabwa da dwi#i lentata ne e hwanalo i wsichkite lenti prazni kato glawata mi.... sega s digitala po-dobre :) pone wi#dash kakwa si ia oklepal na momenta :)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна