Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За тези които имат телескопи...
Автор: markishky   
Дата:   11-11-04 11:14

Някои клубари бяха споменавали тука, че имат телескопи. Ако искат да ги ползват, като насочват към обектите чрез координатните им кръгове /по-сериозните телескопи имат такива/ - направил съм една програмка улесняваща процедурата по намиране на обекти по координати.
Програмата показва актуално звездно време за мястото на наблюдението, изчисления според него часов ъгъл, на който се намира обекта в момента, и дисплейва делтата - височината му над небесния екватор. Има няколко полезни функцийки за симулация на местно време и звездно време за градове от други часови пояси - ако се налага. Може да се прогнозира положението на обект в бъдеще време, чрез предварително въвеждане на данните и разглеждане на резултата...

Програмката е под DOS, за да е малка, бърза, да не се нуждае от инсталация... събира се на половин дискета и дори може да работи от дискета, но по-бавно.
"Инсталацията" става като се разархивира ZIP-а от адреса по-долу и толкова. Има и "ръководство" - файл Readme.doc с описание на командите и функциите.

Можете да я свалите свободно от адрес http://geocities.com/naorozhen/StarTime.zip

Има много други програми - планетариуми, но се нуждаят от инсталация и се работи по-бавно с тях. Всъщност, който както иска...

Публикацията е редактирана (11-11-04 11:23)

Отговори на това съобщение
 Re: За тези които имат телескопи...
Автор: thor   
Дата:   11-11-04 11:25

[smilie24] жалко че не мога да се възползувам [smilie2]
но поне ще щракам по луната [smilie5]

Автор: RossN   
Дата:   11-11-04 11:33

[smilie24]

Автор: matasel   
Дата:   11-11-04 11:36

Markishky, kakav teleskop imash?

Дата:   11-11-04 13:47

Бе нещо смесено между 20% Конус, италиански, 114/500 и 80% направи си сам + телеобективи в паралел разбира се, за снимане...

Автор: zdimitrov   
Дата:   11-11-04 14:44

Маркишки, така и не каза кое е онова ателие където са те прецакали със сканирането! Иска ми се да знам тъй като съм от шумен и не искам да ме прецакат и мен ако отида там!

Ако искаш вдигни пак нагоре твоята тема и кажи кои са ония или пък пиши тука въпреки че е оффтопик.

Дата:   11-11-04 15:38

Ами ползвам услугите на 3 ателиета в Шумен и съм на принципа, докато не се издънят поне 3 пъти, да не ги сменям... по-скоро ще ти кажа къде да отидеш ако смяташ да скенираш - на Кодака на Руския най-добре, щото при другите не се знае къде носят негативите и как се скенират...
След такава издънка нищо не можеш да кажеш, освен ако не искаш да се скараш тотално с някого!

Освен това за различни задачи ходя в различни ателиета в Шумен, където съм забелязал, че правят най-добре съответните работи: най-добри цветове при копиране на едно място, най-чисто проявени филми без отпечатъци от пръсти - на друго и т.н.

Автор: zdimitrov   
Дата:   11-11-04 16:18

Благодаря много за отговора.
За сега не ми се е налагало да сканирам негативи, но мисля скоро да снимам и на лента, така че може да потрябва информацията.

Друго което възнамерявам да направя е да изкопирам една и съща дигитална снимка(2 по-вероятно) ма всички места за да видя къде копират най-добре.

Автор: RAMZE   
Дата:   11-11-04 19:42

[smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна