Автор: volokin
Дата: 17-11-04 11:41
аз доколкото съм чел в немските списания, Кулпикс 5400 е най-добрия апарат в класа си. От всичко с което съм си играл по магазините, наистина това си е за мен най-доброто, щото първо много по-удобен от кой да е Г на Канон, гумиран, т.е. трудно да го изтърве човек, ергономичен, а като качество на картината го дават изобщо най-добър. Сега като гледам в е-бай установявам, че на този апарат не му пада цената, за разлика от Кулпикс 5700, т.е. той на старо си върви около 400-450 евро, цена с 50-70 по-евтина от тази в магазините (ако въобще може да се намери някъде).А и беше единствения с толкова широк обектив. Апарата е сравнително компактен (останалите с формат на цигарена кутия или кредитна карта изобщо не ги смятам за апарати, това са си играчки които могат да правят снимки за семейния албум). Не ми е ясно само, защо този апарат в България не стана толкова популярен?
Относно оптиката, ми Лайка-Панасоник като им гледам апарата може да е много хубав, но не бих го нарекъл с тоя китют отпред компактен, а и като се има предвид, че и матрицата им е много малка, какво остава за малко по-голяма матрица.
Явно Никон не искат да направят такова нещо като Лайка, щото ще оскъпят апаратчето и ще нарушат компактността му.
|
|