Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 DMC FZ 10 & Canon A 95
Автор: gorba4ov   
Дата:   15-11-04 15:03

Мой познат е в затруднено положение /дилема :)) кой от двата апарата да си вземе.... Лично по мое мнение, независимо от малко по-високата цена Панасоника е по-добрия избор заради оптичния стабилизатор и зуума.... Малко повече пиксели, Лайка оптика.... На другата страна са подвижния дисплей и марката Сanon.... Помагайте, който има наблюдения.... Апаратът ще се използва за любителски снимки....

Публикацията е редактирана (16-11-04 11:17)

Отговори на това съобщение
 Re: DMC FZ 3 vs. Canon A-95
Дата:   15-11-04 15:05

Корекция, Панасоник-а е FZ 10, sorry....

Публикацията е редактирана (15-11-04 16:36)

Re: DMC FZ 3 vs. Canon A-95
Автор: snake79   
Дата:   15-11-04 16:31

FZ20 razbira se !!!

Na canon A95 osven tova nqma kak da mu slojish vanshna svetkavica.

Abe te sa v savsem razlichen klas tia aparati.

Vij da sravnqvash Canon G6 s Panasonic FZ20 razbiram.Ama daje i togava kato gledam kakvo pishe navsqkade pak FZ20-kata bie.

Re: DMC FZ 10 vs. Canon A 95
Автор: alex_markov   
Дата:   15-11-04 17:06

До сега съм имал 5-6 Канона (С40-45-50-55, Г1, Про1...) страхотни снимки, добри апарати но бавно фокоюусират, имам сега ФЗ20 бърз, страхотен ЗУМ, стабилизатор, силна светкавица, леко шумен (не повече от другите 5МП апарати с този размер матрици!) Според мен за сега НАЙ-доброто в своя ценови клас (мое мнение)

Автор: kirilius   
Дата:   15-11-04 17:11

Тези апарати са в различни класове и не могат да се сравняват. Аз имам Панасоник ФЗ20 и съм много доволен от него. Канонът обаче е доста по-компактен. Ако на човекът му трябва компактен апарат, дето да си го носи в джоба - Канон. Инак - Панасоник-а.

Автор: georgie   
Дата:   15-11-04 17:11

snake79,razrovi se v Neta ima pone 5 modela van6ni svetkavici za A95 :)

Автор: Travis   
Дата:   15-11-04 17:29

Abe iavno nikoi ne shte da chue petela. Ne iskam da obidia nikogo (ili nikoia kamera), ama celia toia klas EVFta veche e patnik.

Smisala na "prosumer" kamerite - ot Coolpix 950 do Sony 828 beshe da cica pari ot zamojnite zapadniaci koito ne iskaha da skachat poveche ot 1000$ za kamera kogato DSLRite biaha 3-4 pati po tolkova (i Coolpix 900, i Sony izlizaha na ceni okolo 999$). Sega DSLRite sa 999$, i tia igrachki postepenno shte otpadnat.Az lichno ne haresam EVF, za men si e videokamera za edinichni snimki - t.e. ne moga da svikna da niamam visior; no tova si e moe mnenie.

Ako imash 700-800$ da davash za cifrov aparat, koito do 2-3 godini shte si zagubi cenata minimum napolovina (vij D1x), vzemi si DSLR. Ako iskash da imash aparat s 90% ot funkciite na tezi na 30% ot cenata, vzemi si Powershot A60, A75 ili koito se prodava v momenta za 400-500lv. Taka ili inache, toi e konsumativ i se izharchva za 3-4 godini max. Neka niakoi si spomni Nov 2000 kakvi biaha cifrovite kameri i kolko struvaha.

Ta vsichki tia prikazki za Leica optika, podvijen displei sa mi malko smeshni.

Дата:   15-11-04 18:46

Кой е този DSLR за 999$? Travis, давам ти утре сутрин до 11.00, където кажеш из страната за един 10д или 20д или д70 999$..OK?

Дата:   16-11-04 09:47

Никой ли няма впечатления от DMC FZ10 и А 95...???

Автор: komrad   
Дата:   16-11-04 10:17

[offtopic]
300d e pod 1000$ daje.
[/offtopic]

Re: DMC FZ 10 & Canon A 95
Автор: ognyan   
Дата:   16-11-04 10:31

gorba4ov az imam A80.
A95 e s malko po goliam displei s po goliama razdelitelna sposobnost.Klipovete sa po dobri.Drugo ne znam.
FZ10 ne sum go vijdal na jivo daje.No bi triabvalo da e po dobur.Po goliam zoom,stabilizator i drugo...ne znam:)
Nishto ne ti pomagam,ama da se obadia i az:)

Дата:   16-11-04 11:20

UP[smilie24] следобед ще ходим да пазарим в техномаркет-а, поне един коментар.....[smile] [smile]

Автор: ognyan   
Дата:   16-11-04 12:12

gorba4ov obadi se na boni.

Дата:   16-11-04 12:35

Travis, никак не съм съгласен с теб.

