Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 SOS!!!
Автор: pehata   
Дата:   15-11-04 16:13

Кажете, моля ви, едно фото в София, където да изкарват от негатив КАЧЕСТВЕНИ СНИМКИ, без предварително да им казваш, че искаш ТОЧНИ ЦВЕТОВЕ.

Щото ситуацията много ми напомня на една серия на Фолти Тауърс: На един му сервират сурова пуйка (само дето нямаше пера). Той вика сервитьора и му казва възмутен "Пуйката ми е сурова!", а келнерът много учуден "Ама вие печена ли я искахте?!?"
[smilie9] [smilie9] [smilie9]

Отговори на това съобщение
 Re: SOS!!!
Автор: boni   
Дата:   15-11-04 16:16

Tva e osnovnia problem akto snimash na film i ako niamash vazmojnost sam da si obrabotvash snimkite...LOTARIA

Автор: Ninety   
Дата:   15-11-04 16:20

Няма такова фото!!! За жалост.

Дата:   15-11-04 16:26

Ми аз едно време си копирах в банята с един Крокус, ама с голям зор докарвах цветовете - то бяха проби, то бяха нерви...

Вие вашите сами ли си ги копирате? И с каква техника?

Дата:   15-11-04 16:27

Абе поне филмите си ги проявявам сам - в РАВ конвертора

Дата:   15-11-04 16:30

:)

Автор: stoevmobile   
Дата:   15-11-04 16:50

[smilie18] [smilie18] [smilie18]
boni, абе има ли плъгин за 7.0 версията на сопата, дето гледа рав-ове?
имам получени у мейл такива, не мога да ги отворя...

Дата:   15-11-04 16:56

chuvah che ima ,ama ne sum siguren
vij v saita na adobe nai-dobre

Автор: koliovite   
Дата:   15-11-04 17:13

Бони ти го е казал. Няма такова фото. Известно време обикалях като гламав, като остана доволен от някое фото ходя няколко пъти. В най-добрия случай се наакват на 3-ия, 4-тия, другите по-рано. Най-страшно става като си харесам някоя снимка и реша, че искам по-голямо копие. Случвало ми се е да я повтарят по 4-5 пъти и да немогат да я изкарат като първия път. Трагедия и то на места където имат претенции. В махленските фотаджийници, нещата са извън всякакъв контрол. Напоследък снимам предимно позитив и се замислям как да мина към цифрово и без това си сканирам филмите и едва след това печатам каквото ми хареса или го държа на файлове.

Лошото е, че в ценовия клас, който мога да си позволя, нищо не ме грабва.

Автор: kirilius   
Дата:   15-11-04 17:36

Тъй е то: за да си сигурен (почти) в резултатите:
1) Цифров апарат
2) Правиш си сам корекциите
3) Във фотото казваш: "БЕЗ корекции"

Иначе от ленти по-рано добре ги вадеха на Попа на спирката - до арабите. Само дето не можеш да разчиташ на повтаряемост в резултатите [smilie9]

Това, че образът подлежи на интерпретация е предимство на лентата, но като стане дума за вадене на копия (в някое фото) е само източник на нерви и главоболия (+време +пари)

Освен това не е задължително първото копие да е "най-добро". Може като дадеш лентата втория път да ти нагласят машината по-добре... Абе въобще: цифров!
[smilie7]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   15-11-04 17:49

pehata - с Крокуса в банята, със 3х11 субтрактивни филтри (или цветната му глава)+ фотосмрад FOMA предполагам...надали ще докараш нещо поне близко до това, което правят и в най-забутания минилаб! Така, че давай смело на тях.
Доброто ръчно копиране изисква скъпа техника на адитивен принцип и полуавтоматизирана, също полуавтоматизирана машина с малък капацитет за обработката - а това са много пари. Отделно, че химията и форматната хартия за ръчна работа е в пъти по-скъпа и се внася по поръчка, и себестоиността на снимките съответно надхвърля доста на тези от минилаб.
А за да ти направят отстъпка в цената в минилабн, и дори сам да си определяш зад машината филтрацията, експонацията, зоом...пробите и т.н. трябва да им носиш /или да си им носил/ много равни /добре експонирани/ филми, от които да са правят снимките без опис - наред. Тогава ще ти предложат и отстъпка..и ще ти копират както искаш на каквато щеш хартия, та ако искаш може и сам да си определяш филтрацията - когато си правиш нещо за себе си..и това не за друго, а защото има конкуренция при тях.
Явно ситуацията у нас с минилабовете е такава, не само, че често повечето от операторите са недотам грамотни, а и защото просто цените не са високи - конкуренция...а повечето потребители си се радват на снимките - масовия потребител - не фотолюбителя, макар и с петна от избелител по тях, и лошо копирани. Българина не е взискателен клиент за евтиното, така сме научени - по-добре купи стара хартия, задръж разтвора повече...постигаш по-ниска цена.
В София има доста места, където добре ще ти направят снимките, но в провинцията дето някои е монополист и без това за региона...явно е по-трудничко.

