Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Относно крайния резултат...
Автор: Rebellious   
Дата:   15-11-04 23:26

Страшно ми допадна казаното от Бони за "проявяването на негатива" в РАУ конвертора.Така поне на фаза негатив ,поредното фотостудио не ти оаква идеята още в зародиш.Обаче...идва момента ,когато трябва и да печаташ някъде.И там нещата се осират или в най-добрия случай разчиташ на късмет и по-малко нерви.
Та,въпроса ми е има ли някой повече опит с фотопринтерите за да сподели мнение?Естествено е,че обикновения нашенец,дори и такъв "играчколюбец" като много от нас,все пак не може да си позволи безкрайни харчлъци и все донякъде има спирачки за да скача на А3 принтери и т.н. за персонална употреба.Все пак,като е фото принтер,нека на първо място да стои фотокачеството му,а не там разните флинтифлюшки като екранчета,кардслотове и тем подобни простотии ,правени за кончета-гончета с капачета ,но и кесийки.

Отговори на това съобщение
 Re: Относно крайния резултат...
Автор: Ivan_A   
Дата:   15-11-04 23:35

От две години не съм имал никакъв проблем с качествено копиране на снимки от файлове - копирам само във ФотоПинк-Пловдив, без никакви корекции, но файлът е обработен за конкретния размер и мониторът ми е калибриран.
Може да е случайно, но е добра случайност - каквото е на екрана ми, такова е на снимката.
Нямам опит с други машини.

Автор: pehata   
Дата:   15-11-04 23:58

На колко да си калибрирам монитора, че да ми излизат 1:1 или то си зависи от фотото?

Автор: Junior   
Дата:   16-11-04 00:49

ми калибрирай си го на 30 евро... иначе няма гаранция...

Автор: solo5   
Дата:   16-11-04 08:02

[smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: sp   
Дата:   16-11-04 08:09

а някой ще проясни ли за незнаещите какво е калибриран монитор? [smilie11]

Автор: stoevmobile   
Дата:   16-11-04 08:28

виж у хелпа на фотошопа кво пишат за gamma :)
те и тук

Автор: stoevmobile   
Дата:   16-11-04 08:31

то моят е един калибриран.........[beer]

Дата:   16-11-04 09:03

Абе ставаше реч за фотопринтер и има ли някой идея за нещо наистина добро дето да е за персонална употреба до А4.За да поясня-играчките там са три -Епсон,Канон или HP.Та кое точно и кой модел?Ако не,просто нека не става поредната кашавица от приказчици не по темата.Моля Ви!

Автор: Ivan_A   
Дата:   16-11-04 09:17

Ами като не искаш А3, реших, че не искаш принтер - sorry, че не разбрах за какво става реч!
http://www.luminous-landscape.com/reviews/printers/epson-r800.shtml - виж това, защото имам опит с Epson 1290 - отличен, но А3, а това е по-добро, по-евтино и не е А3.

Но какъвто и да е принтерът, без добър, калибриран монитор - качество невъзможно.

И Qimage! За принтер - страхотна е - не се шегувам.

Публикацията е редактирана (16-11-04 09:20)

Автор: volokin   
Дата:   16-11-04 12:38

според мен най-доброто са HP![smilie24] [smilie24]
И макар да не обичам думичката ''най-'' все пак това е фирмата която има много голям опит с тази техника.
Рекорда на малки капчици в пиколитри го държат Епсон, но това не е всичко.
Разделителната способност давана в точки на инч е винаги 300, останалото е просто кратно на 300 което значи колко големини на капчиците имаш, така че не се лъжи по тази характеристика, т.е. ако имаш да речем 1200 точки на инч, това ще рече че имаш 300 с 4 големини на какпката. Естествено това е от голямо значение, но зависи от хартията, зависи от мастилата и т.н.
Аз лично съм печатал на HP серията 710, и повечето от 900 (в момента имам 970 CXi) i съм много доволен.
По принцип е добре колкото повече мастила имаш, т.е. 6, 7 а някой и с 8, щото като ти свърши едното да не хвърляш другите.
Кое им е хубаво на HP, ми всеки път сменяйки мастилото му сменяш и главата (естествено цената и е включена в тази на мастилото), което някой виждат като недостатък, но аз лично след като знам какво е да ти засъхне главата и всеки път като трябва да печаташ тестов лист за да видиш дали не ти е запушена някоя дюза, мисля бързо наваксваш в цената, а при това Епсон не са толкова по-евтини, напротив!
Та така, някога започнах с Епсон, днес друго освен HP не искам да видя.
Канон? Имат добри принтери, но повече не мога да ти кажа. [shtrak]

