Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Въпрос към Никонци
Автор: asklep   
Дата:   10-11-04 17:20

Имам Nikon N75 моля бихте ли ми обяснили ако му купя батериен пакет -бустер както му викате с какво ще се подобри или улесни работата му моята и неговата ,не мога да намеря в нета как се слага такова нещо как изглежда ергономично лие има ли хубав дизайн само отделно виждам снимки на пакетното у-во.[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос към Никонци
Автор: volokin   
Дата:   10-11-04 17:48

MB 18, се казва чудото. Основното което ти дава е че работи с нормални батерии тип АА 1.5 В. което значи че може и зарядни. Второто предимство е, че има спусък и във вертикално положение, трето предимство, апарата става леко ''по-мощен'', т.е. по-тежките обективи ги върти малко по-бързо. това е !Как се слага си пише на упътването и е добре нарисувано, едва ли има някой който да не може да го разбере.....

Дата:   10-11-04 18:21

Изпуснах да попитам слагането на M18 изключва ли необходимостта от двете батерии CR2 които са доста скъпички и не карат дълго ?

Автор: Smahi   
Дата:   10-11-04 18:59

da izkliu4wa go....slaganeto nqma da ti e problem ne se bezpokoi...malko sa skypi4ki tiq djundjurii...oba4e...

Автор: jumbo   
Дата:   10-11-04 19:16

скъпо????? 86 лв струва и има вертикален спусък
колкото до дизайна не е върха на сладоледа личи от 100 метра че е приставка
ама дреме ти нали икономисваш от батерии а и става по-голям в ръката
за мен е по-удобно

Автор: feon   
Дата:   10-11-04 20:10

Аз имам таквоз и мога да кажа, че определено си струва!!! 1. апаратът става с около 1/3 по-голям => по-удобен. 2. няма вече cr2, а 4АА, които по моя статистика, ако са хубави, държат повече от cr2.

Успех!

https://photo-forum.net/static/forum/2006-09/mifd3655.JPG
http://highres.maxwell.com.au/images/nkn_slr_film/f75-black/f75b-mb-front.jpg

Публикацията е редактирана (10-11-04 20:14)

Автор: Travis   
Дата:   11-11-04 01:38

Amu bustera e mnogo udobno neshto, no obiknoveno e mnogo skap (1/4-1/3 ot cenata na kutiata na staro), i se namira trudno. Pravi aparata po-udoben, no i po-tejak (koeto ne vinagi e losho). Montiraneto na stativ stava po trudno osobeno ako bustera e kalpav.

Osven ako ne snimash pomnogo ikonomiata ot baterii shte ia izbiesh malko bavno. Ako mojesh da si kupish naedro fotobateriite - oshte po-bavno.

Дата:   11-11-04 07:47

Благодаря на всички за мненията [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Дата:   11-11-04 09:00

травис 86 лв е, колко скъпо е това?!?!?!?!!

Дата:   11-11-04 16:27

цената е почти като в B&H тъй че не може да се каже че е висока ,е естествено че ще е по хубаво да е 40 лева ама безплатен обяд няма както се казва [smilie7] [shtrak]

Malko smetki
Дата:   11-11-04 16:59

Eto ia Jumbo moita matematika

86x4=344lv.

N75 nov s garancia ot BH 150$, haide 200 s transporta, 200x1.6=320lv

T.e. "1/4-1/3 ot cenata na kutiata"

Fotobateria CR2 na edro ot ebay ot USA - kam 2-3$/parche za 20+ broiki, oshte 20-30$ za poshta - 80$, aide 100. S 10 komplekta shte izkaram min 200 filma (s F65 tolkova kara) - za men tova sa 2 godini.

AA akumulatorni baterii - kam 30lv komlekt, triabvat ti 2 + zariadno - kam 100v; razrejdat se sami za mmesec, iskat dostap do tok.
============================================
186lv - akumulatorni baterii + buster
130-160lv. - 2 godini fotobaterii
============================================

86lv. ne e skapo samo po sebe si, no da spestish s nego ot baterii - vijdash, malko bavno

Re: Malko smetki
Дата:   11-11-04 19:23

Не ти разбрах много сметките, но с Cr2 батерии от които едната дойде от щатите а другата купих тук изснимах 3-4 филма в продължение на може би 3 месеца и батериите паднаха в БГ всяко парче CR2 струва 7 лева на дребно това е най евтиното което съм виждал в метро попаднах и на 5 лева но бяха свършили така че зависи колко често снимаш и какво количество филми , бустера си заслужава ако имаме предвид че е равен на 6 комплекта CR2 на дребно ,ако имам грешка поправете ме [shtrak]

Автор: neuromancer   
Дата:   11-11-04 19:29

само 3-4 филма? аз снимам с Канон със СР123, изкарват към 10-15 филма, като много рядко ползвам светкавица
ама за 3-4 филма определено има смисъл от бустера