Автор: koliovite   
Дата:   15-11-04 18:18

И къде са тези места, че да ги пробвам ако вече не съм. :-))

Автор: Pehata   
Дата:   15-11-04 18:24

Копирах с хартия на Кодак и Фуджи - бях си купил малко от едно фото. С изпросени отработени (дет са за изхвърляне) проявител и избелител. И резултатите бяха дори по-добри от кварталната минилаб. Ама голама играчка си е...[cool]
Кажи ми адрес на някое фото от тези, за които говориш, моля. Плийс.

Автор: sp   
Дата:   15-11-04 19:21

еми като не ти ги изкарат както искаш, отиваш и им казваш че качеството е крайно незадоволително и ти ги изкарват бързо бързо както искаш [smile]

и аз оня ден дадох да ми изкарват едни снимки, взех ги вчера и гледам черно белите снимки с някакви розови отенъци?пф!? викам няма да оставя нещата така и ми ги изкараха всичките снимки на ново веднага точно тъй катк си ги исках... [smilie19]

пс: снимките бяха от дигитален носител...

Автор: GuruMMX   
Дата:   15-11-04 19:26

heh, z akvo mislish horata davat po edna torba pari za cifrova technika? :)

pisnalo im e ot maloumnici!!!
za jalost e taka navsjakude..
horata plachat i v USA i v RSA i v UK.. navsjakude!!!

[beer] [shtrak]

Автор: cooler   
Дата:   15-11-04 21:26

Koliovite kaza: Бони ти го е казал. Няма такова фото. Известно време обикалях като гламав, като остана доволен от някое фото ходя няколко пъти. В най-добрия случай се наакват на 3-ия, 4-тия, другите по-рано. Най-страшно става като си харесам някоя снимка и реша, че искам по-голямо копие. Случвало ми се е да я повтарят по 4-5 пъти и да немогат да я изкарат като първия път. Трагедия и то на места където имат претенции. В махленските фотаджийници, нещата са извън всякакъв контрол. Напоследък снимам предимно позитив и се замислям как да мина към цифрово и без това си сканирам филмите и едва след това печатам каквото ми хареса или го държа на файлове.
E tova e.Poniakoga popadam na niakoi sravnitelno dobur minilab ama obshto vzeto pai se!!!

Автор: lubo_fan   
Дата:   16-11-04 09:58

Peha,

намира се на ул."11 август" - тръгваш от "ВАСИЛ ЛЕВСКИ" по "ДОНДУКОВ" посока към ЦУМ! Не първата, а втората пряка в ляво! Вървиш малко и ще видиша отдясната страна емблеми на АГФА и ФУДЖИ! ФОТО - МЕРИ!

---------------------------------------------
ДОНДУКОВ

------------------- --- --------
I 1I I Д I I I
I 1I I У I I Л I
I аI I Н I I Е I
Т I вI I А I I В I
У I гI I В I I С I
К у К
с И
т

Автор: lubo_fan   
Дата:   16-11-04 09:59

Съжалявам - тия символи бяха нещо като карта, ама не стана!
Фото - МЕРИ!
КАжи много поздрави от Ангелов! Ще се зарадват хората! Гарантирам за тях!
Вече 8 години там си вадя снимкте

Дата:   16-11-04 17:36

Мерси много, lubo_fan! Ще го пробвам.
Моби Дик, твоето също ли е там?
Но ако още веднъж ми ги изкарат с такова отклонение на цветовете, ще се самоубия (или по-добре да убия някой друг, как мислите?).

Публикацията е редактирана (16-11-04 18:39)

първа  назад  1     всички  напред  последна