П.п. досега в приблизително 8-годишен стаж с HP принтери не съм имал случай при който да ми се запуше дюза или изобщо някакъв проблем от какъвто и род (нещо което не мога да кажа за Епсон)

Публикацията е редактирана (16-11-04 12:41)

Автор: asahi   
Дата:   16-11-04 14:51

Волокин, нашего брата ръга менте мастила в главите и печата на no name хартии. Какъв color managment, какво качество.

Четем само в краен случай! И мразим Гугъл.

Дата:   16-11-04 15:12

Нашево брата [smilie11] [smilie11]
Добре де няма ли оригинални мастила на ХП в България?
Щото и аз един път се пробвах и печатах с мастило на Пеликан, ама не може да се мери на това на ХП-то.
Или казваш и на оригиналното мастило не му се знае оригиналността [smilie18] [smilie18] [smilie18] [shtrak]

Автор: asahi   
Дата:   16-11-04 15:52

Има, ама ментето е по-ефтино.
Знаеш поговорките за ефтиното, дето после излиза скъпо, ама...

Дата:   16-11-04 16:02

[smilie3][smilie3] [smilie3] [smilie3] [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Автор: Canon   
Дата:   16-11-04 19:56

Ми не знам за по новите HP
Последния HP ми беше 1200c до 1997, течеше където си искаше самопроизволно. Успокоиха ме от HP сервиза че цената им е $70 / час ?
Благодарих им и оттогава съм със ЕПСОН 1520 A3+
Оттогава само един път е запушвал дюзи, за 30 мин. почистване с някаква химия в мастилницата и това е.
Само с оригинални на Епсон мастила, ама вече всичко му е протрито из него, но никога НЕ Е ОТВАРЯН И НЕ Е ХОДИЛ ПО СЕРВИЗИ за $70 /час.
Поне 100 комплекта мастилници е издухал.
Напоследък съм на менте (за масова работа) но е отскоро.
Стратегията на HP е принтера да устиска гаранцията - в Габрово имаше случай за някакви HP (два) дефектирали една седмица след изтичане а гаранцията си.
Погледни из темите имаше коментар за запушени дюзи и се ориентирай там.
И ако искаш качество, забрави ментето - За това asahi и volokin са много прави.

Дата:   16-11-04 23:09

Явно трябва да дообясня проблема си.Имам НР 959с.За текст-печата страхотно.Има си и фототрей за
10/15 снимки за домашни албумчета,фоторет 3 и 2400/1200 разделителна способност.Но какво става на практика?Отскоро се опитвам да принтирам на него файловете си ,получени от Оли 8080 ,правени в РАУ формат и обработени в 16 бита на канал без конверсиа до джепег.Директно.Монитора е от висок клас-Филипс 109Р4 и е калибриран както трябва за тази цел,така че няма изненади в цветопредаването.Проблемът е точно при въпроизвеждането на човешката кожа.Зърнисто,нееднородно,сякаш напръскано с духалка .А при малките -10/15 отпечатъци е направо ужас!При А4 по-бива,но и там е зле.Затова и искам съвета ви! 10Х благодаря предварително!

Автор: jumbo   
Дата:   16-11-04 23:13

това с калибрирания монитор не е много голяма гаранция
излизат добре ако нямаш преобладаващ голям конфликтен цвят
например на мен една снимка дето е снимана на червена плюшена завеса не могат да и я изкопират и толкова
нарочно съм пробвал в около 6 ателиета.....[smilie4]

първа  назад  1     всички  напред  последна