Дата:   11-11-04 19:32

И аз не знам що така едната батерия беше от B&H другата купих от Технополис ,не си спомням сроковете им на годност но не бяха извън него

Popraviam te
Дата:   11-11-04 19:50

Siguren sam che ima niakakav problem, ne moje s edin komplekt da karash 3-4 filma ako shte vseki kadar da e sas svetkavica. Na moia F65 komplekt ot litievi CR2 Duracell Photo, kupeni nadero predi poveche ot godina karat 3-4 meseca, t.e. min 20 filma. Snimkite sas svetkavica da sa mi 1/3-1/2 ot vsichkite, AF e ON prez cialoto vreme - zoomove, teleta. Po specifikacia mislia che F65 karashe 30-50 filma s edin komplekt (!). Ochevidno bateriite sa zle, 5lv. e dosta evtino.

Ako snimash po 1-2 filma na mesec bustera niama da ti spesti pochti nishto.

Дата:   11-11-04 19:50

3-4 филма ми се виждат много малко за тези батерии, ама то има батерии и батерии....
И все пак бустера е хубаво нещо, не знам как ги смятате тези сметки, ама един път бустер и един заряден чифт батерии, със сигурност струва по-евтино отколкото каквито и да е СР-батерии. хубавите СР батерии си струват парите, това е! Зарядни батерии тип АА има вече за много малко пари от порядъка на 2500 мАh [smilie24] [smilie24] . Когато човек не снима може да ги ползува за други работи, като например да си мие зъбите с ел-четката за зъби [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] или за фенерче със светодиоди, или за нещо друго, докато СР-батериите не стават за нищо [smilie23] [smilie23]
Освен това Бустера за този тип апарати ги прави по-добрестоящи в ръката, прави ги по-тежки, което не непременно е недостатък, виж за статив нещата стоят по друг начин [smilie23]

Автор: neuromancer   
Дата:   11-11-04 19:55

абе по-тежък и по-голям не ми го хвали, нали го разнасям насам-натам
като е по-тежък може би вибрациите са по-малки, ама надали ще се разбере

Автор: cristo   
Дата:   11-11-04 23:27

а бе бустура за F75 става ли за F70?
не че имам, ама понеже четох наскоро за него та и там се оплакваха от батеритие, та да попитам...

Дата:   12-11-04 02:27

Ф70 доколкото знам няма бустер. някакви измислени фирми правеха, но трудно се намират, оригинални няма.
А и случайно да греша, не съвпадат, просто са съвсем други размерите....

Дата:   12-11-04 19:08

грам не съвпада
Ф70 работи с бъбрек
а Ф75 с 2 цр 123

Автор: thor   
Дата:   13-11-04 05:01

какъвто и да е грип за батерии или не [smilie24] .пък и ако си играе човек да фокусира пак се хабят батерии ,аз имам един EOS A2e/5 и ми писна да плащам скъпи батерии ,затова и след него веднага купувам грип заедно с фотоапарата ,колкото и години да го имаш фотоапарата парите които си дал за бустера ще си ги избиеш ,пък и по лесно ще го продадеш с бустера ,та за 20лева със сигурност ще си намериш и зарядно и акумулаторни батерии на ново ,а пък на старо за още по малко ,така че само полза от финансова гледна точка ,пък и дори и да закъсаш винаги можеш да намериш AA батерии във всеки магазин ...[smilie24]
.....[smilie6]

Дата:   13-11-04 07:47

В фото нет четох мнения относно MB18 и един потребител разказваше че не е за препоръчване да се използуват акумулаторни батерии тъй като тяхния волтаж е по нисък 1.2V и бързо "падали" не знам аз ползувам за светкавицата 1600мА NiMH и вършат чудесна работа,ако някой има опит в работата на батириите с този бустер да казва ,щото съм го поръчал вече [smilie25] [shtrak]

Автор: thor   
Дата:   13-11-04 08:09

аз имам два фотоапарата и двата с такъв грип/бустер и използувам и с двата акумулаторни DURACELL ( естествено има и по хубави батерии от тези ,но за мен тези цена/качество ме устройват за работата която вършат ) от години - единствения проблем който съм срещал е когато съм забравял да заредя батериите ,но в чантичката на фотоапарата винаги имам в резерва алкални ,така че ..проблем никакъв ... е естествено като се изтощят батериите трябва да се зареждат ... само хубави работи за точно тези грипове [smilie24]
ето го единия с грип-а ...

https://photo-forum.net/static/forum/2006-09/ibjl4632.JPG
http://img.photobucket.com/albums/v364/kruos/NIKON_F80-1.jpg

[smilie6]

Дата:   13-11-04 08:18

благодаря за инфото [shtrak]

Автор: TK3C-Pyce   
Дата:   13-11-04 15:43

Ima li taka buster za Nikon F65?
Thor imash li idea v America ot kade moje da se kupi?
Ako znaesh siguren web site da moje da se kupi s credit card.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна