Автор: Mobby_Dick
Дата: 13-02-04 16:27
special_k - ти първи я предаде, и я предаваше често
peter - "И разбира се най-важното и показателно качество за един творец - да не участва в обсъждането на собствените си снимки :-)))" - Чудесно, но се задават постоянно въпроси към твореца под снимките, и идеята е да се отговаря.Аз например така съм питал VP, пък съвсем друго ми бе отговорено отдолу под снимката от special_k,пак е нещо, пък повече не питах.
Всъщност, защитата на дипломни работи и фотоснимки и обсъждане с автора, се прилага във всичките ни уч.заведения , и по фотография..а преди да те обсъждат - тичаш и сондираш мнения и съвети от колеги...отказваш се, поправяш, променяш...по късно по редакции, паланки и седенки. Рекламните фотографи правят пробни серии, които също се обсъждат. Портретистите проучват характера на модела, и пак обсъждат, повтарят, променят. Дори сватбарският фотограф трябва доста да поговори с възложителя, за да разбере какво точно ще предпочетат, на какво да акцентира и т.н.Журналистите интервюират автори на изложби. Никои не се е родил научен, а търсещите хора се учат цял живот.Друг е въпроса, че в ИТ общуването често се прехвърля границата на добрия тон и на смислените дискусии, и в такава среда някои автори смятат, че могат да си натрупат повече негативи отколкото ползи Тука е като "Горещо студио" на всяка неделя - невинен автор няма ![[smilie18]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley18.gif)
|
|