От това, което си написал излиза, че всички хора по света копнеят да имат DSLR и само парите са ги спирали до сега да си купят такова нещо.
Това е несериозно.

Всички знаем, че в ръцете на майстор с DSLR стават най-хубави снимките. Да - но на каква цена? Освен обективите, дето ще трябва да си ги купи човек отделно от онези 999$, има и нефинансова цена: 100 кила обемиста чанта пълна с разни неща, дето трябва да се сглобяват и мъкнат постоянно.

Тук работата опира до потребности. Има хора, за които компактността е по-важна от супер-хипер-мега качеството на картината. Има хора, на които не им пука за принтове метър на два. Има хора, които искат прилично качество без излишни усложнения.

Ето за такива хора са гореспоменатите камери.

Аз например не искам да имам DSLR. По-ме кефи да имам апарат, който да не се налага да сглобявам преди да щракна. [smilie5]
Освен това най-често снимам из планините и предпочитам апаратът ми да е по-лек.
Не си вадя хляба със снимане и качеството, което ми дава ФЗ20 ме задоволява.

Автор: boni   
Дата:   16-11-04 13:21

gorbachov da beshe napisal v tarsachkata FZ10 ,shteshe da ti izleznat edin kup temi,sravnenia i t.n.
napishi FZ10 vs F717 i cheti

Дата:   16-11-04 14:31

Благодаря на всички...Бони - четох всичко, но за А 95 нямах информация..... Както и да е, моят познат се спря на Панасоник-а, така че след известно време ще мога и аз да го тествам и коментирам.....

Ami vij togava
Дата:   16-11-04 16:53

Vzemi tvoia FZ20, koito nov e nad 1000lv. i go sravni s edin Powerhsot...aide 70 - koito e maaaaax 600.

Kaji mi s kakvo edin FZ go prevazhojda

-Megapixelite - ami za web i 9x16 i dvata sa ednakvi

-Zooma - ami A70 shte snima i shte kropne

-Bateriite - ami onzi e s AA.

-Kompaknostta - onzi e po-malak

Shte ti kaja spored men s kakvo A70 e po-dobar

-Ako po tia planini go iztarvesh - shte si kupish nov

-Tai kato e po-evtin, sas sashtite pari shte go smenish po-skoro - za 4,5 ili kolkoto megapixeli. V ciforvite kameri nai-dobrata e nai-novata.

Taka mislia az - ako ne iskash DSLR, vzemi si istinska sapunerka, a ne parfumirana.

Дата:   16-11-04 17:23

Да,а най-добре си вземо мустек 2 интерполирани мегапиксела и без зум и парфюмерии и после ще си кропваш и готово

Автор: stoevmobile   
Дата:   16-11-04 17:35

Boni,
не обиждай на апаратче[smile]
3.1 интерполирани + макро режим [smilie18] [smilie18] [smilie18] [beer]

https://photo-forum.net/static/forum/2011-12/hnir6809.JPG
http://img.photobucket.com/albums/v203/Stoevmobile/moved/Mustek.jpg

Автор: rudy   
Дата:   16-11-04 18:40

Абе Стоев, преди време беше качил една снимка на канонче и никонче с мобифонче - май се справя по-добре от Mustek-a?

Дата:   16-11-04 20:09

Travis, А70 е супер апаратче, ама бленда 2.8 в целия диапазон на вариото и оптичния стабилизатор са доста съществени разлики в полза на FZ20. [cool]

Автор: stoevmobile   
Дата:   16-11-04 22:55

rudy,
мустека е със статив, както виждаш [beer]

Dobre
Дата:   16-11-04 23:11

Blenda 2.8 + stabilizator ...koga shte mi potriabvat???...triabva da e...mnoooogo tamno i da ne moga da polzvam svekavica... i opora...xmm, da snimam v teatara ot raka???...ili vecher bez stativ??????

Ne moga da se setia za mnogo situcaii v koito svetlia obektiv i stabilizatora da mi reshavat kadara. Shte napompam ISOto parvo, shte si potarsia opora...tova koeto mi reshava kadara sa palnia rachen kontrol, barzia spusak (i dvete go niamat), svetlia visior. Kak shte snimash neshto koeto ne vijdash iasno:)

Ne kazvam che sa hubavata optika i IS sa nenujni, naprotiv - ako si izbirah koito ot dvete da mi PODARIAT sigurno bih vzel Lumixa. No ne priemam che te oskapiavat kamerata dvoino i troino.

[smilie7]

Дата:   16-11-04 23:26

Стабилизатора играе основна роля не само при снимки на тъмно ,но и при снимки дори със скорости от порядъка на 1/60 или дори 1/125,когато си мислим ,че не влияе треперенето на ръката.
Дори и при 1/250 понякога има съществена разлика в резкостта когато се снима със и без стабилизатор....
Особено голяма роля играе стабилизатора при снимане с макс зум и скорости под 1/400 !!!

Автор: rudy   
Дата:   16-11-04 23:35

Stoev,

доста скъп статив - TOSHIBA ако не се лъжа?

първа  назад  1  2     всички  напред  последна